fbpx

Ενισχυμένος πριν την κρίσιμη ισπανική εξόρμηση

Ενισχυμένος πριν την κρίσιμη ισπανική εξόρμηση

Η στόχευση ήταν ξεκάθαρη και πέτυχε! Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι μπορούσε για να περιορίσει τον κορυφαίο σκόρερ της Ευρωλίγκας, το κατόρθωσε και πήρε μια νίκη που τον βοηθάει να αντιμετωπίσει την διπλή εξόρμηση στην Ισπανία της επόμενης εβδομάδας με ενισχυμένη ψυχολογία.

Απέναντι στη Μονακό, οι «ερυθρόλευκοι» και πάλι δεν έθελξαν με την επιθετική τους λειτουργία, η οποία απέχει παρασάγγας από το επίπεδο της προηγούμενης διετίας, αλλά και από αυτό που έχει κατά νου ο Γιώργος Μπαρτζώκας την τρέχουσα σεζόν. Είχαν, όμως, υπομονή κι επιμονή με αποτέλεσμα να πετύχουν αρκετά σουτ στο τέλος των κατοχών και να μην λυγίσουν υπό την πίεση της συνεχούς προσπάθειας τους να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Παράλληλα δεν πτοήθηκαν ούτε από το γεγονός πως αρκετοί παίκτες δεν πρόσφεραν τις προσδοκώμενες λύσεις. Ο Μπραζντέικις επέστρεψε στο ενεργό ρόστερ, αλλά μόνο… τυπικά, ο Πέτρουσεφ ήταν απλά… συμβατός με τις αμυντικές επιθυμίες του προπονητή του, ενώ ο Γκος «πνίγηκε» στο άγχος να πετύχει ένα κρίσιμο καλάθι. Τούτη την φορά δεν τα κατάφερε και ο Μπαρτζώκας τον αντικατέστησε στο κατάλληλο σημείο με τον Κάνααν, ο οποίος δηλώνει πάντα «παρών» στις κρίσιμες στιγμές.

Φυσικά ο παίκτης που επέτρεψε στους Πειραιώτες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τους Μονεγάσκους, ήταν ο Τόμας Ουόκαπ. Η ασφυκτική του πίεση στον Μάικ Τζέιμς δεν επέτρεψε στον πιο παραγωγικό παίκτη της διοργάνωσης να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του ματς και τον κράτησε δέκα πόντους κάτω από τον μέσο όρο του. Ασφαλώς σημαντικές ήταν και οι βοήθειες του Μουσταφά Φαλ, ο οποίος με τα τεράστια χέρια του φρόντιζε να εμποδίζει το οπτικό πεδίο του Τζέιμς, κάθε φορά που βρισκόταν σε θέση να «πυροβολήσει».

Το πρόβλημα, βέβαια, ήταν πως δεν μπόρεσαν να δημιουργηθούν καταστάσεις είτε με πλάτη, είτε μέσω PNR, για τον Μιλουτίνοφ, του οποίου το σκοράρισμα έλειψε στο αποψινό (4/1) παιχνίδι.

Στο τελευταίο δίλεπτο, παίκτες και προπονητής έμειναν ψύχραιμοι και πήραν τις σωστές αποφάσεις, με κυριότερη όλων την φοβερή πάσα του Πίτερς στην γωνία για το τρίποντο του Μακίσικ που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Έτσι ο Ολυμπιακός έφθασε το 11-8 και βρίσκεται σε τροχιά τετράδας. Αν αυτό το φαινόμενο θα είναι πρόσκαιρο, θα καθορισθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι μονομαχίες με την Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια είναι εξόχως σημαντικές γιατί μια διπλή επικράτηση, θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα. Ακόμα και μια νίκη, φυσικά, θα αποτελέσει θετικό απολογισμό…

Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει οι «ρεζέρβες» να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Οι βασικοί συν τον Μακίσιλ ήταν μεν αρκετοί απέναντι στην Μονακό, αλλά κάθε μέρα δεν θα είναι του Αγίου… Θωμά…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ