fbpx

Καλπάζουν τα αδέλφια Ουίλιαμς

Καλπάζουν τα αδέλφια Ουίλιαμς

Αμφότεροι επέλεξαν πανεπιστήμια χαμηλότερης εμβέλειας και μοιραία η προβολή τους υπήρξε περιορισμένη, σε σχέση με παίκτες που έχουν επιλέξει τις λεγόμενες high major ομάδες του NCAA. Πλέον ο ένας βαδίζει ολοταχώς σε πορεία All Star και ο άλλος για το Νο1 του προσεχούς ντραφτ του ΝΒΑ! Ο Τζέιλεν και ο Κόντι Ούιλιαμς διανύουν περίοδο δαιμονισμένης φόρμας και ήδη οι εκτιμητές στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, πιστεύουν ότι μπορούν να αποτελέσουν το πιο πετυχημένο δίδυμο αδελφών στην ιστορία του αμερικανικού μπάσκετ.

O πρώτος μετά από τρία χρόνια θητείας στο Σάντα Κλάρα (από το οποίο ο τελευταίος ΝΒΑer ήταν ο Στιβ Νας το μακρινό 1996) επιλέχθηκε στο Νο12 του ντραφτ του 2022. Μετά από μια στιβαρή πρώτη χρονιά, στην οποία τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Πάολο Μπανκέρο για το βραβείο του κορυφαίου ρούκι, φέτος έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και αποτελεί το «βαρόμετρο» των ανερχόμενων Θάντερ.

To πολυεργαλείο που έγινε «πολυβόλο»

Ο Σέι Γκίλτζιους Αλεξάντερ είναι μεν ο καλύτερος τους σκόρερ και ο Τσελ Χόλμγκρεν αυτός με την μεγαλύτερη προοπτική, πλην όμως o Ουίλιαμς κάνει τη διαφορά με την παρουσία του και στις δύο άκρες του παρκέ. Με ύψος 195 εκατοστών, μπορεί με την ίδια ευχέρεια να παίζει και στις δύο θέσεις των γκαρντ, ενώ λόγω του μάκρους και της δύναμης του, μαρκάρει και τις τρεις θέσεις!

Στον «άσο» δημιουργεί προβλήματα λόγω του μεγέθους του, την ίδια στιγμή που στο «2» αποτελεί κίνδυνο-θάνατο από την περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα στην αποτελεσματικότητα του, καθώς πέρσι εκτελούσε με 35,6% πίσω από τα 7,25, ενώ φέτος έχει ανέβει στο εντυπωσιακό 46,6%!!!

Ο Ουίλιαμς με 18,8 πόντους είναι ο δεύτερος σκόρερ της Οκλαχόμα πίσω μόνο από τον Αλεξάντερ και στην άλλη πλευρά του, αποτελεί τον πιο αξιόπιστο αμυντικό της.

Στις 27 Δεκεμβρίου πέτυχε την καλύτερη επίδοση της διετούς θητείας του στο ΝΒΑ με 36 πόντους απέναντι στους Νικς, ενώ στις 19 Ιανουαρίου μέτρησε 27, οκτώ ασίστ, δύο κλεψίματα και δύο τάπες με αντίπαλο την Γιούτα!

Ο δημιουργός των 203 εκατοστών

Την ίδια μέρα, ο κατά τρία χρόνια μικρότερος αδερφός του Κόντι έκανε ρεκόρ καριέρας στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Στον εντός έδρας αγώνα του Κολοράντο με το Όρεγκον, σημείωσε 23 πόντους με 7/9 δίποντα και 3/4 τρίποντα.

Ο γεννημένος στις 20 Νοεμβρίου του 2004 άσος, έχει την δυνατότητα να παίζει ακόμα περισσότερες θέσεις σε σχέση με τον αδελφό του, καθώς βλέπει τον κόσμο από τα 203 εκατοστά. Φέτος στην πρώτη (και τελευταία) χρονιά του με το Κολοράντο (από το οποίο έχει αναδειχθεί ο Τσάνσεϊ Μπίλαπς) λειτουργεί περισσότερο σαν πλέι-μέικερ, καθώς έχει εξαιρετική πάσα και ικανότητα να δημιουργεί μέσα από Pick N Roll. Παράλληλα έχει βελτιώσει πάρα πολύ το σουτ του, που αποτελούσε το ψεγάδι του ως παίκτης του γυμνασίου Πέρι στην Αριζόνα.

Την τρέχουσα κανονική περίοδο έχει 47,4% πίσω από τα 6,75, αν και η αλήθεια είναι ότι παίρνει μόλις δύο προσπάθειες ανά αγώνα. Μετά την θετική παρουσία του στο Παγκόσμιο εφήβων του Ντέμπρετσεν τον προηγούμενο Ιούλιο, είχε θεωρηθεί υποψήφιος για την πρώτη δεκάδα του ντραφτ, αλλά πλέον έχει πιθανότητες ακόμα και για το Νο1!

Η στρατιωτική πειθαρχία των γονέων

Το μυστικό γύρω από την επιτυχία των αδελφών Ούιλιαμς κρύβεται στην συμπεριφορά των γονέων τους. Τόσο ο πατέρας Ρον όσο και η μητέρα Νικόλ θήτευσαν στην στρατιωτική αεροπορία της Αμερικής και εμφύσησαν στους δύο γιους τους τις σωστές αρχές. Όπερ σημαίνει, πως τους έμαθαν να είναι πειθαρχημένοι και να κλείνουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες».

Γι’ αυτό το λόγο τόσο ο Τζέιλεν όσο και ο Κόντι είπαν όχι στα λεφτά του NIL, που τους έδιναν μεγαλύτερα προγράμματα του ΝCAA και επέλεξαν ομάδες χαμηλότερου επιπέδου, που θα τους έδιναν καλύτερες ευκαιρίες στην εξέλιξη τους.

Μπορεί να έχασαν αρκετά εκατομμύρια από πανεπιστήμια σαν το Αριζόνα, το Τέξας, το USC, πλην όμως είναι βέβαιο ότι θα «υπερκαλύψουν» την ζημιά με την παρουσία τους στο ΝΒΑ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ