fbpx

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 81-86: Η “θυσία” του Αταμάν δεν ήταν αρκετή (vid)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 81-86: Η “θυσία” του Αταμάν δεν ήταν αρκετή (vid)

Ο Εργκίν Αταμάν θα μπορούσε να φύγει μόνος του από το γήπεδο μην αντέχοντας να βλέπει τα… χάλια της ομάδας του στο 1ο ημίχρονο (24-39).

Τελικά έφυγε με λόγο και… αιτία, αφύπνισε την κοιμισμένη ομάδα του και την εξέδρα. Εν τέλει όμως ούτε αυτό αποδείχθηκε αρκετό, παρά την ανατροπή, με τους πράσινους να χύνουν την καρδάρα με το γάλα στο τέλος της κανονικής διάρκειας και στην παράταση.

Το ματς

Απέμεναν σχεδόν έξι λεπτά για τη λήξη της 3ης περιόδου και ο Παναθηναϊκός που σερνόταν στο πρώτο ημίχρονο προσπαθούσε να πιαστεί από κάτι. Να βρει μια σπίθα και να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση με μία έκρηξη. Και ο Εργκίν Αταμάν βρήκε “πάτημα” στη λανθασμένη απόφαση των διαιτητών να μην καταλογίσουν αντιαθλητικό φάουλ στον Κοέν όταν σταμάτησε τον Μήτογλου σε αιφνιδιασμό παρά το challenge του Τούρκου προπονητή. Ο οποίος εξερράγη! Επίθεση στους διαιτητές και η έως τότε κοιμισμένη από το οικτρό θέαμα της ομάδας της εξέδρα έγινε ένα με τον Αταμάν.

Ο τεχνικός των πράσινων όση ώρα αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια ξεσήκωνε και τον τελευταίο από τους μόλις 5-6 χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και μαζί και τους παίκτες του που έστω και την ύστατη στιγμή αποφάσισαν να παίξουν άμυνα…

Το -11 (33-44) στο σημείο της αποβολής έγινε μέσα σε 5 λεπτά -5 (47-52 στο 29’) με τον “άσωτο” Ντίνο Μήτογλου να δίνει το σύνθημα επιθετικά και τον Αντετοκούνμπο αμυντικά ο Παναθηναϊκός είχε μπει ξανά στο ματς. Δεν πτοήθηκε ούτε από τα τρίποντα του ΝτιΜπαρτολομέο που έδωσε ξανά αέρα 10 πόντων στη Μακάμπι (52-62) στην αρχή της 4ης περιόδου αφού σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Βιλντόζα.

Ο Αργεντίνος με δύο σερί τρίποντες βόμβες όχι απλά μείωσε σε απόσταση βολής (62-64) αλλά προκάλεσε νέα έκρηξη στην εξέδρα με το ΟΑΚΑ να… πέφτει όταν μετά από κλέψιμο του Μήτογλου ήρθε το προσπέρασμα (67-66) με 3’40’’ να απομένουν για τη λήξη. Το 3ο τρίποντο του Βιλντόζα έδωσε αέρα 2 πόντων (70-68) αλλά η Μακάμπι ισοφάρισε με τον Κόλσον. Λεσόρ και Μήτογλου έχασαν την ευκαιρία με 1/2 βολές έκαστος να “καθαρίσουν” το ματς αλλά ο Σόρκιν στα 5’’ τους… μιμήθηκε με το σκορ στο 72-70 χάνοντας δύο βολές. Όμως ως από μηχανής θεός ο Νίμπο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ισοφάρισε 72-72 με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει την ολιγωρία του Μήτογλου και έτσι το ματς πήγε στην παράταση αφού το απονενοημένο σουτ του Βιλντόζα δεν βρήκε στόχο με τη λήξη.

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι πράσινοι, άδειοι από ενέργεια μετά την υπερπροσπάθεια σωματικά και πνευματικά να επιστρέψουν στο ματς έκαναν τη μία λάθος επιλογή μετά την άλλη κυρίως επιθετικά με αποτέλεσμα να βρεθούν στο -5 (75-80) μετά από δύο λεπτά δράσης. Για καλή τους τύχη όμως και η Μακάμπι άρχισε να κουράζεται χάνοντας συνεχόμενα λέι-απ. Έτσι με τους Λεσόρ και Γκριγκόνις να μειώνουν στον πόντο (79-80) με μόλις 19’’ για το φινάλε το ματς πήρε ξανά φωτιά. Ο Μπλατ με 2/2 βολές στα 14’’ έκανε το 79-82 και στα 6’’ ο Σλούκας κέρδισε με πονηριά φάουλ από τον Ριβέρο και την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Όμως αστόχησε στη 2η από τις τρεις βολές (81-82) και στη συνέχεια ο Μπράουν με 2/2 έγραψε το τελικό 81-84 με τον Παναθηναϊκό να κάνει λάθος στην επαναφορά!

Όσο για τα πρώτα 24 λεπτά του ματς; Στο παρκέ υπήρχε μια ομάδα, η Μακάμπι αφού στον Παναθηναϊκό δεν έπαιζαν απολύτως τίποτα. Ούτε στην επίθεση (8/30 σουτ και 8 λάθη στο πρώτο ημίχρονο με χειρότερο όλων τον Σλούκα με 1/7 σουτ), ούτε στην άμυνα όπου η “ομάδα του λαού” χτυπούσε συνεχώς στο τρανζίσιον με τον ΝτιΜπαρτολομέο και τον Κόλσον υπήρχε Παναθηναϊκός και το -15 (24-39) του 20λέπτου ήταν μάλλον τιμητικό.

Μάταια ο Αταμάν έβαζε, έβγαζε, άλλαζε σχήματα, έκανε πειράματα χρησιμοποιώντας συνολικά 16 διαφορετικές πεντάδες (!) αφού τίποτα μα τίποτα δεν δούλευε σωστά και με δική του πάντως ευθύνη αφού καμία από τις πεντάδες πλην της αρχικής δεν έμεινε στο παρκέ για πάνω από 2,5 λεπτά!

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 24-39, 49-57, 72-72 (κ.α.), 81-86

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόζα 15, Γκάι, Μπαλτσερόβσκι, Σλούκας 9 (2/13 σουτ), Γκραντ 8, Λεσόρ 12, Αντετοκούνμπο 10, Γκριγκόνις 13, Ερνανγκόμεθ 1 (0/4 σουτ), Μήτογλου 11, Μαντζούκας

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Κλίβελαντ 7, Γουέμπ, Μπράουν 12, Μένκο, Σόρκιν 4, ΝτιΜπαρτολομέο 15, Ριβερό, Κοέν 3, Νίμπο 12, Μπλατ 12, Κόλσον 21

Δείτε τις καλύτερες φάσεις ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ