fbpx

Βίρτους Μπολόνια-Μπάγερν 85-83: Έκλεψε τη νίκη στο φινάλε η Μπολόνια (video)

Βίρτους Μπολόνια Μπάγερν

Μια δύσκολη νίκη, όπως μαρτυρά και το σκορ, πήρε η Βίρτους Μπολόνια κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου του Πάμπλο Λάσο. Οι γηπεδούχοι ήταν πίσω στο σκορ σχέδον σε όλη την αναμέτρηση αλλά βρήκαν τα μεγάλα σουτ για να πανηγυρίσουν τη νίκη στο τέλος και να φτάσουν το ρεκόρ τους στο 13-5 μετά από 18 ματς και να παραμείνουν στη δεύτερη θέση.

Η Βίρτους Μπολόνια κατάφερε πολύ δύσκολα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου με 85-83. Οι Βαυαροί είχαν το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, κάτι όμως που δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Η ομάδα της Μπολόνια με αυτή τη νίκη (ένατη σερί εντός έδρας) παρέμεινε στην δεύτερη θέση, πίσω από την… μόνιμα πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης και έφτασε το ρεκόρ της στο 13-5, ενώ η Ρεάλ την ίδα ώρα είναι στο εκπληκτικό 16-1!
Πρωταγωνιστές για τους νικήτες ήταν οι Σενγκέλια με 18 πόντους (4/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4/6 βολές), Μπελινέλι με 16 πόντους (2/7 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6/8 βολές) και Χάκετ με 15 πόντους (2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/4 βολές) και πέντε ασίστ. Ενώ για την Μπάγερν, ο Κάρσεν Έντουαρτς σκόραρε 22 πόντους (7/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7/8 βολές) και ο Σερζ Ιμπάκα 15 (3/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα). Η Μπάγερν βρίσκεται στην 12η θέση του πίνακα με ρεκόρ 8-10.

Το ματς

Σε ένα χορταστικό πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες σκόραραν 46 συνολικά πόντους και πήραν την πρώτη τους… ανάσα με το σκορ στο 22-24 για την Μπάγερν Μονάχου. Στην δεύτερη περίοδο αμφότερες οι ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, δίνοντας το μήνυμα για ένα γεμάτο και ανταγωνιστικό παιχνίδι μέχρι το τέλος. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο έμειναν στο προβάδισμα μέχρι και το ημίχρονο με 42-46, δείχνοντας ότι μπορούν να κάνουν το… διπλό σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της εφετινής Ευρωλίγκας. Το τρίτο δεκάλεπτο, από άποψη εξέλιξης της αναμέτρησης, έμοιαζε με τα δύο προηγούμενα καθώς η Μπάγερν κράτησε και πάλι, έστω και μικρό, προβάδισμα και έκλεισε την τρίτη περίδο έχοντας… κεφάλι τεσσάρων πόντων (65-69) και έκανε πιο πιθανό το σενάριο να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα. Όμως, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο μπάσκετ, το τέταρτο δεκάλεπτο έκρινε τα πάντα στην αναμέτρηση με την γηπεδούχο Μπολόνια να γυρίζει το παιχνίδι με επί μέρους σκορ 20-14 στην τελευταία περίοδο και να πανηγυρίζει την ένατη σερί εντός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα εφέτος.

Δεκάλεπτα: 22-24, 42-46, 65-69, 85-83

Η στατιστική της αναμέτρησης.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ