fbpx

Ολυμπιακός – τραυματισμοί: Η μέρα της μαρμότας και τα επαναλαμβανόμενα “αν”

Ολυμπιακός – τραυματισμοί: Η μέρα της μαρμότας και τα επαναλαμβανόμενα “αν”

Με ένα “αν” μονίμως πορεύεται από την αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός και μετά από σκάρτο ενάμιση μήνα δράσης φαίνεται πως… αν δεν πάρει παίκτη και μάλιστα άμεσα λόγω και της επικείμενης απουσίας του Μιλουτίνοβ από τη δράση, ήττες εκτός προγράμματος σαν αυτή με τη Μπασκόνια θα αρχίσουν να “πονάνε” βαθμολογικά περισσότερο από το αναμενόμενο.

“Αν γυρίσει ο Φαλ ο Μιλουτίνοβ θα ξεκουραστεί”. “Αν αποκτηθεί παίκτης στα γκαρντ θα καλυφθεί το κενό του ΜακΚίσικ”. “Αν ο Σίκμα ήταν υγιής δεν θα υπήρχε λειψανδρία στους ψηλούς”. Αν, αν, αν…

Στον Ολυμπιακό η αλήθεια είναι πως σε αντίθεση με την προηγούμενη διετία όπου οι τραυματισμοί ήταν ελεγχόμενοι όσον αφορά στη λειτουργία της ομάδας και δεν επηρέασαν το παιχνίδι της φέτος έπεσαν όλοι μαζεμένοι. Οι μόνοι που τουλάχιστον έως τώρα παραμένουν υγιείς είναι οι Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Λαρεντζάκης αλλά ειδικά Γουόκαπ, Πίτερς και Παπανικολάου που έχουν ήδη επιβαρυνθεί με υπερβολικά αυξημένο χρόνο συμμετοχής βρίσκονται στα κόκκινα.

Σκυταλοδρομία τραυματισμών

Οι υπόλοιπες, κατά καιρούς ή μαζεμένες απουσίες έχουν διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, έχουν αλλάξει τους ρόλους των παικτών με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη, κάθε μα κάθε εβδομάδα πίεση στους παρόντες. Λείπει ο Φαλ; 35αρια και βάλε ο Μιλουτίνοβ. Εκτός ο Μιλού; 37αρια ο Γάλλος.

Παπανικολάου και Πίτερς έχουν ξεμείνει σχεδόν αποκλειστικά στους φόργουορντ και εναλλάσσονται με τον πρώτο να μετράει πλέον 31,3 λεπτά συμμετοχής και να είναι 2ος σε όλη την Ευρωλίγκα (!) πίσω από τον… Νάιτζελ “δεν βγαίνω ποτέ από το παρκέ” Χέις-Ντέιβις της Φενέρμπαχτσε (33’ μέσο όρο) ο οποίος μάλιστα στα δύο τελευταία 40λεπτα της ομάδας του έπαιξε… 79’58’’ από τα 80 λεπτά.

Έξι παίκτες με αυξημένο χρόνο συμμετοχής

Αν από την εξίσωση βγάλουμε το σκάρτο 3λεπτο του Μιλουτίνοβ στον αγώνα με τη Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός έχει ήδη 6 από τους παίκτες του (Παπανικολάου, Γουόκαπ, Πίτερς, Ουίλιαμς-Γκος, Κάνααν, Μιλουτίνοβ) στους 45 πρώτους παίκτες με το μεγαλύτερο μέσο όρο συμμετοχής σε όλη την Ευρωλίγκα! Σε όλη τη διοργάνωση των 18 ομάδων…

ΜακΚίσικ και Σίκμα υποτίθεται ότι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν έχοντας παίξει ο πρώτος ένα εξάλεπτο στην Ευρωλίγκα και ο δεύτερος τρία δεκάλεπτα δύο στην Ευρωλίγκα και ένα στην Α1. Όμως ποιος μπορεί να εγγυηθεί σε τι αγωνιστική κατάσταση θα βρίσκονται μετά από τόση απουσία από προπονήσεις και αγώνες;

Στα βαθιά ο Σίκμα… αν

Η επικείμενη απουσία του Μιλουτίνοβ από ακόμη άγνωστο αριθμό αγώνων λόγω του σπασμένου δάχτυλου στο πόδι (σ.σ. θεωρώ εντελώς λάθος την επικοινωνιακή διαχείριση του τραυματισμού του Σέρβου και το γεγονός ότι αποκρύφτηκε για τρεις μέρες όπως και ότι χρησιμοποιήθηκε κακήν κακώς για αυτά τα τρία λεπτά που μόνο κακό έκαναν σε όλους, παίκτη και ομάδα), αλλάζει ξανά τα πλάνα του Μπαρτζώκα και υποχρεώνει για παράδειγμα τον Σίκμα αν και εφόσον όπως λέγεται επιστρέψει τη Δευτέρα σε δράση και να μπει στα βαθιά και να αναλάβει ρόλο 2ου σέντερ πίσω από τον Φαλ όπως έγινε στα ματς προετοιμασίας πίσω από τον “Μιλού” απουσία του Γάλλου.

Δηλαδή επί της ουσίας νέα πειράματα, νέα “αν” για τους επόμενους αγώνες με την Ευρωλίγκα ειδικά το επόμενο δίμηνο να έχει 5 “διαβολοβδομάδες” σε ένα διάστημα όπου αναμένεται να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι βαθμολογικά.

Βάθος πάγκου αγνοείται

Το κακό για τους ερυθρόλευκους είναι ότι έχουν ξεμείνει και συνεχίζουν να στηρίζονται σε 8, σκάρτα 9 παίκτες. Ο Μπραζντέικις μετά από ενάμιση μήνα έχει απλά κάποιες εκλάμψεις και παραμένει έξω από τα νερά του. Ακόμη και στο πρωτάθλημα της Α1 παίκτες όπως ο Πάπας (θυμίζω ότι ο Μπαρτζώκας είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του το καλοκαίρι αυξημένο χρόνο και ρόλο στον ελληνοαμερικανό) και ο Τανούλης δεν παίζουν καν στο εγχώριο πρωτάθλημα μετρώντας από 5 λεπτά μέσο όρο έκαστος αν και όποτε πατάνε παρκέ ενώ ο Λούντζης έχει ουσιαστικά βγει εκτός ροτέισον στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ