fbpx

Robocop reloaded

Robocop reloaded

Η παρουσία του την τρέχουσα σεζόν διαφέρει πολύ σε σχέση με τις δύο πρώτες του, αλλά στο Μόναχο θύμισε τον… ρόμποκοπ της προηγούμενης διετίας. Ο Τόμας Ουόκαπ άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα όταν έδειξε να «στραβώνει» στην τρίτη περίοδο, με τις υποδειγματικές αποφάσεις του και όταν πια επέστρεψε για το τελευταίο δίλεπτο φρόντισε να «σφραγίσει» την νίκη του Ολυμπιακού με δύο σπουδαίες άμυνες. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την εβδομάδα, με το 2/2 απέναντι στις γερμανικές ομάδες και πήραν μια σημαντική βαθμολογική ανάσα που θα τους βοηθήσει για την τελική ευθεία της κανονικής περιόδου από τον Μάρτιο και μετά.

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα εφ’ όσον την επόμενη  εβδομάδα εκμεταλλευτούν την προβληματική (σε αυτή την χρονική περίοδο) κατάσταση της Βαλένθια και πάρουν ακόμα ένα «διπλό». Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Ουόκαπ να λειτουργήσει με την χειρουργική ακρίβεια της τρίτης περιόδου στον αποψινό (1/2) αγώνα…

Με τους εννέα πόντους και τις τρεις ασίστ που μοίρασε, είχε συμμετοχή στους 15 από τους 19 πόντους των Πειραιωτών, οι οποίοι αν και βρέθηκαν πίσω με 44-37, κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 54-51.

Η στιβαρή παρουσία του και στις δύο άκρες του παρκέ, λειτούργησε ευεργετικά ώστε να βρουν αυτοπεποίθηση όσοι χρησιμοποιήθηκαν από τον Μπαρτζώκα.

Λαρεντζάκης, Μακίσικ και Γκος «μίλησαν» σε κρίσιμες στιγμές της τελευταίας περιόδου, την ίδια στιγμή που ο εξαιρετικός Πέτρουσεφ εγγυόταν με την ποιότητα του, την σιγουριά εύκολων καλαθιών όποτε έπαιρνε την μπάλα μέσα στην ρακέτα.

Ο Ουόκαπ «ολοκλήρωσε» το έργο του, με το σήμα κατατεθέν του…

Με την διαφορά στο +3, ο Φρανσίσκο έκανε το ντράιβ απέναντι στον Πέτρουσεφ και είδε μόνο του κάτω από το καλάθι τον Ράντοντσιτς. Η άμεση βοήθεια του «Θωμά» που έβαλε το χέρι του πάνω στην μπάλα, τον έκανε να διστάσει κι έτσι να ακουστεί η κόρνα των 24’’.

Στην πιο κρίσιμη κατοχή των Γερμανών στα 35’’, γνωρίζοντας ότι η μπάλα θα πήγαινε στα χέρια του Ομπστ, απέφυγε όλα τα σκριν που του έγιναν κατά μήκος της μπέιζλαϊν και όταν βρέθηκε μπροστά του στο δεξί φτερό, τον ανάγκασε να βρει το… δοκάρι από την γωνία.

Λήξις, όπως λέει και μια ψυχή στο λιμάνι…

Η νίκη αφαιρεί στον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του μεγάλο μέρος της πίεσης που δημιουργήθηκε από τις τέσσερις ήττες του Ιανουαρίου και τους επιτρέπει (με τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών) να δουλέψουν καλύτερα για το παιχνίδι στην Βαλένθια και ακολούθως για την τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το θετικό είναι πως παίκτες όπως ο Γκος, ο Λαρεντζακης, αλλά εσχάτως κι ο Μπραζντέικις έχουν ανεβάσει την απόδοση τους πάνω από την βάση και προσφέρουν τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό, αυτά που μπορούν.

Το αρνητικό είναι πως σε κάθε παιχνίδι, υπάρχει κάποιος που μοιραία μένει στο περιθώριο. Με την Άλμπα ήταν ο Μακίσικ, με την Μπάγερν, ο Κάνααν.

Είναι, όμως, πλέον ξεκάθαρο πως με τόσες ποιοτικές λύσεις, έτσι θα πορευτεί ως το τέλος ο Ολυμπιακός και το αποτέλεσμα θα κρίνει αν το φετινό του «πείραμα» θα είναι πετυχημένο…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ