fbpx

Ευρωλίγκα: Τα ντέρμπι αιωνίων βλάπτουν σοβαρά τον Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα: Τα ντέρμπι αιωνίων βλάπτουν σοβαρά τον Παναθηναϊκό

Μηδέν νίκες σε δύο αγώνες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα μετά από μεταξύ τους εγχώριο ντέρμπι; Σπάνιο μεν και για τους δύο, έχει εξήγηση δε.

Είναι γνωστό ότι τα ντέρμπι Ολυμπιακού Παναθηναϊκού ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι υποχρεώσεις τους στην Ευρωλίγκα είναι περισσότερες και πιο απαιτητικές υπό το νέο σύστημα προκαλεί “φθορά”. Αγωνιστική και πνευματική, Ενίοτε και σε ανθρώπινο δυναμικό είτε με αλλαγές προπονητών είτε με τραυματισμούς παικτών. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό, δε, και ακόμη ειδικότερα την τελευταία διετία τα “αιώνια” ντέρμπι βλάπτουν σοβαρά τα αποτελέσματά τους στην Ευρωλίγκα.

Έξι πράσινες ήττες!

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν την τελευταία διετία και στους επτά αγώνες του στην Ευρωλίγκα που ακολούθησαν αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό σε εγχώρια διοργάνωση (Basket League, Κύπελλο, Super Cup) έχουν να επιδείξουν όλη κι όλη μία νίκη και έξι ήττες! Ακόμη ειδικότερα φέτος έχουν χάσει και τα τρία τους ματς στην Ευρωλίγκα μετά από “αιώνιο” ντέρμπι και ας ήταν ένα από αυτά κόντρα -ξανά- στον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της διοργάνωσης λίγες μέρες μετά τον τελικό του Super Cup στη Ρόδο.

Το ίδιο συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο Βελιγράδι κόντρα στη Μακάμπι το ίδιο είχε συμβεί μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα (30 Οκτωβρίου) αφού έχασε στις 3 Νοεμβρίου από τη Μπαρτσελόνα εκτός έδρας. Αντίστοιχα την περσινή σεζόν μετά από 4 εγχώρια ντέρμπι ο Παναθηναϊκός κέρδισε όλο κι όλο ένα ματς της Ευρωλίγκα, αυτό επί της Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ μετά από παράταση αλλά έχασε από Ρεάλ (μετά τον τελικό του Super Cup), από την Αρμάνι στο Μιλάνο μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και από τη Μπαρτσελόνα εντός μετά από ματς πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ.

Καλύτερος αλλά..

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει σταθερότητα τα προηγούμενα χρόνια αφού μέχρι πέρυσι σε 12 αγώνες Ευρωλίγκα μετά από εγχώρια ντέρμπι αιωνίων είχε χάσει όλο κι όλο ένα ματς δείγμα της πνευματικής κυρίως ετοιμότητας των ερυθρόλευκων. Όμως φέτος αφού δείχνει να αλλάζει. Βλέπετε μετά από τα τρία φετινά ματς εντός των συνόρων ο Ολυμπιακός κέρδισε μόνο αυτό με τον… Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα (μετά τον τελικό του Super Cup) αλλά έχασε τόσο από τη Ρεάλ το βράδυ της Πέμπτης όσο και από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη μετά την εντός έδρας ήττα για το πρωτάθλημα (30/10) στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι “αιώνιοι” μετά από τα εγχώρια ντέρμπι τους

Σεζόν Ομάδα Ρεκόρ Ομάδα Ρεκόρ Σύνολο
2016-17 Ολυμπιακός 3-0 Παναθηναϊκός 1-2 4-2
2017-18 Ολυμπιακός 2-0 Παναθηναϊκός 0-2 2-2
2018-19 Ολυμπιακός 1-0 Παναθηναϊκός 1-0 2-0
2021-22 Ολυμπιακός 2-0 Παναθηναϊκός 2-0 4-0
2022-23 Ολυμπιακός 3-1 Παναθηναϊκός 1-3 4-4
2023-24 Ολυμπιακός 1-2 Παναθηναϊκός 0-3 1-5
Σύνολο Ολυμπιακός 12-3 Παναθηναϊκός 5-10 17-13
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ