fbpx

Βεζένκοφ: Καλύτερα «μπροστά», χειρότερα «πίσω» (vid, pics)

Βεζένκοφ: Καλύτερα «μπροστά», χειρότερα «πίσω» (vid, pics)

Εκ πρώτης όψης οι 13 πόντοι του σε 21 λεπτά συμμετοχής και η παρουσία του στην βασική πεντάδα, δείχνουν πως η εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ απέναντι στους Τζαζ ήταν θετική.

Αν, όμως, παρατηρήσει κανείς το τελευταίο φιλικό παιχνίδι των Κινγκς θα αντιληφθεί πως τα προβλήματα στην άμυνα που αντιμετώπισε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν περισσότερα από ποτέ και ο μεγάλος χρόνος συμμετοχής του είχε να κάνει περισσότερο με τις απουσίες των τριών καλύτερων παικτών (Σαμπόνις, Φοξ, Μάρεϊ) και του πιο χρήσιμου αναπληρωματικού (Λάιλς) των «βασιλιάδων».

Βέβαια για να μην αδικήσουμε τον MVP της περσινής Ευρωλίγκας, η παρουσία του στην επίθεση ήταν αξιοπρόσεκτη, ιδίως στην τρίτη περίοδο. Στην διάρκεια αυτής, σημείωσε δέκα από τους 13 πόντους του, έχοντας 2/3 τρίποντα και 2/2 δίποντα.

Το εξαιρετικό τρίτο δωδεκάλεπτο

Έδειξε πόσο γρήγορα μπορεί να εκτελέσει από την περιφέρεια και παράλληλα πόσο καλά «κόβει» χωρίς την μπάλα.

Μπορείτε να δείτε όλα τα καλάθια του μετά το 20ο δευτερόλεπτο του βίντεο.

YouTube video

Η συνεργασία του με τους Ευρωπαίους ψηλούς τον Σαμπόνις και τον Λεν είναι αρκετά καλή, καθώς ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο κινείται και είναι διατεθειμένοι να του πασάρουν την μπάλα. Οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν έχουν ανάλογες… προθέσεις και γι’ αυτό τον λόγο, μπορεί να μείνει «παγωμένος» για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, αυτό που συνέβη στο ξεκίνημα του χθεσινού αγώνα. Στο πρώτο play του Σακραμέντο έγινε ένα PNR ανάμεσα στον Μίτσελ και τον Μακ Γκι, με τον πρώτο να πασάρει σωστά στον Βεζένκοφ, ο οποίος «έσταξε» με τη γνωστή του ευχέρεια το τρίποντο από την κορυφή.

Βλέπει, αλλά δεν τον «βλέπουν»

Στη συνέχεια, ωστόσο, ήταν σαν αόρατος για τους συμπαίκτες του. Το επόμενο του σουτ έλαβε χώρα 5’40’’ πριν το τέλος του εναρκτήριου δωδεκάλεπτου, πράγμα που σημαίνει ότι έμεινε χωρίς προσπάθεια για σχεδόν έξι λεπτά!

Όπως έδειξε την προηγούμενη διετία στον Ολυμπιακό, ο Βεζένκοφ δεν εκβιάζει προσπάθειες και ούτε κάνει κατάχρηση τρίπλας. Τουναντίον ήταν ο παίκτης που χρησιμοποιούσε τις λιγότερες στην Ευρωλίγκα, αφού βρισκόταν στο σημείο που έπρεπε και έπαιρνε την μπάλα στο κατάλληλο χρονικό σημείο.

Στο Σακραμέντο η έξτρα πάσα στην οποία ειδικεύονται οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν υπάρχει, όπως πολλές φορές και η… απλή πάσα.

Απέναντι στη Γιούτα, ο 28χρονος φόργουορντ ήταν αυτός που δύο φορές, ενώ θα μπορούσε να είχε σουτάρει, έδωσε την μπάλα για ένα ελεύθερο σουτ. Αποδέκτης ήταν ο Κέβιν Χέρτερ.

Την πρώτη ο Σάσα αντί να σουτάρει από την κορυφή είδε ελεύθερο τον συμπαίκτη του στην γωνία, αλλά αυτός σημάδεψε το σίδερο.

Τη δεύτερη στον αιφνιδιασμό, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει μόνος του από τον αριστερό διάδρομο και πάλι προτίμησε να του πασάρει στο ίδιο σημείο. Ωστόσο η κατάληξη δεν ήταν ευτυχής.

Ο Βεζένκοφ, λοιπόν, προσπαθεί να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του, αλλά αυτοί δεν φροντίζουν να τον κρατάνε «ζεστό».

Πρόβλημα στην άμυνα

Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα του είναι η άμυνα.

Στον αγώνα με τους «μορμόνους» έφαγε καλάθια με όλους τους τρόπους απ’ όλους τους αντιπάλους. Αρχικά τοποθετήθηκε πάνω στον Φοντέκιο, τον οποίο δεν μπορούσε να ακολουθήσει όταν έβγαινε από τα σκριν. Ενώ πάντα βάζει προσπάθεια, είναι ένα κλικ πιο αργός, όπως φάνηκε και στο πρώτο τρίποντο του Ιταλού.

Όποτε κλήθηκε να «αλλάξει» και να πάει πάνω στον πολύ δυνατό Τέιλον Χόρτον Τάκερ, αποτέλεσε εύκολη λεία.

Με μια τρίπλα ή με μια spin move, ο ΤΗΤ αμέσως δημιουργούσε ελεύθερο διάδρομο προς το καλάθι.

Ακόμα και σε ένα back door κόψιμο του, άργησε να αντιδράσει κι έφαγε το καλάθι.

Μια φορά αναγκάστηκε να αλλάξει στον Ουόκερ Κέσλερ και ο νεαρός σέντερ απλά πήδηξε από πάνω του για το κάρφωμα.

Ακόμα και από άπειρους αντίπαλους, αλλά πολύ πιο αθλητικούς σαν τον Ακμπάτζι και τον Χέντρικς έφαγε καλάθια στο «ένας εναντίον ενός». Γι αυτό τελείωσε με -14 στον συντελεστή «+-», στα 21 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ.

Πλέον τα φιλικά ολοκληρώθηκαν, η κανονική περίοδος ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα και το «κλειδί» για τον περσινό ΜVP της Ευρωλίγκας είναι η υπομονή που θα δείξει. Μπορεί να φαντάζει τετριμμένο, αλλά ίσως να είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, διότι στο ξεκίνημα των επίσημων αγώνων το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στην pre season. Θα πρέπει να βάλει τα ελεύθερα σουτ ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία του και παράλληλα να έχει πιο ταχείς αντιδράσεις στην άμυνα. Αν μείνει δυνατός πνευματικά, τότε προϊούσης της περιόδου, οι συμπαίκτες του θα αντιληφθούν την ποιότητα του και θα τον αξιοποιήσουν περισσότερο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ