fbpx

Παναθηναϊκός: Ο Λάρκιν, ο “Τόκο”, ο “Λάπρο” και η τελευταία νίκη επί της Μπασκόνια!

Τόρνικε Σενγκέλια, Σέιν Λάρκιν, Άνταμ Χάνγκα, Νικόλας Λαπροβίτολα, Ροντρίγκ Μπομπουά, Γιοχάνες Φόιχτμαν

Τι σχέση μπορεί να έχουν δύο νυν παίκτες της Εφές, ο ηγέτης της Βίρτους Μπολόνια, ο 1ος σκόρερ της Μπαρτσελόνα, ο terminator του Ερ.Αστέρα και ένας ψηλός της Αρμάνι με το σημερινό ματς στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα;

Η απάντηση βρίσκεται στο σχετικά μακρινό παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου του 2017. Όταν οι “πράσινοι” έφευγαν για τελευταία φορά νικητές από την έδρα της Μπασκόνια με 72-63. Έκτοτε ακολούθησαν 6 συνεχόμενες ήττες από τη σεζόν 2017-18 μέχρι και την περσινή με τον Παναθηναϊκό να γράφει αρνητικότατη παράδοση. Τόσο στη Βιτόρια με τις 6 σερί ήττες από το 2017 όσο και συνολικά επί ισπανικού εδάφους με 17, πλέον, συνεχόμενες ήττες.

Κάποτε στα Κανάρια Νησιά

Τελευταία του νίκη με 99-80 στις 28 Φεβρουαρίου 2019 επί της Γκραν Κανάρια με προπονητή τον Ρικ Πιτίνο και μοναδικούς συνδέσμους με το σήμερα τον Μήτογλου, τον (τραυματία τώρα) Παπαπέτρου και… εμμέσως τον Αντετοκούνμπο αφού τότε φορούσε τα πράσινα ο μεγάλος αδερφός του Κώστα, Θανάσης.

Ας γυρίσουμε όμως στο 2017 και τη Μπασκόνια η οποία τότε με προπονητή τον Σίτο Αλόνσο έχανε για τελευταία φορά από τον Παναθηναϊκό έχοντας στη σύνθεσή της παίκτες που για πολλούς θα προκαλέσει έκπληξη ότι συνυπήρξαν μαζί στη συγκεκριμένη ομάδα. Παίκτες που έκτοτε άλλαξαν αρκετές ομάδες και πλέον είναι βασικά στελέχη σε άλλες.

6 Χ 6 σταρ

Ο Αμερικανός Σέιν Λάρκιν ήταν τότε σταρ εν τη γενέσει. Ακολούθησε η Εφές, το πέρασμα από το ΝΒΑ και η επιστροφή στην τουρκική ομάδα όπου πανηγύρισε δύο Ευρωλίγκες!

Ο Αργεντίνος Νικόλας Λαπροβίτολα έμεινε κάτοικος Ισπανίας. Πήγε στη Ρεάλ, πέρασε στην αντίπερα όχθη της Μπαρτσελόνα.

Ο Γεωργιανός Τόρνικε Σενγκέλια συνέδεσε την εκτόξευση της καριέρας του στους Βάσκους. Έβγαλε… χρήμα στην ΤΣΣΚΑ και πλέον πιο ώριμος από ποτέ ηγείται της Βίρτους Μπολόνια.

Ο Γάλλος Ροντρίγκ Μπομπουά είχε πορεία σαν του Λάρκιν με τον οποίο είναι (ακόμα) συμπαίκτες στην Εφές και κάτοχος δύο τροπαίων Ευρωλίγκα.

O Μαγυάρος Άνταμ Χάνγκα πήγε στη Βιτόρια από μικρός και μετά τη Βιτόρια έπαιξε στους “αιώνιους” της Ισπανίας και πλέον στον Ερυθρό Αστέρας μετρώντας ένα τρόπαιο Ευρωλίγκα πέρυσι με τη “βασίλισσα”.

Τέλος ο Γερμανός ψηλός Γιοχάνες Φόιχτμαν όπως και ο Σενγκέλια πέρασε από την ΤΣΣΚΑ και εδώ και δύο χρόνια είναι παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ