fbpx

Επιστρέφει το Άλμπερτ Σβάιτσερ!

Επιστρέφει το Άλμπερτ Σβάιτσερ!

Είναι το τουρνουά στο οποίο έχουν πάρει μέρος σούπερ-σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ, αλλά και αρκετοί Έλληνες που έκαναν (και συνεχίζουν να κάνουν) σπουδαία καριέρα. Από τον Μάτζικ Τζόνσον και τον Ντιρκ Νοβίτσκι ως τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και τους Παπανικολάου-Σλούκα, οι αγώνες στο «Άλμπερτ Σβάιτσερ», έχουν δώσει την ευκαιρία σε πολλά σπουδαία ονόματα να «συστηθούν» στο ευρύ κοινό του μπάσκετ, πράγμα που θα συμβεί και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!

Μετά από έξι χρόνια το τουρνουά εφήβων του Μανχάιμ επιστρέφει, με την συμμετοχή μάλιστα της Εθνικής Ελλάδας, η οποία θα στηριχθεί στα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2006 και το 2007. Τα παιχνίδια θα γίνουν από τις 30 Μαρτίου ως τις 6 Απριλίου και εκτός της ελληνικής ομάδας, θα αγωνισθούν οι Εθνικές U18της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Τουρκίας, της Ιαπωνίας, της Αιγύπτου, της Αυστραλίας, της Αργεντινής και της Κίνας!

Το τουρνουά (που μέχρι την πανδημία διεξαγόταν ανά δύο χρόνια) ξεκίνησε το μακρινό 1958 και η «δική» μας Εθνική έχει κατακτήσει δύο φορές την πρώτη θέση. Κατ’ αρχάς το 2002, με καλύτερους παίκτες τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, τον Κώστα Βασιλειάδη και τον Στράτο Περπέρογλου. Η δεύτερη ήταν το 2008 με την χρυσή γενιά των 90άρηδων, όπερ σημαίνει τους Σλούκα, Παπανικολάου, Παππά, Γιάνκοβιτς, Κασελάκη. Μακάρι την άνοιξη, να ακολουθήσουν τον δρόμο τους, οι Αβδάλας, Λιοτόπουλος και Αμπότζι που αναμένεται να είναι τα βασικά στελέχη, της ομάδας που θα παρατάξουμε.

Οι πιο διάσημοι ΝΒAers, που έχουν αγωνισθεί στο «Άλμπερτ Σβάιτσερ», είναι ο Μάτζικ Τζόνσον το 1975, ο Βινς Κάρτερ και ο Ντιρκ Νοβίτσκι το 1996 και ο Κάιλ Λάουρι το 2004.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ