fbpx

Η Βασιλεία Γκουζίνη κοουτσάρει στην Α1 με το σπαθί της

Η Βασιλεία Γκουζίνη κοουτσάρει στην Α1 με το σπαθί της

Οι κακεντρεχείς θα πουν ότι βρίσκεται στον πάγκο του Αμαρουσίου επειδή πρώτος προπονητής είναι ο σύζυγός της Γιώργος Σκαραφίγκας. Όμως η Λία, όπως τη φωνάζουν οι φίλοι, Γκουζίνη δεν έχει ανάγκη από… βύσμα, βρίσκεται εκεί με το σπαθί της.

Το όνομα και η εικόνα της να κοουτσάρει αναγκαστικά το Μαρούσι στα 7,5 τελευταία λεπά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ μετά την αποβολή του Σκαραφίγκα έγιναν viral στα social media. Οι περισσότεροι άκουσαν το όνομά της για πρώτη φορά όμως η Βασιλεία Γκουζίνη δεν είναι χθεσινή στον χώρο του μπάσκετ. Κάθε άλλο μάλιστα…

Με τη φανέλα της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ του 2003

Η Λαμιώτισσα που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Παγκράτι έκανε πολύ μεγάλη καριέρα ως παίκτρια από το 1995 έως το 2010 περίπου ενώ παράλληλα είχε ξεκινήσει και την προπονητική στα τέλη της δεκαετίας του ’90 από τα τμήματα υποδομής του Αρδηττού! Έπαιξε σε διάφορες ομάδες, Παγκράτι, ΔΑΣ Ανω Λοσίων, Καστοριά, Αθηναϊκός (με αυτές αγωνίστηκε στα Κύπελλα Ευρώπης), Εύνικος και ΑΕΚ Τρίπολης ενώ φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Γυναικών 64 φορές σκοράροντας 344 πόντους και μοιράζοντας αμέτρητες ασίστ αφού ήταν μία εγκεφαλική πλέι-μέικερ! Έδωσε μάλιστα το παρών σε δύο Ευρωμπάσκετ (2003, 2005) ενώ από τη 12άδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν από τις τελευταίες που “κόπηκε”.

Με την ομάδα του ΔΑΣΑΛ πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2003-04, τέταρτη από αριστερά επάνω με το Νο10

Στους πάγκους βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε επίπεδο τμημάτων υποδομής ενώ σε ομάδα πρωτοεργάστηκε το 2009 (Πανιώνιος), ακολούθησε η ΦΕΑ (2010) και στη συνέχεια ο Πανελευσινιακός στο πλευρό του συζύγου της Γιώργου Σκαραφίγκα. Μάλιστα μαζί βρέθηκαν και στα “σαλόνια” της Α1 το 2013-14 ενώ το έτερό της ήμισυ το ακολούθησε τόσο στην Πεντέλη όσο και στο Μαρούσι.

Στον πάγκο του Πανελευσινιακού πριν δέκα χρόνια

Ενδιάμεσα πέρασε και από άλλες (γυναικείες) ομάδες ως βοηθός (Παναθηναϊκός, Αθηναϊκός, Νέα Ιωνία) ενώ το 2021 έγραψε για πρώτη φορά ιστορία. Πιο συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου 2021 η Δάφνη ανακοίνωσε την πρόσληψή της ως 1η προπονητής της ομάδας που έπαιζε τότε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Δυστυχώς η καριέρα της εκεί ήταν βραχύβια αφού απολύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2021, μετά από έξι μήνες δηλαδή και επέστρεψε στο πλευρό του Σκαραφίγκα στο Μαρούσι.

Με τον εμβληματικό πρόεδρο της Δάφνης κ.Τζιβελέκα όταν ανέλαβε πρώτη προπονητής ανδρικής ομάδας το 2021

Πρόσφατα, τον περασμένο Απρίλιο ανέλαβε Ομοσπονδιακή προπονητής της Εθνικής Κορασίδων έχοντας διατελέσει τα προηγούμενα χρόνια μέλος του τεχνικού τιμ διάφορων άλλων εθνικών ομάδων. Σημειώστε ότι ενδιάμεσα έχει γίνει μητέρα δύο παιδιών στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ