fbpx

Ναζ Μήτρου Λονγκ: Θέμα ωρών το ελληνικό διαβατήριο

Ναζ Μήτρου Λονγκ: Θέμα ωρών το ελληνικό διαβατήριο

Ένα σίριαλ αρκετών ετών, θα λάβει τέλος την τρέχουσα εβδομάδα, ίσως και σήμερα (20/12)!

Ο Ναζ Μήτρου Λονγκ θα γίνει κι επισήμως Έλληνας, ακολουθώντας τον δρόμο του αδελφού του Έλάιζα και ικανοποιώντας την βούληση της μητέρας του Γεωργίας. Η γραφειοκρατική διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί και ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, θα παραλάβει την ταυτότητα, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορέσει άμεσα να αγωνισθεί στο Έλληνικό πρωτάθλημα ως γηγενής.

Από την στιγμή που αποφοίτησε από το Οχάιο Στέιτ, ο Λονγκ προσπάθησε να αποκτήσει την υπηκοότητα της μητέρας του, αλλά συνεχώς προσέκρουε σε γραφειοκρατικά εμπόδια. Μετά την συνάντηση που είχε με τον Νίκο Ζήση τον Σεπτέμβριο του 2022 στο περιθώριο του Έυρωμπάσκετ, τα πράγματα εξελίχθηκαν σε πιο γρήγορους ρυθμούς, με τις συμβουλές της ομοσπονδίας, αλλά και την επίσκεψη της μητέρας του στα μέσα της σεζόν 2022-22 στην Ελλάδα.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, έπαιξε το Περιστέρι, το οποίο βοήθησε σημαντικά, ώστε ο αδελφός του να αποκτήσει πρώτος την ελληνική ιθαγένεια. Πάνω στην υπόθεση του Έλάιζα, στηρίχθηκε κι αυτή του Ναζ, ο οποίος πλέον θα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται και στην Έθνική Ελλάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ