fbpx

Μπάγερν Μονάχου – Μπασκόνια 112-109: Θρίλερ στο Μόναχο με νικητές τους Βαυαρούς (video)

Μπάγερν Μονάχου – Μπασκόνια 112-109: Θρίλερ στο Μόναχο με νικητές τους Βαυαρούς (video)

Στην 24η αγωνιστική της Euroleague η Μπάγερν έδειξε τα δόντια της στην Μπασκόνια για δεύτερη φορά στην regular season και οι Βάσκοι έφυγαν ηττημένοι με 112-109.

Η Μπασκόνια παρά τον εκπληκτικό Χόουαρντ (27 πόντους) και τον τρομερό ΜακΙντάιρ (20 πόντους, 15 ασίστ) έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι από το Μόναχο και υποχώρησε στο 12-12, ενώ οι Βαυαροί έκαναν το 10-14 και τρέχουν να προλάβουν την 10άδα.

Ο Σεργκέ Ιμπάκα έδωσε «ρέστα» από πλευράς Μπάγερν με τον Κονγκολέζο σέντερ να σημειώνει 21 πόντους από 7 ριμπάουντ και τον Λούσιτς να τον ακολουθεί με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Το ματς:

Ο Ιμπάκα μπήκε ζεστός στο παρκέ και έβαλε την Μπάγερν σε θέση ισχύος μαζί με Χάρις, Ράντονις και Φρανσίσκο να δίνουν αέρα 6 πόντων (25-19) στην γηπεδούχο ομάδα στην πρώτη περίοδο.

Η Μπασκόνια πάλεψε να μην αφήσει το σκορ να ξεφύγει και παρότι οι προαναφερθέντες παίκτες της Μπάγερν ήταν παντού στο γήπεδο και έδιναν συνεχώς λύσεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, οι Βάσκοι κατάφεραν και πήγαν στην ανάπαυλα με τη διαφορά κατά τους μόνο στο -4 (56-52), αφού ΜακΙντάιρ και Μονέκε εκτελούσαν από παντού.

Στο δεύτερο μέρος ο Μπολμαρό πήρε την σκυτάλη από τα χέρια του Ιμπάκα και συνέχισε να κρατά σε πλεονεκτική θέση την ομάδα του, όσο η Μπασκόνια, αν και είχε σε πολύ καλή κατάσταση τον ΜακΙντάιρ που μοίραζε κατά ριπάς ασίστ και τον Χόουαρντ σε καυτή μέρα, τα έβρισκε σκούρα στην άμυνα.

Το θρίλερ ξεκίνησε

Οι Βάσκοι όμως βρήκαν εκ νέου λύσεις με τους Κοστέλο και Χόουαρντ και μάζεψαν αρκετά την διαφορά 2:00 πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (75-74), αλλά ήταν η σειρά του Χάρις να δώσει τις λύσεις που έψαχνε η Μπάγερν και με έξι πόντους να πάει το ματς στο 82-76.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, η ταχύτητα και από τις δύο ομάδες κατέβηκε αρκετά, αφού 4:10 πριν το τέλος είχαν σημειωθεί μόλις 14 πόντοι σύνολο με την Μπάγερν να παλεύει να συντηρήσει το προβάδισμα.

Κάπου εκεί ο Ιμπάκα θέλησε να βάλει ξανά το πόδι στο γκάζι και να πάει την διαφορά στο +9 (94-85), 3:01 πριν το φινάλε.

ΜακΙντάιρ και Κοστέλο προέβαλαν αντίσταση και έκοψαν την φορά της Μπάγερν, με τον πρώτο να στέλνει το ματς στην παράσταση με τρίποντο 01:08 πριν την λήξη.

Παράταση:

Το έξτρα πεντάλεπτο ήταν θρίλερ με τις δύο ομάδες να δίνουν μάχη και να μην αφήνει η μία την άλλη να ξεφύγει, όμως ο Μπαμπ ήταν εκείνος που έδωσε σανίδα σωτηρίας στην Μπάγερν με τρίποντο 00:16 πριν το τέλος.

Ωστόσο ο Θίοντορ με δύο εύστοχες βολές κράτησε ζωντανή την Μπασκόνια, αλλά ο Έντουαρντς με την σειρά του έβαλε τις βολές από την γραμμή της φιλανθρωπίας.

Με αυτόν τον τρόπο οι Βαυαροί κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα (112-109) σε ένα ματς που έγινε ροντέο στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 56-52, 82-76, 94-94
Παράσταση: 112-109

Η Μπάγερν έχει σε δύο ημέρες (1/2), ένα δύσκολο ματς εντός έδρας, καθώς αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, ενώ η Μπασκόνια θα αντιμετωπίσει στο σπίτι της , την Μακάμπι Τελ Αβίβ την ίδια ημέρα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ