fbpx

Basket League: Τζάμπολ στο νέο πρωτάθλημα – Το σημερινό πρόγραμμα

Basket League

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 32ου Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, της Basket League 2023-24, με δώδεκα ομάδες να παίρνουν θέση στο τζάμπολ. Νέο «πρόσωπο» φέτος αποτελεί το Μαρούσι, ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 για το 2023 και επιστρέφει στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από 11 σεζόν (τελευταία φορά ήταν το διάστημα 2011-12). Ο Τρίτωνας, αν και είχε εξασφαλίσει την άνοδό του στην Basket League δεν ήταν σε θέση να συμμετάσχει λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό αποτέλεσε τη μεταγραφική «βόμβα» αυτού του καλοκαιριού. Ο πρωταθλητής Ελλάδας τις δύο τελευταίες σεζόν, Ολυμπιακός, δεν θα έχει φέτος και τον κορυφαίο παίκτη του πέρυσι και MVP της Euroleague Σάσα Βεζένκοφ, αλλά επέστρεψε ο Σέρβος σέντερ Νίκολα Μιλουτίνοβ, και μαζί με τέσσερις ακόμη προσθήκες, αποτελεί φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Παναθηναϊκός με νέο προπονητή τον Εργκίν Αταμάν και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μη φείδεται χρημάτων απέκτησε πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά χρειάζεται χρόνο για να δέσει η ομάδα. Ενισχυμένη παρουσιάζεται και η ΑΕΚ, καθώς και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Το Μαρούσι, αν και νεοφώτιστο ξανάφερε στην Ελλάδα τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Η αυλαία της Basket League για τη σεζόν 2023-24 «ανοίγει» το Σάββατο (7/10). Στις 17:00 ο Κολοσσός υποδέχεται το Περιστέρι στη Ρόδο, στις 17:15 η ΑΕΚ φιλοξενεί το Λαύριο, ενώ στις 20:15 αρχίζει η αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πατρών. Την Κυριακή (8/10), ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 17:15, ενώ η αυλαία «πέφτει» τη Δευτέρα (9/10) με τη διεξαγωγή δύο αναμετρήσεων: Στις 17:15, ο Απόλλων φιλοξενεί στην Πάτρα την Καρδίτσα, ενώ κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί ο αγώνας, Παναθηναϊκός-Μαρούσι, στο ΟΑΚΑ (20:15).

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της 1ης αγωνιστικής στην Basket League έχει ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7-9/10/2023)

Σάββατο, 7 Οκτωβρίου

Καλλιθέας 17:00 Κολοσσός Ρ.-Περιστέρι Τσαρούχα-Χριστινάκης-Μπακάλης (Βιτζηλαίος)
Άνω Λιοσίων 17:15 ΑΕΚ-Λαύριο Τσώνος-Μηλαπίδης-Χατζημπαλίδης (Ντάβαρης)
ΠΑΟΚ 20:15 ΠΑΟΚ-Προμηθέας Π. Συμεωνίδης-Θεονάς-Κατραχούρας (Δροσόπουλος)

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου

Αλεξάνδρειο 17:15 Άρης-Ολυμπιακός Παπαπέτρου-Τζιοπάνος-Λουλουδιάδης (Ελευθεριάδης Π.)

Δευτέρα 9/10

Απόλλων Π. 17:15 Απόλλων Π.-Καρδίτσα Πουρσανίδης Γ.-Τσολάκος-Τηγάνης (Δημόπουλος)
ΟΑΚΑ (κ.θ.) 20:15 Παναθηναϊκός-Μαρούσι Αγραφιώτης Ιωάν.-Κωνσταντινίδου-Λιότσιος (Κυρτάτας-Ελευθεριάδης Γ.)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ