fbpx

Δεύτερο «μάθημα» για Σάσα 

Δεύτερο «μάθημα» για Σάσα 

Ο Σάσα Βεζένκοφ βρίσκεται στο προσκήνιο επί καθημερινής διάταξης στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/10) o Μάικ Μπράουν αναφέρθηκε ξανά στον 28χρονο φόργουορντ. 

YouTube video

Τούτη τη φορά τόνισε πως θα πρέπει να «κερδίσει» τον χρόνο συμμετοχής του στο rotation των Κινγκς, κάτι που σε πρώτη φάση συνέβη. Μετά τα 11 λεπτά στο πρώτο φιλικό με τους Ράπτορς, ανέβηκε στα 22 με τους Λέικερς, ξεκινώντας μάλιστα στη βασική πεντάδα. Φυσικά ο βασικός λόγος γι’ αυτό, είχε να κάνει με την απουσία του τραυματία Κίγκαν Μάρεϊ, ο οποίος αναμένεται να είναι αυτός που θα πλαισιώνει τον Χάρισον Μπαρνς στις δύο θέσεις των φόργουορντ στην κανονική περίοδο. 

Η καλή συνεργασία με «Ντόμας»

Το συμπέρασμα, πάντως, ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς φάνηκε πως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, μπορεί να συνεργαστεί καλά με τον Ντομάντας Σαμπόνις. 

Δίπλα στους δύο Ευρωπαίους, ο Μάικ Μπράουν έβαλε τους Φοξ, Χέρτερ και Μπαρνς. Στην ουσία πλέι-μέικερ ήταν ο Σαμπόνις, ο οποίος έπαιρνε την μπάλα στην κορυφή και δημιουργούσε μέσα από πάσες χέρι με χέρι (handoff). Είτε «έβγαιναν» σουτ με απευθείας εκτέλεση, είτε μπασίματα μετά από σκριν στα οποία ειδικεύεται ο σούπερ-σκόρερ που λέγεται Ντι Άαρον Φοξ. 

Ο Βεζένκοφ ξεκίνησε πολύ καλά στην επίθεση, ευστοχώντας στο πρώτο τρίποντο που πήρε μετά από handoff του Σαμπόνις.

Παράλληλα έδειξε ότι με την πολύ καλή κίνηση του χωρίς την μπάλα, μπορεί να βρεθεί σε ελεύθερη θέση για σουτ, από τη στιγμή που η αντίπαλη άμυνα προσπαθεί κυρίως να εξουδετερώσει τον Φοξ και τους εξαιρετικά επικίνδυνους στην περιφέρεια Μπαρνς και Χέρτερ. 

Μετά από ένα «κόψιμο» του το οποίο δεν πήρε ποτέ χαμπάρι ο Ταισόν Πρινς, ο «Ντόμας» του σέρβιρε ένα εύκολο λέι-απ, κάτω από το καλάθι, αλλά το έχασε γιατί η μπάλα του γλίστρησε από το χέρι. 

Στην άμυνα, ήταν ανάμεσα στον Ρούι Χατσιμούρα και τον Πρινς και ξεκίνησε πολύ καλά. Όπως και στον αγώνα με τους Ράπτορς απέναντι στον Ντικ, έτσι και με τους «λιμνάνθρωπους» έφαγε ένα δύσκολο καλάθι από τον Πρινς, παρά το γεγονός ότι είχε παίξει καλή άμυνα πάνω του. Μάλιστα του έκανε και φάουλ και η φάση αυτή (σε συνδυασμό με το χαμένο λέι-απ) ενδεχομένως να του έριξε λίγο την ψυχολογία. 

Οι δυσκολίες των μεγαλύτερων διαστάσεων 

Ο Μπράουν τον απέσυρε στα μέσα της πρώτης περιόδου και τον επανέφερε στην δεύτερη, πάλι μαζί με τους βασικούς. Σε αυτό το παιχνίδι, οι αμυντικές του επιστροφές ήταν καλύτερες, αλλά φάνηκε να δυσκολεύεται στο επιθετικό transition. Ενώ είχε ελεύθερα σουτ, δεν τα αξιοποίησε, καθώς του έλειπε η ισορροπία, ένεκα του… σπριντ που είχε κάνει για να φθάσει στην γραμμή. 

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις του παρκέ, θα του δώσουν μεν περισσότερα ελεύθερα σουτ, πλην όμως σε καταστάσεις αιφνιδιασμού σε πρώτη φάση, θα τον «προβληματίσουν». 

Το ίδιο ισχύει και στην άλλη πλευρά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα closeout, στο οποίο έδωσε ένα τελείως ανοιχτό τρίποντο στον Πρινς. 

Το δεύτερο εντός παιδιάς καλάθι του σημειώθηκε σε ένα μις-μaτς με τον Ντι Άντζελο Ράσελ, τον οποίο νίκησε με χαρακτηριστική άνεση, χρησιμοποιώντας το σουτ με ένα πόδι αλά Νοβίτσκι. 

Δείτε το στο 3’25’’. 

YouTube video

Λείπει η χημεία στο second unit

Στο δεύτερο μέρος, ο Μπράουν προτίμησε τον Κρις Ντουάρτε, αντί του Σάσα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σαν σμολ φόργουορντ με το second unit, έχοντας δίπλα του τον Ντέβιον Μίτσελ, τον Μαλίκ Μονκ, τον Τρέιλ Λάιλς και τον Τζαβέιλ Μακ Γκι. 

Σε αυτό το σχήμα, έλειπε η ποιότητα και η διάθεση για μοίρασμα της… αγωνιστικής πίτας που διακρίνει τον Σαμπόνις. Μοιραία, ο πρώην «ερυθρόλευκος» έμεινε αρκετή ώρα να κινείται χωρίς λόγο, καθώς η μπάλα δύσκολα πήγαινε στα χέρια του. Έτσι «κρύωσε» και έχασε τα σουτ που πήρε, με εξαίρεση ένα λέι-απ στον αιφνιδιασμό. 

Δείτε το στο 7’10’’. 

YouTube video

Στην άμυνα σε δύο καταστάσεις δευτερεύοντος αιφνιδιασμού, νικήθηκε εύκολα από τον πολύ ταχύ ρούκι Μάξουελ Λιούις, ενώ στο μισό γήπεδο, είχε πρόβλημα σε ένα PNR απέναντι στον δευτεροετή γκαρντ Μαξ Κρίστι. 

Για τον Βεζένκοφ, ο αγώνας στο Αναχάιμ αποτέλεσε ακόμα ένα πολύ χρήσιμο «μάθημα» εν’ όψει της κανονικής περιόδου. Δίπλα στους βασικούς, έδειξε πως έχει την ποιότητα και την αντίληψη να σταθεί καλά, ενώ με τους αναπληρωματικούς θα χρειαστεί ένα διάστημα ώστε να αποκτήσει «χημεία» μαζί τους. 

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε πολύ «νωρίς» στην pre season και ο περσινός MVP της Ευρωλίγκας, έχει εγγυημένα δύο χρόνια συμβολαίου στην πρωτεύουσα της Καλιφόρνια…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ