fbpx

Ο Σάσα παίζει (και) άμυνα (pics)!

Ο Σάσα παίζει (και) άμυνα (pics)!

Η εμφάνιση του απέναντι στους Λέικερς ήταν η καλύτερη του ως τώρα, όχι μόνο γιατί συνδυάστηκε με μια σπουδαία νίκη και καλά νούμερα στην επίθεση, αλλά γιατί υπήρξε συνεπής και στα αμυντικά του καθήκοντα. Μάλιστα ο Σάσα Βεζένκοφ «έβγαλε» μια εξαιρετική άμυνα πάνω στον Λε Μπρον Τζέιμς και οι δύο τους «μάτσαραν» στις δύο άκρες του παρκέ σε αρκετές κατοχές.

«Κλειδί» για την παρουσία απέναντι στους Λέικερς ήταν το καλό του ξεκίνημα και ο συγχρωτισμός του με τον Ντομάντας Σαμπόνις. Ο Λιθουανός είναι ένας παίκτης υψηλού IQ, γνωρίζει τον Βεζένκοφ από παιδική ηλικία και το κυριότερο όλων, ξέρει πώς να τον αξιοποιεί. Έτσι, λοιπόν, με το που πέρασε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού στο παρκέ, ο Λιθουανός τον τροφοδότησε άριστα στο «κόψιμο» που έκανε και δεν πήραν ποτέ χαμπάρι κανείς εκ των Χατσιμούρα-Ριβς.

Ως γνωστόν, ο Σάσα είναι ένας παίκτης που παίρνει ενέργεια στην άμυνα μέσω της επίθεσης και το καλάθι του με το «καλημέρα» του, ανέβασε κατακόρυφα την προσπάθεια του στην άλλη άκρη του παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε δύο στην σειρά deflections σε πάσες του Όστιν Ριβς, «χαλώντας» το play που ήθελαν να ακολουθήσει η ομάδα του Λος Άντζελες.

Παίζοντας στο «4» δίπλα στον Σαμπόνις και ακολούθως στον Τζαβέιλ Μακ Γκι, ανέλαβε το μαρκάρισμα του Ρούι Χατσιμούρα, δίχως να δεχθεί κάποιο καλάθι.

Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, είδε μπροστά του τον «βασιλιά», αλλά αρνήθηκε να του… υποκλιθεί. Ο Λε Μπρον επιτέθηκε κατά μέτωπο, με τον Βεζένκοφ να τον ακολουθεί και παράλληλα να έχει την βοήθεια του Μακ Γκι και του Φοξ.

Το αποτέλεσμα ήταν ενδεικτικό της μοναδικής κλάσης του Τζέιμς, ο οποίος πάσαρε στον ελεύθερο στην γωνία Κρίστιαν Γουντ, την ίδια ώρα που Μακ Γκι και Φοξ ήταν πεσμένοι στο παρκέ.

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, ο 28χρονος φόργουορντ κατάφερε πράγματι να κερδίσει μια μονομαχία απέναντι στον σούπερ-σταρ των Λέικερς. Ο Λε Μπρον αποφάσισε να ποστάρει και ο Βεζένκοφ άντεξε στην επαφή.

Έμεινε μέχρι το τέλος πάνω στον φημισμένο αντίπαλο του και τον ανάγκασε να αστοχήσει στο turn around jumper που επιχείρησε.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, καθώς όσο ο Τζέιμς μάρκαρε τον περσινό MVP της Ευρωλίγκας, δεν τον άφησε να πάρει ανάσα. Φάνηκε να ξέρει καλά το παιχνίδι του και δεν του επέτρεψε να κινηθεί χωρίς την μπάλα σε καμία φάση.

Ο Βεζένκοφ αντιμετώπισε πρόβλημα με τον Τοριάν Πρινς και γι’ αυτό τον λόγο δεν τον χρησιμοποίησε πολύ ο Μάικ Μπράουν στην τελευταία περίοδο και στην παράταση.

Το πρόσημο της εμφάνισης του, όμως, ήταν θετικό και στις δύο άκρες του παρκέ, κάτι πολύ σημαντικό, καθώς τώρα που λείπει ο τραυματίας Τρέι Λάιλς, θα έχει ευκαιρίες και πρέπει να τις αξιοποιήσει.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ