fbpx

Λίγα τα κρατούμενα, προχωράει στο επόμενο

Λίγα τα κρατούμενα, προχωράει στο επόμενο

Στο πιο χαλαρό του βράδυ την εφετινή περίοδο, ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε και «κέρδισε» μια εβδομάδα λιγότερης πίεσης, μέχρι τον αγώνα με την Βαλένθια. Η παραγωγικότητα του πίσω από τα 6,75 στην εναρκτήρια περίοδο αυξήθηκε κατακόρυφα σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την Ρεάλ και του έδωσε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας το οποίο δεν έχασε σε κανένα σημείο, ούτε καν στο τελευταίο λεπτό, όταν οι παίκτες και οι φίλαθλοι του είχαν αποχωρήσει μεταφορικά και κυριολεκτικά από το ΣΕΦ.

Τα 5/8 τρίποντα ως το 10’,του επέτρεψαν να προηγηθεί με 24-8 και στην ουσία είναι από τα λίγα πράγματα που μπορεί να κρατήσει από την επικράτηση του επί της Μπάγερν. Κι αυτό διότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν απέδωσαν το μπάσκετ που μπορούν και χαρακτηρίζεται από την καλή κυκλοφορία της μπάλας…

Το δεύτερο είναι η θετική παρουσία του Λαρεντζάκη ως secondary play maker, δηλαδή σε έναν ρόλο στον οποίο ούτε ο ίδιος (που χαρακτηρίζεται από την αυτοπεποίθηση του) δεν θα πίστευε ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Ο «Λάρι» έδωσε τρεις ασίστ, μια εκ των οποίων στο PNRμε τον Φαλ, θα την ζήλευε κι ένας κλασικός δημιουργός. Συνάμα «χτύπησε» όταν έπρεπε στην περιφέρεια, «χάλασε» το μυαλό του Κάρσεν Έντουαρντς και είχε καθοριστικό ρόλο στην έβδομη νίκη της ομάδας του.

Το μοίρασμα του χρόνου στο «5» ανάμεσα στον Φαλ και τον Μιλουτίνοφ, επίσης ήταν ένα από τα «κρατούμενα» της μονομαχίας με την Μπάγερν. Ιδίως ο Σέρβος απέδωσε πολύ καλά στην επίθεση, ενώ ο Γάλλος ακόμα δυσκολεύεται να πιάσει σωστά την μπάλα μέσα στην ρακέτα και να παίξει με πλάτη, όπως έκανε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη διετία.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει πλέον την επιστροφή του Γκος ώστε να «ανασάνει» περισσότερο ο Τόμας Ουόκαπ και φυσικά την αγωνιστική άνοδο του Μακίσικ, ο οποίος φαίνεται ότι θα χρειαστεί τον Δεκέμβριο για να μπορέσει να βρει τα πατήματα του.

Γενικότερα ο τρέχων μήνας θα χρησιμεύσει, ώστε η ομάδα του Πειραιά να βρει τον σωστό ρυθμό και να βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο 2024. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει δύο ακόμα παίκτες που μπορούν να κερδίσουν πολλά λεπτά στο rotation. O πρώτος είναι ο Μπραζντέικις, ο οποίος ρίχνει άσφαιρα πίσω από τα 6.75, όπως ακριβώς έκανε και πέρσι στον πρώτο γύρο με την Ζαλγκίρις. Όταν ο Λιθουανός βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του στο τρίποντο, αυτόματα θα δώσει μια σημαντική λύση στον Μπαρτζώκα. Ο δεύτερος είναι ο Φίλιπ Πέτρουσεφ, για τον οποίο ακόμα δεν υπάρχει δείγμα γραφής.

Ο απολογισμός των επτά νικών δεν είναι σπουδαίος, αλλά δεν είναι αρνητικός. Όταν άπαντες βρεθούν στην σωστή αγωνιστική κατάσταση, ο Ολυμπιακός θα αποδώσει πολύ καλύτερα και τότε θα μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος από τις τρεις εντός έδρας ήττες από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ