fbpx

Το “πέσιμο” και η ανακοίνωση κατά της ΕΡΤ ίσως κοστίσουν ακριβά στον Προμηθέα

Το “πέσιμο” και η ανακοίνωση κατά της ΕΡΤ ίσως κοστίσουν ακριβά στον Προμηθέα

Έχουν περάσει 48 ώρες από τη φραστική επίθεση του προέδρου του Προμηθέα στον σχολιαστή της ΕΡΤ για τον αγώνα με την ΑΕΚ και 24 από την ανακοίνωση της Πατρινής ΚΑΕ εναντίον της δημόσιας τηλεόρασης αλλά άπαντες που εμπλέκονται με την υπόθεση συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο ΕΣΑΚΕ κατά την προσφιλή του συνήθεια κάνει σαν να μη συνέβη το παραμικρό και δεν ασχολήθηκε ούτε με την πρωτοφανή ανακοίνωση του Προμηθέα που εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΕΡΤ και έκανε και μαθήματα (!) δημοσιογραφικής δεοντολογίας (προφανώς απευθυνόμενη αποκλειστικά σε άβουλα όντα), ούτε με την ανακοίνωση της ΑΕΚ εναντίον του Προμηθέα μία ανακοίνωση στην οποία η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του apexsports για το “πέσιμο” στον σχολιαστή της ΕΡΤ Κώστα Χαλβατσιώτη.

Μαθήματα… δεοντολογίας

Είναι απορίας άξιο παράλληλα πως η Δημόσια Τηλεόραση δεν έχει πάρει -ακόμη- θέση τόσο για το “ντου” προς τον δημοσιογράφο της το Σάββατο το βράδυ ούτε για την ανακοίνωση του Προμηθέα που εγκαλεί την ΕΡΤ και της… υποδεικνύει πως οι άνθρωποί της να κάνουν τη δημοσιογραφική δουλειά τους, τι να λένε και πως να το λένε.

Θα προσθέταμε στους παραπάνω που έχουν πιει το αμίλητο νερό τόσο το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ΕΣΗΕΑ όσο και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου ΠΣΑΤ που δεν ασχολήθηκαν ούτε με την προ λίγων ημερών επίθεση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο συνδρομητικό κανάλι της Nova η οποία ομοίως δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στους πράσινους. Κοινώς άπαντες εμπλεκόμενοι, άμεσα ή έμμεσα, συμπεριφέρονται ως πρωταγωνιστές της ταινίας “Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα”…

Η στάση της ΕΡΤ

Όσον αφορά στην ΕΡΤ πάντως υπάρχει μία ενδιαφέρουσα παράμετρος που ίσως αλλάξει τα δεδομενα. Και λέμε ίσως γιατί είναι στο χέρι της Δημόσιας Τηλεόρασης και των νομικών της να χρησιμοποιήσουν έναν συγκεκριμένο όρο που προστέθηκε φέτος στο συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΕΣΑΚΕ. Πρόκειται για το “Άρθρο 12 – Ειδικοί Όροι” το οποίο συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο συμβόλαιο κυρίως λόγω της αποχώρησης του Ολυμπιακού πριν τρία χρόνια από το πρωτάθλημα, των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ από οπαδούς του Παναθηναϊκού στον 4ο περσινό τελικό και διάφορα άλλα φαινόμενα βίας λεκτικής ή σωματικής.

Στην παράγραφο “γ” του Άρθρου 12 λοιπόν αναφέρεται:

“Για επεισόδια που θα έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δημοσιογράφου ή δημοσιογράφων της ΕΡΤ ή/και μέλους ή μελών του εκάστοτε συνεργείου της ΕΡΤ, ή/και την υλική ζημία του εξοπλισμού των ανωτέρω προσώπων, θα επιβάλλεται ποινική ρήτρα σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ (45.000,00€), που θα παρακρατείται από το αντάλλαγμα της παρούσας, με την επιφύλαξη τυχόν περαιτέρω δικαιώματος αποζημίωσης της ΕΡΤ για τη ζημία που θα υποστεί από τις ανωτέρω ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των διαφυγόντων κερδών”

Ρήτρα 45.000 ευρώ

Θεωρητικά η ΕΡΤ από τη στιγμή που δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός δημοσιογράφου ή υλική ζημιά του εξοπλισμού της (εκτός αν υπάρχουν συμβάντα τα οποία δεν έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας) δεν μπορεί να “κυνηγήσει” τον Προμηθέα για τη φραστική επίθεση προς τον δημοσιογράφο Κώστα Χαλβατσιώτη. Θα μπορούσε όμως να επικαλεστεί τη φράση περί “επιφύλαξης τυχόν περαιτέρω δικαιώματος αποζημίωσης της ΕΡΤ για τη ζημία που θα υποστεί από τις ανωτέρω ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των διαφυγόντων κερδών” με αφορμή την πρωτοφανή ανακοίνωση της ΚΑΕ Προμηθέας και να ζητήσει ενεργοποίηση της ρήτρας 45.000 ευρώ! Κάτι που είναι η αλήθεια θα “πονέσει” το ταμείο της Πατρινής ΚΑΕ.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να γίνει γνωστό τι περιλαμβάνουν οι εκθέσεις των διαιτητών και των παρατηρητών (που θυμίζουμε ελέγχονται από την ΕΟΚ του πρώην προέδρου και δημιουργού του Προμηθέα νυν προέδρου της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Λιόλιου) και αν αναφέρθηκαν στα συμβάντα όπως και η στάση όλων των υπόλοιπων εμπλεκομένων έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Είναι πρόδηλο ότι το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από κανέναν εμπλεκόμενο και το θέμα απλά να περάσει στις καλένδες…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ