fbpx

Elite League: Στη Μύκονο το ντέρμπι κορυφής – Με Αμύντα ο Πανιώνιος

Elite League

Με εμβόλιμη αγωνιστική συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα το πρωτάθλημα της Elite League στο μπάσκετ, καθώς και οι οκτώ αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής διεξάγονται την Τετάρτη (18/10).

Το ντέρμπι κορυφής Μύκονος-Ελευθερούπολη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες είναι αήττητες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, αλλά μία εξ αυτών θα υποχωρήσει από το «ρετιρέ» το βράδυ της Τετάρτης. Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 18:00.

Στην κορυφή, μαζί με Μύκονο και Ελευθερούπολη βρίσκεται ο επίσης αήττητος Κόροιβος, ο οποίος υποδέχεται στο κλειστό γυμναστήριο της Ήλιδας τον Μίλωνα, στις 17:00. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί του Ερμή Σχηματαρίου, ενώ στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί (83-80) από τον Πανερυθραϊκό εντός έδρας.

Ο Πανερυθραϊκός, με 1 νίκη – 1 ήττα υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου, ομάδα που μοιράζεται τους ίδιους βαθμούς με την ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο νήμα στην έδρα του Χαρίλαου Τρικούπη (64-62), ενώ ο Αίας είχε επικρατήσει εντός έδρας της ΝΕ Μεγαρίδος, για τη 2η αγωνιστική.

Μεγαρίδα και Ηρακλής «ανοίγουν την αυλαία» της 3ης αγωνιστικής, έχοντας κοινό στόχο τη δεύτερη νίκη στο δεύτερο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Για τη Μεγαρίδα ζητούμενο είναι η επιστροφή στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Αίαντα Ευόσμου (83-78) το Σάββατο. Ο «Γηραιός» θέλει να διπλασιάσει τις νίκες του έχοντας πάρει ώθηση από το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παπάγου (75-67).

Ο Παπάγου φιλοξενεί τον Έσπερο Λαμίας, στις 17:00. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα από τον Ηρακλή το Σάββατο (75-67), ενώ από εντός έδρας ήττα προέρχεται ο Έσπερος (63-69 από τη Μύκονο).

Την πρώτη νίκη του αναζητά Ερμής Σχηματαρίου στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, όταν υποδέχεται τον Χαρίλαο Τρικούπη (16:30). Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι θέλουν να “χτίσουν” σερί μετά την επικράτηση επί του Πανερυθραϊκού το Σάββατο (64-62).

Στη Λευκάδα διεξάγεται το ντέρμπι ουραγών, εκεί όπου στις 17:00, θέση στο τζάμπολ θα πάρουν η Δόξα και το Ψυχικό. Οι νησιώτες ψάχνουν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα μετά τις ήττες από Έσπερο Λαμίας και Ελευθερούπολη.

Σεφτέ στις νίκες θέλουν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι έχοντας ηττηθεί από Αμύντα και Πανιώνιο.

Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής «πέφτει» με τη διεξαγωγή του αγώνα Πανιώνιος-Αμύντας, καθώς το τζάμπολ έχει προγραμματιστεί για τις 18:30. Οι Νεοσμυρνιώτες άφησαν γρήγορα πίσω τους την ήττα της πρεμιέρας με τη νίκη τους στο Ψυχικό (80-97) και θέλουν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την ήττα τους από τον Κόροιβο (85-66).

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στην Α2 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Α2 ΑΝΔΡΩΝ

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/10/2023)

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

ΝΕΜ BC Αρένα 16:00 ΝΕ Μεγαρίδος-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 Τσώνος-Μαρινάκης-Λιότσιος (Ντίνος)
Σχηματαρίου 16:30 Ερμής-Χαρίλαος Τρικούπης Αγραφιώτης Ιωάν.-Ταρενίδης-Χατζημπαλίδης (Δεσάρτης)
Στ. Καλαϊτζής 17:00 Πανερυθραϊκός-Αίας Ευόσμου Χριστινάκης-Κατσαπρακάκης-Αγγελής (Μωϋσιάδης)
Παπάγου 17:00 Παπάγου-Έσπερος ΓΣ Λαμίας Κατραχούρας-Λόρτος-Σκανδαλάκης (Κυρτάτας)
Λευκάδας 17:00 Δόξα Λευκάδας-Ψυχικό Μπακάλης-Κοϊμτζόγλου-Λουλουδιάδης (Θεοδωρόπουλος)
Ήλιδας 17:00 Κόροιβος-Μίλων Τσιμπούρης-Νάστος-Ρίζος (Πίγκας)
Π. Χανιώτη 18:00 Μύκονος-Ελευθερούπολη Θεωνάς-Σκαλτσής-Παπαδόπουλος Χρ. (Κουνάνης)
Κροίσος Πέρσης 18:30 Πανιώνιος-Αμύντας Μάνος-Τσαχάκης-Καλογριάς (Τεφτίκης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

ΑΟ Μυκόνου 4
Κόροιβος Αμαλιάδας 4
Ελευθερούπολη 4
Πανιώνιος 3
Έσπερος Λαμίας 3
Παπάγου 3
ΝΕ Μεγαρίδος 3
Αμύντας 3
Πανερυθραϊκός 3
Μίλων 3
Χαρίλαος Τρικούπης 3
Αίας Ευόσμου 3
Ηρακλής 3
Ψυχικό 2
Ερμής Σχηματαρίου 2
Δόξα Λευκάδας 2

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ