fbpx

Ολυμπιακός: Προσθήκη αλά Μακίσικ

Ολυμπιακός: Προσθήκη αλά Μακίσικ

O Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε μετά τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα πως ο Ολυμπιακός είναι στο ψάξιμο για δύο παίκτες, καθώς εκτός από έναν ψηλό, αναζητεί πλέον και ακόμα έναν περιφερειακό, μετά τον τραυματισμό του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος.

Μάλιστα στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα γνωρίζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια με τον Σακίλ Μακίσικ, αλλά και φέτος με τον Ίγκνας Μπραντζέικις.

Δηλαδή ο Ολυμπιακός θέλει να αποκτήσει έναν γκαρντ, ο οποίος δεν θα είναι από το ΝΒΑ, αλλά θα αγωνίζεται σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα και θα μπορεί να «σπάσει» το συμβόλαιο του. Φυσικά τέτοιοι παίκτες δεν υπάρχουν πολλοί και γι’ αυτό ο Μπαρτζώκας τόνισε στις δηλώσεις του πως δεν πρόκειται να αποκτηθεί κάποιος απλά για να προστεθεί ένα όνομα στο ρόστερ, αλλά για να μπορεί να βοηθήσει άμεσα.

Στην αγορά των free agents του ΝΒΑ, ναι μεν υπάρχουν σπουδαία ονόματα, σαν τον Τέρενς Ρος ή τον Τέρενς Ντέιβις, αλλά στο λιμάνι θεωρούν πως αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να προσαρμοστούν άμεσα στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έτσι «χτενίζουν» την ευρωπαϊκή αγορά, με στόχο να βρουν κάποιο «κελεπούρι» σαν τον Μακίσικ.

Να θυμίσουμε πως ναι μεν μπορούν να αποκτήσουν παίκτη από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσουν πριν το τέλος του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους.

Σε ότι αφορά τον ψηλό είναι πάντα σε θέση αναμονής για τον Φίλιπ Πέτρουσεφ, με την ελπίδα πως το Σακραμέντο θα τον «κόψει» πριν τις 10 Ιανουαρίου, ημερομηνία στην οποία πρέπει να αποφασίσει αν θα του κάνει εγγυημένο το συμβόλαιο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ