fbpx

Σπιθαμή προς σπιθαμή τσεκαρίστηκε η οροφή του κλειστού στο μπάσκετ του ΟΑΚΑ

Σπιθαμή προς σπιθαμή τσεκαρίστηκε η οροφή του κλειστού στο μπάσκετ του ΟΑΚΑ

Το ΟΑΚΑ με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι εντελώς παρατημένο και για τον λόγο αυτό μπήκε λουκέτο μέχρι νεωτέρας στο κεντρικό στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο.

Το κλειστό του μπάσκετ έχει περάσει στα χέρια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και οι ιθύνοντες της τις προηγούμενες ημέρες το πέρασαν από… κόσκινο για να μην συμβεί κανένα παρατράγουδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα δύο μεγάλοι γερανοί ήταν στο κλειστό και τα εξειδικευμένα συνεργεία τσέκαραν σπιθαμή προς σπιθαμή για δύο ημέρες την οροφή.

Το κεντρικό στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο έκλεισαν λόγω του στεγάστρου Καλατράβα. Το κλειστό του μπάσκετ μπορεί να μην έχει στέγαστρο του Ισπανού αρχιτέκτονα, αλλά στο παρελθόν και σε δυνατές νεροποντές η σκεπή έμπαζε νερό.

Όχι μεγάλες ποσότητες, αλλά ήταν εμφανές ότι υπήρχε πρόβλημα, αφού η Πολιτεία δεν είχε μεριμνήσει να συντηρήσει (και) το στάδιο του μπάσκετ που φιλοξενεί χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

Η πράσινη ΚΑΕ φρόντισε να κάνει την συντήρηση για να είναι σίγουρη ότι δεν θα προκύψει κάτι σοβαρό. Χθες, έγινε γνωστό ότι μετά την στατικότητα των στεγάστρων και τα ηχητικά συστήματα του κεντρικού ΟΑΚΑ είναι σε κακή κατάσταση. Ενδεικτικά σε σχετική έκθεση που έχει γίνει αναφέρονται τα ακόλουθα:

«2ο καλάθι ανατολικού τόξου. Η κατάσταση του καλαθιού είναι κακή. Οι βίδες στήριξης του καλαθιού από το στέγαστρο είναι πολύ σκουριασμένες. Υπάρχει πολύ σκουριά σε πολλά σημεία της κατασκευής. Τα σίδερα που έχουν τοποθετηθεί για να κρεμαστούν τα συρματόσχοινα για τις στοχεύσεις των ηχείων είναι σε οριακό σημείο να κοπούν», αναφέρει στην αναλυτική πολυσέλιδη έκθεση της η εταιρία που είχε αναλάβει τον έλεγχο ηχητικού συστήματος του ΟΑΚΑ και την προκοστολόγηση συντήρησης και την οποία παρέδωσε στη διοίκηση του ΟΑΚΑ τον Μάιο του 2017. Τα ίδια αναφέρει για όλα τα καλάθια των ηχείων με ελάχιστα από αυτά να είναι σε «μέτρια κατάσταση, γεμάτα σκουριά»…

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων φρόντισε με δύο γερανούς να τσεκάρει την οροφή του κλειστού. Αυτό δείχνει και την σοβαρότητα των παραγόντων που την διοικούν…

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ