fbpx

Α2 Ανδρών-5η Αγωνιστική: Υποδέχεται τον Αμύντα η μόνη αήττητη Μύκονος – Στη Λευκάδα ο Πανιώνιος

Α2 Ανδρών

Με στόχο να παραμείνει μόνη πρώτη στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα, η Μύκονος, υποδέχεται τον Αμύντα, ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου (17:00), για την 5η αγωνιστική της Α2 ανδρών στο μπάσκετ.

Η Μύκονος παραμένει αήττητη, με 8 βαθμούς, την ώρα που ο Αμύντας έχει μείνει χαμηλά στη βαθμολογία με 5 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από αρνητικό σερί τριών ηττών, αφού το μόνο ροζ φύλλο που έχουν πάρει στο δεύτερο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν είναι αυτό στην πρεμιέρα επί του Ψυχικού.

Στη 2η θέση ισοβαθμούν Πανιώνιος, Έσπερος Λαμίας και Μίλωνας. Οι «κυανέρυθροι» ταξιδεύουν στη Λευκάδα για τον αγώνα με τη Δόξα (28/10, 17:00). Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο σερί νίκες και θέλουν να τριτώσει το καλό για την ομάδα τους. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν τρεις διαδοχικές εμφατικές νίκες έχοντας αφήσει πίσω τους την ήττα της πρεμιέρας.

Για το «διπλό» θα μεταβεί στο κλειστό γυμναστήριο «Καλαϊτζάκης» ο Έσπερος Λαμίας, εκεί όπου τον περιμένει δύσκολη αποστολή απέναντι στον Πανερυθραϊκό, στις 17:00 το Σάββατο (28/10). Η ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας έχει έναν βαθμό λιγότερο από τον Έσπερο και έχει κίνητρο να «πιάσει» τον αντίπαλό του στον βαθμολογικό πίνακα. Εντός έδρας ο Πανερυθραϊκός μετρά δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και αναζητά μία τρίτη. Οι φιλοξενούμενοι, στον αντίποδα, θέλουν να κάνουν το 3/3… εκτός έδρας και να φτάσουν στην τέταρτη φετινή τους νίκη.

Εύκολη αποστολή έχει ο Μίλωνας υποδεχόμενος τον Αίαντα Ευόσμου στις 17:00 το Σάββατο (28/10). Ο Μίλων θα πάρει θέση στο τζάμπολ με ρεκόρ νικών – ηττών 3-1 και ο Αίας Ευόσμου με ρεκόρ 1-3.

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στην Α2 ανδρών στο μπάσκετ θ’ ανοίξει στις 16:00 το Σάββατο (28/10), με τον Παπάγου είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί στην έδρα του απέναντι στο Ψυχικό που δεν έχει… σπάσει το ρόδι μέχρι στιγμής.

Δύο ματς αρχίζουν στις 16:30 το Σάββατο (28/10): Ο Ηρακλής θέλει να αποδείξει την ανωτερότητά του έναντι του Ερμή με νίκη στο Σχηματάρι, ενώ «μάχη» αναμένεται στο κλειστό της Ήλιδας, ανάμεσα στον Κόροιβο και τον Χαρίλαο Τρικούπου, που μετρούν από 6 βαθμούς.

Από 6 βαθμούς έχουν και οι Νε Μεγαρίδος και Ελευθερούπολη, οι οποίες θα… λύσουν τις διαφορές τους την Κυριακή (29/10, 15:00), στο ματς με το οποίο θα… πέσει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής, στα Μέγαρα.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στην Α2 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Α2 ΑΝΔΡΩΝ

5η Αγωνιστική (28-29/10/2023)

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Παπάγου 16:00 Παπάγου-Ψυχικό Μάνος-Σκαλτσής-Τεφτίκης (Ντάβαρης)
Σχηματαρίου 16:30 Ερμής Σχ.-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 Σταματόπουλος-Μαρτινάκος-Κούλης Χ. (Μπλέτσας)
Ήλιδας 16:30 Κόροιβος-Χαρ. Τρικούπης Θεοδωρόπουλος-Σπυρόπουλος-Λεβεντάκος (Δημόπουλος)
Καλαϊτζής 17:00 Πανερυθραϊκός-Έσπερος ΓΣ Λαμίας Αναστόπουλος-Λιότσιος-Ρίζος (Κουλούρης)
Χανιώτη 17:00 Μύκονος-Αμύντας Τσαχάκης-Παπαδόπουλος Χρ.-Τζίμης (Κουνάνης)
Λευκάδας 17:00 Δόξα Λ.-Πανιώνιος Ευφραιμίδης-Δέλλας-Αναστασιάδης Β. (Γκαρτζονίκας)
Κροίσος Πέρσης 17:00 Μίλων-Αίας Ευόσμου Μαρινάκης-Φασόλης-Κατσαπρακάκης (Ηπιώτης)

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Μεγάρων 15:00 ΝΕ Μεγαρίδος-Ελευθερούπολη Κανελλόπουλος-Γεράνιος-Σκανδαλάκης (Κυρτάτας)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

ΑΟ Μυκόνου 8
Πανιώνιος 7
Έσπερος Λαμίας 7
Μίλων 7
ΝΕ Μεγαρίδος 6
Κόροιβος Αμαλιάδας 6
Ηρακλής 6
Πανερυθραϊκός 6
Δόξα Λευκάδας 6
Παπάγου 6
Ελευθερούπολη 6
Χαρίλαος Τρικούπης 6
Αμύντας 5
Αίας Ευόσμου 5
Ερμής Σχηματαρίου 5
Ψυχικό 4

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ