fbpx

Κέντρικ Ναν: Εικόνα από το παρελθόν και το μέλλον…

Κέντρικ Ναν: Εικόνα από το παρελθόν και το μέλλον…

Η εμφάνιση του στο πρώτο μέρος του αγώνα με την Ρεάλ υπήρξε εκθαμβωτική, αλλά κι ενδεικτική του ενστίκτου του ως σκόρερ.

Ο Κέντρικ Ναν μέσα σε ένα μήνα από τον ερχομό του στην Ευρώπη, δείχνει πως όχι μόνο έχει προσαρμοστεί σε ένα τελείως διαφορετικό στιλ μπάσκετ σε σχέση με αυτό που έχε συνηθίσει, αλλά ότι μπορεί να κυριαρχήσει έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου. Ασφαλώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για τον Παναθηναϊκό και η παραγωγικότητα του στις δύο τελευταίες περιόδους μειώθηκε κατακόρυφα, πλην όμως το κρεσέντο του πρώτου εικοσάλεπτου δεν πρόκειται να αποτελέσει μια «φωτοβολίδα».

Δίχως να πάμε πολύ πίσω και να ασχοληθούμε με τα κατορθώματα του ως έφηβος, ή ως κολεγιόπαις, ο Αμερικανός γκαρντ είχε καταθέσει τα διαπιστευτήρια του ως σκόρερ με το «καλημέρα» της θητείας του. Μάλιστα το πρώτο ρεκόρ καριέρας του που είχε συνοδευτεί με 30άρα είχε λάβει χώρα τέτοια εποχή πριν από τέσσερα χρόνια!

Θα ξεκινήσουμε, όμως, από το καλύτερο… ανεπίσημο παιχνίδι του στο ΝΒΑ, γιατί σε αυτό είχε κοιτάξει στα μάτια (αν όχι τον καλύτερο τουλάχιστον) έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στην σύγχρονη εποχή της λίγκας. Στις 28 Οκτωβρίου του 2019, οι Ρόκετς θα έδιναν το τελευταίο τους παιχνίδι στην preseason στην έδρα του Μαϊάμι. Για την ομάδα του Χιούστον δεν ήταν ένα φιλικό σαν όλα τα άλλα, καθώς ήταν το τελευταίο τεστ λίγο πριν ξεκινήσει η εποχή των Χάρντεν-Ουέσμπρουκ. Έτσι ο Μάικ Ντ’ Αντόνι όχι απλά δεν ξεκούρασε τους αστέρες του, αλλά τους ξεκίνησε στην πεντάδα και τους χρησιμοποίησε μέχρι να βεβαιωθεί ότι θα επιτευχθεί η νίκη.

Ο παίκτης που τον είχε αναγκάσει να κρατήσει τον Χάρντεν στο παρκέ για 35 λεπτά σε ένα απλό φιλικό δεν ήταν άλλος από τον νυν άσο του Παναθηναϊκού.

Εντυπωσιακός από τα ματς προετοιμασίας των Χιτ

Ο Ναν είχε κερδίσει ένα μη εγγυημένο συμβόλαιο μετά την καλή παρουσία του στο σάμερ-λιγκ του Λας Βέγκας και στα τρία πρώτα ματς προετοιμασίας των Χιτ είχε σημειώσει 67 πόντους με 52% ευστοχία εντός παιδιάς!

Στο τελευταίο, ο Σποέλστρα (σε αντίθεση με τον Ντ’ Αντόνι) αποφάσισε να ξεκουράσει τον Τζίμι Μπάτλερ και ξεκίνησε βασικό τον Ναν…

Το showdown ανάμεσα στους δύο αριστόχειρες σκόρερ δεν το περίμενε ούτε ο πιο φανατικός φίλος της preseason του ΝΒΑ!

Ο «μούσιας» σε 36 λεπτά, μέτρησε 44 πόντους με 12/13 βολές, 4/10 δίποντα και 8/16 τρίποντα, την ίδια στιγμή που ο Ναν σε 40 λεπτά, «έγραψε» 40 πόντους 4/6 βολές, 9/17 δίποντα και 6/10 τρίποντα!

Μάλιστα στην τελευταία περίοδο, έμοιαζε να παίζει μόνος του απέναντι στους Τεξανούς, καθώς πέτυχε 17 πόντους!

Εν τέλει το Χιούστον πήρε το «διπλό» με 144-133, αλλά η δουλειά είχε γίνει για τον Ναν, ο οποίος είχε καταφέρει να ολοκληρώσει την προετοιμασία με τον πλέον πειστικό τρόπο.

Η επίδοση των 40 πόντων ήταν η καλύτερη στην ιστορία των Χιτ στην preseason, ξεπερνώντας τους 38 πόντους που είχε σημειώσει ο Λε Μπρον Τζέιμς το 2011!

YouTube video

«Νιώθουμε πραγματικά ευτυχισμένοι για έναν παίκτη σαν τον Κέντρικ», είχε δηλώσει μετά τον αγώνα ο Σποέλστρα, ο οποίος δεν συνηθίζει να κολακεύει παίκτες, τους οποίους δεν υπολογίζει.

Έτσι όταν η κανονική περίοδος ξεκίνησε έξι μέρες αργότερα, ο Ναν παρέμεινε στην αρχική πεντάδα, απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις. Το ντεμπούτο του υπήρξε ιδανικό, καθώς οι 24 πόντοι σε 27 λεπτά, συνδυάστηκαν με άνετη νίκη της ομάδας του.

Παράλληλα αποτέλεσαν προπομπό για όσα θα ακολουθούσαν μέχρι το τέλος της (προβληματικής ένεκα της πανδημίας) περιόδου 2019-20.

Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Όκλαντ δεν έχασε σε κανένα σημείο την εμπιστοσύνη του προπονητή του και στις 10 Δεκεμβρίου του 2019 «εξερράγην»!

Το Μαιάμι ήταν από τις καλύτερες ομάδες της Ανατολής με απολογισμό 17 νικών σε 23 παιχνίδια και φιλοξενούσε μια από τις χειρότερες που ήταν οι Ατλάντα Χοκς με ακριβώς το αντίστροφο ρεκόρ (6-17). Ο Τρέι Γιανγκ και η παρέα του, όμως, είχαν βάλει δύσκολα στην ομάδα της Φλόριντα, η οποία είχε στο αρχικό της σχήμα τους Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Ρόμπινσον, Λεόναρντ και τον Ναν!

Ο τελευταίος ήταν αυτός που κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του στην κανονική διάρκεια, σημειώνοντας 36 πόντους σε 37 λεπτά, με 5/5 βολές, 11/16 δίποντα και 3/8 τρίποντα! Η… ηρωική του εμφάνιση έστειλε το παιχνίδι στην παράταση κι εκεί ανέλαβαν δράση οι συμπαίκτες του, καθώς ο ίδιος δεν πέτυχε άλλον πόντο. Ρόμπινσον και Αντεμπάγιο πρόσθεσαν από 34 και 30 πόντους κι έτσι ο Ναν πανηγύρισε την πρώτη 30άρα της καριέρας του με μια σπουδαία νίκη.

YouTube video

Για να δούμε τι θα συμβεί όταν σπάσει για πρώτη φορά το φράγμα των 30 πόντων με την πράσινη φανέλα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ