fbpx

NBA: Τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει δεν υποστηρίζουν το load management

NBA

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων μπάσκετ του NBA, Τζο Ντούμαρς, λέει ότι τα δεδομένα του πρωταθλήματος δεν δείχνουν πλέον τα οφέλη του load management, σύμφωνα με το «The Athletic».

Ο όρος «load management» έχει γίνει πανταχού παρών τα τελευταία χρόνια, και γενικά αναφέρεται στην πρακτική της ανάπαυσης των παικτών —ιδιαίτερα των αστέρων— για να μειωθεί θεωρητικά ο κίνδυνος τραυματισμού.

«Προηγουμένως, το συμπέρασμα ήταν ότι τα δεδομένα έδειχναν πως έπρεπε να ξεκουράσεις τους παίκτες ένα συγκεκριμένο διάστημα, και αυτό τους δικαιολογούσε να μην αγωνίζονται σε κάποια ματς», είπε ο Ντούμαρς. «Έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα δεδομένα και αυτά απλά δεν δείχνουν ότι η ανάπαυση, η το να μην παίζουν οι παίκτες σε κάποια ματς συσχετίζονται με την έλλειψη τραυματισμών ή κούρασης ή κάτι παρόμοιο. Αυτό που δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι ίσως οι παίκτες να μην είναι τόσο αποτελεσματικοί στη δεύτερη βραδιά του back-to-back».

Ο Ντούμαρς πρόσθεσε ότι οι παίκτες θα πρέπει να προσπαθήσουν να παίξουν και τα 82 παιχνίδια του προγράμματος της κανονικής περιόδου.

«Προφανώς δεν πρόκειται να παίξουν όλοι 82 παιχνίδια, αλλά όλοι πρέπει να θέλουν να παίξουν 82 παιχνίδια. Και αυτή είναι η κουλτούρα που προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε αυτή τη στιγμή», είπε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ