fbpx

Ο πρώτος έλεγχος του Αντρέι (video)

Ο πρώτος έλεγχος του Αντρέι (video)

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/12) το Στάνφορντ ηττήθηκε με 74-60 από το Σαν Ντιέγκο Στέιτ και το ρεκόρ του έπεσε στο 5-5. Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς ξεκίνησε μεν βασικός στη θέση «3», αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του έχοντας έξι πόντους (με 2/9 σουτ εντός παιδιάς και 2/2 βολές) και τρία ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής.

Ήταν ακόμα ένα χρήσιμο «μάθημα» για τον 19χρονο άσο, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα και προσπαθεί να συνηθίσει το πιο αθλητικό και σκληρό παιχνίδι του NCAA, σε σχέση με αυτό του γυμνασίου.

«Συμπαθητικά» νούμερα

Ως στιγμής δεν έχει χάσει κάποιον από τους 10 αγώνες των Cardinals και μετράει 9,2 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 0,7 ασίστ και 1,3 λάθη σε 24,7 λεπτά μέσης συμμετοχής. To θετικό είναι πως τα ποσοστά του εντός παιδιάς είναι σε καλά επίπεδα, με 48% στα δίποντα και 36,1% πίσω από τα 6,75 (όπου βρίσκεται η γραμμή του τριπόντου στο κολεγιακό πρωτάθλημα), αλλά του λείπει η αυτοπεποίθηση στις βολές, όπως μαρτυράει το 42% που έχει.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν εκτελεί πολλές, καθώς ως στιγμής μετράει 5/12. Ο λόγος είναι πως ο γιος του Πέτζα ενώ έχει βελτιώσει το σώμα του, ακόμα δεν έχει την απαιτούμενη δύναμη για να αντέχει τις επαφές και να διεισδύει προς το καλάθι. Έχει σημειώσει, όμως, μικρή βελτίωση στο να βάζει την μπάλα στο παρκέ και να διεισδύει μετά από pick n roll, όπως είχε δείξει στο παιχνίδι με το Άινταχο.

Δείτε το υπέροχο καλάθι με αλλαγή κατεύθυνσης που είχε σημειώσει στο 1’45’’ το βίντεο.

YouTube video

Το κάρφωμα με το ένα χέρι

Απλά αυτό θα πρέπει να συνηθίσει να το κάνει πιο συχνά, καθώς ως τώρα ξεκάθαρα προτιμάει είτε τα στατικά σουτ από την περιφέρεια, είτε να σουτάρει μετά από τρίπλα από μέση απόσταση.
Ακόμα ένα στοιχείο που έχει αυξήσει είναι η αθλητικότητα του. Το κάρφωμα με το ένα χέρι που είχε πετύχει απέναντι στο Ίστερν Ουάσινγκτον αποτελεί μια από τις καλύτερες του στιγμές ως τώρα στην σεζόν.

Δείτε το στο 1’15’’του βίντεο.

YouTube video

Το ρεκόρ καριέρας

Στο ξεκίνημα της περιόδου, ο προπονητής του Τζερόντ Χάας δεν τον ξεκινούσε στη βασική πεντάδα, πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά στο τρίτο ματς απέναντι στο Σάντα Κλάρα. Ο Αντρέι ανταποκρίθηκε περίφημα κάνοντας ρεκόρ περιόδου με 18 πόντους σε 29 λεπτά παρουσίας.

Δείτε τις καλύτερες του στιγμές από αυτό το ματς στο ακόλουθο βίντεο.

YouTube video

Στο επόμενο με αντίπαλο το Ίστερν Ουάσινγκτον, «τράβηξε» και πάλι 18άρι, αλλά στα παιχνίδια που ακολούθησαν σημείωσε συνολικά 16 πόντους, μένοντας στο μηδέν απέναντι στο (πολύ δυνατό) πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Αμυντικό πρόβλημα

Στην επίθεση ο Στογιάκοβιτς σημειώνει μικρά, πλην σταθερά βήματα προόδου, αλλά εκεί που ο Χάας θα ήθελε να δει περισσότερα είναι στο αμυντικό κομμάτι. Οι αντιδράσεις του στην περιφέρεια είναι αργές και το κυριότερο είναι πως αντίπαλοι με μικρότερο ύψος, τον περνάνε εύκολα είτε στο «ένας εναντίον ενός», είτε μετά από σκριν στην μπάλα. Επιπροσθέτως ακόμα δεν έχει τη δύναμη να κάνει καλά «box out» και να πάρει ριμπάουντ.

Όλα αυτά, βεβαίως, είναι λίγο πολύ αναμενόμενα για έναν πρωτοετή και υπάρχει αρκετός χρόνος για να τα διορθώσει. Άλλωστε η διαδρομή του Αντρέι στο ΝCAA θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα κρατήσει μόνο ένα χρόνο και θα μείνει στο Στάνφορντ, μέχρι να κρίνει ότι είναι έτοιμος να γίνει επαγγελματίας, είτε στο ΝΒΑ, είτε στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ