fbpx

Ευρωλίγκα: Το… λαίμαργο φιδάκι που τρώει τους προπονητές

Το... φιδάκι των προπονητών στη φετινή Ευρωλίγκα

24 αγωνιστικές, 8 αλλαγές προπονητών σε 7 από τις 18 ομάδες της διοργάνωσης. Αν ήταν παιδικό παιχνίδι η φετινή διοργάνωση θα ήταν… φιδάκι.

Το θυμάστε (ειδικά οι boomer) το επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζαμε μικροί, το φιδάκι; Ένα τέτοιο “ταμπλό” έχει ανοίξει φέτος στη διοργάνωσης της Ευρωλίγκα και τα… φιδάκια τρώνε τον έναν μετά τον άλλο τους προπονητές των ομάδων της διοργάνωσης.

Ήδη επτά ομάδες μετά και την Εφές που απέλυσε τον Ερντέμ Τσαν άλλαξαν ήδη τον προπονητή τους κάτι πρωτοφανές αφού για παράδειγμα την περσινή σεζόν οι αλλαγές όλες κι όλες ήταν δύο! Σε Ερυθρό Αστέρα και Παναθηναϊκό. Φέτος όμως πάνε να σπάσουν όλα τα ρεκόρ με τις συνεχείς αλλαγές στην… προπονητοφάγα διοργάνωση.

Η… κακή μέρα φάνηκε πριν καν γίνει το πρώτο τζάμπολ αφού 15 μέρες πριν την έναρξη της σεζόν και αφού είχε βγάλει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και τα φιλικά απολύθηκε από τη Βίρτους Μπολόνια ο Σέρτζιο Σκαριόλο για να δώσει τη θέση του στον Λούκα Μπάνκι.

Η 4η αγωνιστική έπεσε… βαριά για δύο προπονητές. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς απομακρύνθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα και ο TJ Πάρκερ από τη Βιλερμπάν δίνοντας τη θέση τους σε Γιάννη Σφαιρόπουλο και Τζιανμάρκο Ποτσέκο αντίστοιχα.

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική σειρά πήρε ο Χοάν Πεναρόγια της Μπασκόνια με τον Ιβάνοβιτς να επιστρέφει στα παλιά του λημέρια. Πριν τα Χριστούγεννα (13η αγωνιστική) ο Δημήτρης Ιτούδης πλήρωσε το μάρμαρο για τις συνεχόμενες ήττες της Φενέρμπαχτσε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να τον διαδέχεται ενώ με το που μπήκε το 2024 απολύθηκε από τη Ζάλγκιρις Κάουνας ο Κάζις Μακσβίτις (17η αγωνιστική) με τον Αντρέα Τρινκιέρι να… ανεβαίνει τη σκάλα.

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο άντεξε μέχρι τη 19η αγωνιστική όταν και τον έφαγε το λαίμαργο φίδι της Βιλερμπάν με τον βοηθό προπονητή Πιερίκ Πουπέ να τον διαδέχεται ενώ ο Τσαν απομακρύνθηκε από την Εφές μετά την 24η αγωνιστική.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ