fbpx

Γιώργος Μπαρτζώκας: Έκανε τον Αταμάν 8ο πράσινο “θύμα” του

Γιώργος Μπαρτζώκας: Έκανε τον Αταμάν 8ο πράσινο “θύμα” του

Τι σχέση μπορεί να έχουν ο πράσινος Ζέλικο Ομπράντοβιτς κόντρα σε 8 προπονητές του Ολυμπιακού και ο ερυθρόλευκος Γιώργος Μπαρτζώκας κόντρα σε ισάριθμους του Παναθηναϊκού;

Η απάντηση ακολουθεί: Αμφότεροι έχουν νικήσει τον ίδιο αριθμό “αιώνιων” αντίπαλων προπονητών κατά τις θητείες τους στους πάγκους Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αντίστοιχα με τον “Coach B” να υπερέχει στα… χρονικά σημεία.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λοιπόν πρόσθεσε και το όνομα του Εργκίν Αταμάν στη λίστα των προπονητών του Παναθηναϊκού τους οποίους κέρδισε σε έστω ένα παιχνίδι ως προπονητής του Ολυμπιακού με τον Τούρκο τεχνικό να γίνεται το 8ο “θύμα” του Έλληνα. Ο Μπαρτζώκας στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό για δύο σεζόν (2012-14) είχε νικήσει τους τότε “πράσινους” Αργύρη Πεδουλάκη και Φραγκίσκο Αλβέρτη ενώ στη 2η θητεία του, από τον Γενάρη του 2019 μέχρι σήμερα πρόσθεσε άλλους έξι. Τους Ρικ Πιτίνο, Γιώργο Βόβορα (σε δύο διαφορετικές χρονικά θητείες), Δημήτρη Πρίφτη, Ντέγιαν Ράντονιτς, Χρήστο Σερέλη και πλέον και τον Εργκίν Αταμάν.

Οκτώ προπονητές του Παναθηναϊκού που ηττήθηκαν από τον ερυθρόλευκο Μπαρτζώκα σε διάστημα σχεδόν 7 σεζόν. Να σημειωθεί ότι οι μόνοι προπονητές του Παναθηναϊκού που ο Μπαρτζώκας δεν νίκησε ως προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον περιβόητο αγώνα Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ τον Οκτώβριο του 2014 και ο Όντεντ Κάτας σε έναν αγώνα της Ευρωλίγκα τον Φλεβάρη του 2021 στο ΣΕΦ.

Αντίστοιχα ο Ομπράντοβιτς στα 13 χρόνια που έμεινε στον Παναθηναϊκό (1999-2012) κέρδισε 8 διαφορετικούς προπονητές που βρέθηκαν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Γιάννης Ιωαννίδης, Ηλίας Ζούρος, Σλόμπονταν Σούμποτιτς, Ντράγκαν Σάκοτα, Γιόνας Καζλάουσκας, Πίνι Γκέρσον, Παναγιώτης Γιαννάκης και Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ζοτς δεν αναμετρήθηκε, δε, ποτέ με τους υπηρεσιακούς Μίλαν Τόμιτς και Μίλαν Μίνιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ