fbpx

Ανδρέας Ζαγκλής: “Συνεχίζουμε ενωμένοι με την Ευρωλίγκα”

Ανδρέας Ζαγκλής: “Συνεχίζουμε ενωμένοι με την Ευρωλίγκα”

Ανήμερα της επετείου συμπλήρωσης πέντε χρόνων από την εκλογή του για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της FIBA ο ισχυρός άνδρας του παγκόσμιου μπάσκετ Ανδρέας Ζαγκλής παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή και του apexsports.gr στα προσκεκλημένα ΜΜΕ.

Τα πιο σημαντικά σημεία των τοποθετήσεων και των απαντήσεων του κ.Ζαγκλή στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Για το 2023: “Απόλυτα πετυχημένη χρονιά από κάθε άποψη για τη FIBA λόγω της μεγάλης επιτυχίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ασία”

Για την απήχηση του μπάσκετ γενικότερα: “Αυξήθηκε σημαντικά μέσα στη χρονιά και ένα από τα στοιχεία ήταν το γεγονός ότι τα βίντεο από τους αγώνες πρόκρισης του 3 Χ 3 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ξεπέρασαν το 1 δις θεάσεις”

Για τις προσδοκίες μέσα στο 2024: “Είναι Ολυμπιακή χρονιά και ήδη το ενδιαφέρον και η προσμονή είναι πολύ μεγάλη κυρίως για τα Προολυμπιακά τουρνουά ανδρών και γυναικών”.

Για τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα: “Η ενότητα δεν είναι σημαντική απλά. Είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει το άθλημα. Αυτό που πετύχαμε το καλοκαίρι το 2023 ήταν η αρχή. Υπάρχει πρόθεση και από τις δύο πλευρές. Σταματήσαμε να τους λέμε τι να κάνουν και πως να το κάνουν και εκείνοι το ίδιο. Υπήρχε πρόοδος το καλοκαίρι, μικρή αλλά σημαντική μέσα από τις συζητήσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Συνεχίζουμε ενωμένοι με μία φωνή και οι δύο. Έχουμε ήδη συναντηθεί άλλες δύο φορές μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο και υπάρχει καλή διάθεση, πρόθεση και υπάρχει πλέον κοινό όραμα και από τις δύο πλευρές. Και οι δύο πλευρές έχουν αλλάξει σε πρόσωπα προς το καλύτερο όσον αφορά στην ενότητα και αυτό είναι καλό”.

Για την προοπτική διεύρυνσης όσον αφορά στον αριθμό των ομάδων του Ολυμπιακού τουρνουά: “Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλος τουλάχιστον μέχρι και τους Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028”.

Για το αν οι ομάδες από τη Ρωσία πρόκειται να επιστρέψουν στις διεθνείς διοργανώσεις: “Ακολουθούμε τις προτάσεις της ΔΟΕ στο συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει συχνή επικοινωνία με τους ιθύνοντες του ρωσικού μπάσκετ. Σύντομα θα υπάρξει απόφαση της ΔΟΕ σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως “Ουδέτεροι αθλητές”. Στο μπάσκετ και στα ομαδικά σπορ δεν μπορεί να υπάρξει “Ουδέτερη ομάδα”. Οι παίκτες παίζουν φυσικά ατομικά σε ομάδες εκτός Ρωσίας όπως ο Σβεντ για παράδειγμα στην Κίνα. Το ίδιο συμβαίνει με τους τενίστες. Αν δοθεί η δυνατότητα να γίνει μία νέα αρχή με τη συμμετοχή ομάδων από τη Ρωσία θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από τις ομάδες υποδομής”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ