fbpx

Ερυθρός Αστ.-Μπάγερν Μ. 74-68: Με Τεοντόσιτς από τα παλιά η πρώτη νίκη του Σφαιρόπουλου (vids)

Ερυθρός Αστ.-Μπάγερν Μ. 74-68: Με Τεοντόσιτς από τα παλιά η πρώτη νίκη του Σφαιρόπουλου (vids)

Σε ένα ματς που ήταν ντέρμπι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε την πρώτη του νίκη με τον Ερυθρό Αστέρα στην Euroleague.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της επικράτησης με ανατροπή επί της Μπάγερν (74-68) ήταν ο… vintage Μίλος Τεοντόσιτς με 16 πόντους και 11 ασίστ, όντας απλά εξαιρετικός. Διψήφιοι και οι Μίτροβιτς-Νέιπιερ που σκόραραν από 11.

Από την άλλη πλευρά οι Βαυαροί είχαν υπό τον έλεγχό τους το ματς για τρεις περιόδους, αλλά στην τελευταία δεν άντεξαν και γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους, για το 2-4 στη σεζόν. Ίδιο ρεκόρ πλέον και για τους «ερυθρόλευκους»!

Για τους Γερμανούς πρώτος σκόρερ ήταν ο Έντουαρντς με 16, ενώ διψήφιοι χωρίς αντίκρισμα ήταν και οι Μπολμάρο, Μπόνγκα και Ιμπάκα, με 12, 12 και 10 αντίστοιχα.

YouTube video

Στο… κυνήγι ο Ερυθρός

Αμφίρροπο ήταν το ματς στο αρχικό του κομμάτι, με την Μπάγερν Μονάχου να παίρνει προβάδισμα και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο στο +7, 19-12. Οι παίκτες του Γιώργου Σφαιρόπουλου κατάφεραν στο δεύτερο να βγάλουν αντίδραση και σιγά-σιγά μείωσαν και με το τρίποντο του Χάνγκα πριν την ανάπαυλα έφεραν τη διαφορά στο μείον δύο, 35-33.

Ανατροπή στην τελευταία περίοδο

Εν αντιθέσει με το κλείσιμο του πρώτου μέρους, η Μπάγερν ήταν αυτή που μπήκε με το γκάζι… πατημένο! Με ένα επιμέρους 11-1 έφτασε μάλιστα τη διαφορά σε διψήφια τιμή. Για άλλη μια φορά ο Ερυθρός αναγκάστηκε να… κυνηγάει και βρέθηκε ξανά στο μείον τρία, πριν το τρίποντο του Μπόνγκα γράψει το 59-53 υπέρ των Βαυαρών στο τρίτο δεκάλεπτο.

Η τελευταία περίοδος θύμισε κάτι από τη δεύτερη, με τους γηπεδούχους να φτάνουν επιτέλους (για εκείνους) στην ισοφάριση με ένα 6-0 για το 59-59 και εν συνεχεία να περνούν μπροστά, καθώς κράτησαν μόλις στον έναν πόντο τους αντιπάλους τους, με το δικό τους επιμέρους 10-1 στο 35’ για το 63-60!

Από εκεί και πέρα οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι, με το σκορ στο τελευταίο ενάμισι λεπτό να είναι 68-68 με 1:15 για τη λήξη! Μία βολή του Τεοντόσιτς και το τρίποντο του Σάντος… καθάρισαν τη νίκη με ανατροπή για τον Ερυθρό!

Το τελικό σκορ, 74-68, γράφτηκε με δύο βολές του Μπολομπόι…

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 33-35, 53-59, 74-68

Η στατιστική του ματς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ