fbpx

Reunion: Τρίποντο από τα… 35 χρόνια

Reunion: Τρίποντο από τα… 35 χρόνια

Περισσότερα χρόνια στην καμπούρα μας. Περισσότερα κιλά (η πλειοψηφία). Λιγότερα μαλλιά. Όμως οι 35 “απόφοιτοι της σχολής Τρίποντο” που μαζευτήκαμε το βράδυ της Δευτέρας στον Άλιμο είχαμε την ίδια φλόγα στα μάτια όπως τότε. Τριανταπέντε χρόνια πριν…

Αυτό το reunion το χρωστούσαμε στους εαυτούς μας και ο ένας στον άλλο και το κάναμε πραγματικότητα το βράδυ της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου στο Nalu (και ευχαριστούμε για τη ζεστή φιλοξενία το Momentum Group και ιδιαίτερα τους Μανώλη Μούτσο και Γιάννη Κόρμπο) στον Άλιμο, δύο μέρες πριν τα 35α γενέθλια του ιστορικότερου και μακροβιότερου, αποκλειστικά ως εβδομαδιαίο, αθλητικού περιοδικού στην ιστορία του Τύπου της χώρας.

35 “τρίποντοι” για τα 35 χρόνια του Τρίποντου

Ήταν 8 Νοεμβρίου 1988 όταν κρεμάστηκε για πρώτη φορά εκείνο το εξώφυλλο με το κόκκινο φόντο, τον Γκάλη και τον Φασούλα σε πρώτο πλάνο και τον τίτλο “Τρίποντο” που έμελε να συνδέσει το όνομά του όχι μόνο στη μετά του 1987 έκρηξη του μπάσκετ στη χώρα μέχρι και παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 όταν και παύθηκε η κυκλοφορία του. Γαλούχησε τουλάχιστον δύο γενιές αναγνωστών και άλλες τόσες δημοσιογράφων και το legacy του έχει αντίκτυπο ακόμη και στο σήμερα.

Γιάννης Ντεντόπουλος, Γιώργος Συρίγος και Βασίλης Σκουντής

Πολλοί από εμάς που η αλήθεια είναι δυσκολευτήκαμε ακόμη και να αναγνωρίσουμε κάποιοι ένας τον άλλο μετά από τόσα χρόνια παρέμειναν στον χώρο. Άλλοι πλέον ασχολούνται σε άλλα μετερίζια. Από ναυτιλιακές εταιρείες όπως ο Θοδωρής Μακρυνιώτης και την ηθοποιία όπως ο Βασίλης Πουλάκος μέχρι την ΕΠΟ (!) όπως ο Ιάκωβος Φιλιππούσης. Όλοι όμως είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε ξανά εκείνες της μέρες, εκείνα τα χρόνια της δημιουργίας μας όπου όσο και αν ακούγεται κοινότυπο όλοι βάζαμε το εγώ μας κάτω από την επιτυχία της ομάδας να βάζει… τρίποντο κάθε εβδομάδα.

Γιάννης Ντεντόπουλος, Λευθέρης Πλακίδας, Νίκος Παπαδογιάννης και Ιάκωβος Φιλιππούσης

Υπό την καθοδήγηση φυσικά του “κόουτς” Φίλιππου Συρίγου το όνομα του οποίου μνημονεύθηκε περισσότερο από κάθε άλλο φυσικά. Μπορεί να μην ήταν εκεί ως φυσική παρουσία μετά τον πρόωρο χαμό του δέκα χρόνια πριν, όμως η αύρα, το βλέμμα του, η ιδιαίτερη φωνή του βρίσκονταν σε κάθε τετραγωνικό του χώρου που μας φιλοξένησε.

Πέτρος Χατζηχριστοδούλου, Γιάννης Ψαράκης, Ηλίας Δρυμώνας

“Εκεί” ήταν ο Κώστας Κωνσταντίνου, ο Γιάννης Αντωνόπουλος, ο Χαράλαμπος Τσιριμωνάκης, ο Στράτος Κωσταλάς και φυσικά οι εκδότες και δημιουργοί του εγχειρήματος Βασίλης Νασίκας και Μανώλης Φλουράκης. Από εκεί ψηλά μας έβλεπαν και συμμετείχαν στα μεταξύ μας πειράγματα όπως τότε, οι δύο τελευταίοι μέσα από τις δραστήριες και χαμογελαστές συζύγους τους Σούλα και Νίκη και τα παιδιά τους που καμάρωναν για την κληρονομιά που είχαν αφήσει οι πατεράδες τους.

Η Σούλα Νασίκα και η Νίκη Φλουράκη με τα παιδιά τους και τη Μαίρη Πανοπούλου

Εκεί ήταν ερχόμενος από την Κύπρο ο μόνιμος ανταποκριτής μας ο εξαίρετος συνάδελφος Πέτρος Χατζηχριστοδούλου που μας έκανε την τιμή να έρθει ειδικά για την εκδήλωση, ο Νικόδημος Λιανός που άφησε την αγαπημένη του Νάξο για μια ιδιαίτερη βραδιά. Εκεί όλο το ατελιέ με τον Νίκο Κεχαγιά, τον Μιχάλη Βαρουξή, τον Γιώργο Φούντα και την αγαπημένη μου Γιάννα Συρουλάκη. Ο Νίκος Τσούκας που μας… διόρθωνε αλλά και (σχεδόν) όλα τα “παιδιά” που έβαλαν την υπογραφή τους γράφοντας την ιστορία του περιοδικού και του μπάσκετ για 16 χρόνια.

Δημήτρης Καρύδας, Βασίλης Σκουντής, Δημήτρης Τσιτσόπουλος, Δημήτρης Μιναρετζής

Ναι, “παιδιά” παραμένουμε όλοι και ας έχουμε πατήσει οι μικρότεροι τα τελευταία “-άντα”, οι μεγαλύτεροι τα δεύτερα “-ήντα”. Ο Βασίλης Σκουντής, ο Ηλίας Δρυμώνας (οι δύο αρχισυντάκτες στην ιστορία του “Τ”, ο Δημήτρης Καρύδας, ο Νίκος Παπαδογιάννης, ο Κώστας Πηγαδάς, ο Γιάννης Κιούσης, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο Κώστας Παπαδάκης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γιώργος Βαλαβάνης, ο Νίκος Πανταζίδης, ο Γιώργος Συρίγος, ο Δημήτρης Μιναρετζής, ο Γιάννης Ντεντόπουλος, ο Γιάννης Φιλέρης, ο Λευτέρης Πλακίδας, ο Δημήτρης Τσιτσόπουλος και η αφεντιά μου.

Γιάννης Φιλέρης και Γιώργος Βαλαβάνης

Και φυσικά ο διαφημιστής μας στο “Τ” Φάνης Ξηνταβελώνης που πέρα από την οργάνωση του event φρόντισε για τη δημιουργία ειδικών roll ups μαζί με τον Γιάννη Λάσκαρη της εταιρείας τους Progame αλλά και το τύπωμα συλλεκτικών επετειακών t-shirt από την “Αθλημα ΑΒΕΕ” του Βαγγέλη Αμάραντου. Και ένα τελευταίο ευχαριστώ στον Αργύρη Μακρή και το φωτογραφικό πρακτορείο InTime που έβαλε τα… κατάλληλα φίλτρα στις φωτογραφίες για να φαινόμαστε νέοι όπως τότε.

Ο Γιώργος Συρίγος δίνει… συνέντευξη στον Βασίλη Σκουντή!

Όλοι αυτοί ως άλλοι… Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ “θα έχουμε για πάντα το Τρίποντο” σε μία ιδιαίτερη, μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και την ψυχή μας, αλλά και όσα ζήσαμε και πετύχαμε μαζί.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ