fbpx

Basket League: Ξεχωρίζουν οι δοκιμασίες των «αιωνίων»

Basket League

Δύο αμφίρροπες «μάχες» περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Basket League.

Ανήμερα του Αϊ Γιαννιού, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (7/1, 14:45), ενώ στις 17:00 την ίδια ημέρα, ο μόνος αήττητος Παναθηναϊκός υποδέχεται το πάντα επικίνδυνο Περιστέρι.

H AEK που ανακοίνωσε την προσθήκη του Αμερικανού γκαρντ, Μπράντον Νάιτ, την περασμένη Πέμπτη (4/1) φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, μετά την άνετη εκτός έδρας νίκη της, με 75-90, επί του Λαυρίου. Η ομάδα του Ζόαν Πλάθα βρίσκεται στο -5 από τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο, ενώ προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες στο ΣΕΦ, με Αρμάνι Μιλάνο και Μονακό, τη «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague που προηγήθηκε.

Στο -5 βρίσκεται και το Περιστέρι από τον επόμενο αντίπαλό του, τον Παναθηναϊκό των δώδεκα νικών σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Basket League, αυτή την αγωνιστική περίοδο. O Εργκίν Αταμάν περιμένει από τους παίκτες του να εστιάσουν άμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και ν’ αφήσουν πίσω τα δύο ματς στην Ισπανία, με Μπασκόνια και Βαλένθια, καθώς οι «κυανοκίτρινοι» δεν θα μεταβούν χωρίς… φιλοδοξίες στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προέρχεται από άνετη νίκη, με 110-92 απέναντι στη Ρίτας, στο Βίλνιους, για τα play-in του BCL.

Η αυλαία της 13ης αγωνιστικής «πέφτει», στις 18:00, την Κυριακή (7/1), με τη διεξαγωγή του αγώνα Κολοσσός-Λαύριο. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 16 βαθμούς, ενώ αμφότερες προέρχονται από ήττα. Ο μεν Κολοσσός ηττήθηκε από το Περιστέρι στο «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ το Λαύριο ηττήθηκε εντός έδρας από την ΑΕΚ, για την 12η αγωνιστική. Η επιστροφή στις νίκες, αλλά και το ποια ομάδα εκ των δύο θα πάρει το… πάνω χέρι είναι τα… ζητούμενα και για τις δυο.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Basket League έχει ως εξής:

BASKET LEAGUE

13η Αγωνιστική (6-7/1/2024)

Κυριακή, 7 Ιανουαρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

ΟΚΑΛ 14:45 ΑΕΚ-Ολυμπιακός Τσολάκος-Καρπάνος-Αγραφιώτης (Παυλόπουλος)

ΟΑΚΑ 17:00 Παναθηναϊκός-Περιστέρι Πιτσίλκας-Μαρινάκης-Ζακεστίδης (Ντίνος)

Καλλιθέας 18:00 Κολοσσός Ρ.-Λαύριο Παπαπέτρου-Χατζημπαλίδης-Σπυρόπουλος (Νικηφορίδης)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ