fbpx

Ο Κολομβιανός δικηγόρος που έκανε το μπασκετικό του όνειρο πραγματικότητα στα 63 του!

Ο Κολομβιανός δικηγόρος που έκανε το μπασκετικό του όνειρο πραγματικότητα στα 63 του!

Οκτάβιο Καρίγιο. Ετών 63. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης μπάσκετ σε επαγγελματική λίγκα στον κόσμο με το όνομά του πλέον να κοσμεί τις σελίδες του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες!

“Από μικρός ήθελα να παίξω μπάσκετ. Όμως οι γονείς μου μού είχαν πει να διαλέξω ανάμεσα σε μπάσκετ και σπουδές. Το μπάσκετ όμως δεν θα μου έφερνε χρήματα για να υποστηρίξω την οικογένεια και έτσι διάλεξα το δεύτερο” δήλωσε πολλά χρόνια αφού του τέθηκε το δίλλημα ο Οκτάβιο Καρίγιο. Ο 63χρονος Κολομβιανός δικηγόρος ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα έστω και αν έβαλε… μέσο τον εαυτό του και πριν λίγες μέρες έπαιξε για ενάμιση λεπτό σε αγώνα της λίγκας της πατρίδας του. Και έγραψε ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα ο Καρίγιο μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα της ομάδας του Κονδόρες ντε Τσουντιναμάρκα εναντίον των Τιτάνες ντε Μπαρανκίγια στο Salitre Coliseum της Μπογκοτα. Σε αυτά τα 106 δευτερόλεπτα που έμεινε στο παρκέ πρόλαβε να αστοχήσει σε δύο σουτ αλλά παράλληλα να γίνει αντικείμενο μεγάλης κόντρας στη χώρα. Όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια και ως δικηγόρος!

Ως δικηγόρος είχε αναλάβει στο παρελθόν πολύκροτες υποθέσεις της εν πολλές αμαρτίες Κολομβιανής πολιτικής και κοινωνικής ζωής μεταξύ αυτών των αδερφών Ροντρίγκεθ Ορεθουέλα, παραστρατιωτικών με βαριές κατηγορίες να τους κυνηγάνε, ή πολιτικών της χώρας. Ουκ ολίγες φορές ο Καρίγιο έγινε αποδέκτης απειλών ακόμη και για τη ζωή του σε σημείο μάλιστα κάποιες φορές να αναγκαστεί να φύγει για μέρες ή και εβδομάδες από τη χώρα για να προστατευτεί.

Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με τη δικηγορία ασχολήθηκε με την ομάδα μπάσκετ των Κονδόρες της οποίας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου υπεύθυνος για τις νομικές της υποθέσεις αλλά και τις υπογραφές συμβολαίων με παίκτες. Το τελευταίο που ενέκρινε ήταν το… δικό του αφού βρήκε την ευκαιρία να παίξει στο πρωτάθλημα “Liga WPlay” της Κολομβίας. Πριν την πρώτη του εμφάνιση έκανε εντατικές προπονήσεις με τουλάχιστον 150 σουτ τη μέρα όπως αποκάλυψε για να είναι έτοιμος την στιγμή της… αλήθειας. “Ο γέρος τα κατάφερε. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους” δήλωσε πανευτυχής μετά τη συμμετοχή του και πρόσθεσε; “Ποτέ δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω αλλά η ζωή δίνει ευκαιρίες και πρέπει να τις αρπάζουμε. Να συνεχίσετε να παλεύετε, να μη χάνετε την ελπίδα και την προσδοκία σας” είπε απευθυνόμενος στους νεότερους.

YouTube video

Ο ίδιος έκανε πράξη το “μότο” της ομάδας των Κονδόρες που θεωρούνται “el equipo de las oportunidades”, δηλαδή η ομάδα των ευκαιριών. Άρπαξε την ευκαιρία με την ομάδα και τη λίγκα να υπερασπίζονται τη συμμετοχή του μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από τα social media αλλά και τα ΜΜΕ της χώρας επειδή θα μπορούσε να τραυματιστεί ή ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του όπως ανέφεραν! “Ο αθλητισμός πρέπει να ενθαρύνει τη συμμετοχή και όχι τον διαχωρισμό και τον αποκλεισμό” επισήμανε η λίγκα σε επίσημη ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζοντας ότι ο Καρίγιο είχε περάσει από όλες τις απαραίτητες και απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ