fbpx

Elite League: Να χτίσει νέος σερί ο Πανιώνιος – Το πρόγραμμα

Elite League

Ο Πανιώνιος έχει αποσπαστεί δύο βαθμούς από τη δεύτερη Ελευθερούπολη και το Σάββατο (3/2, 17:00) αντιμετωπίζει στο κλειστό της Ήλιδας τον Κόροιβο, για την 19η αγωνιστική της Α2 ανδρών στο μπάσκετ (Elite League).

Οι «κυανέρυθροι» μετρούν τέσσερις περισσότερους βαθμούς από τον αντίπαλό τους, τρέχουν ένα σερί δύο νικών και στοχεύουν στην έβδομη νίκη τους εκτός έδρας, προκειμένου να διατηρήσουν τη διαφορά που έχουν στην κορυφή. Ο Κόροιβος προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες.

Στο +3 βρίσκεται η 2η Ελευθερούπολη από τον αυριανό αντίπαλό της, τον Παπάγου. Το τζάμπολ έχει οριστεί για τις 16:30 με την Ελευθερούπολη να στοχεύει στην επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, μετά από δύο σερί ήττες που την έριξαν από το «ρετιρέ». Οι γηπεδούχοι -μετά την ήττα από τον Έσπερο στη Λαμία- θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα στο «Σαλούν», αλλά γνωρίζουν πως έχουν δύσκολη αποστολή.

Στις 17:00, ο Μίλωνας είναι το φαβορί στο Μεσολόγγι απέναντι στον προτελευταίο Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Μίλωνας προέρχεται από νίκη-θρίλερ επί του Κοροίβου και θα ψάξει την τέταρτη νίκη του μακριά από τη Νέα Σμύρνη. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο σερί ήττες και χρειάζονται τη νίκη για να… ανασάνουν.

Με την… υπεροψία του +4 έναντι του αντιπάλου της αυτό το Σάββατο (16:30) υποδέχεται τον Έσπερο Λαμίας η Μεγαρίδα. Οι γηπεδούχοι μετά από δύο σερί νίκες σκαρφάλωσαν στην πέμπτη θέση και στο δέκατο παιχνίδι τους στα Μέγαρα στοχεύουν στο όγδοο εντός έδρας ροζ φύλλο αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν βαθιά ανάσα με τη νίκη επί του Παπάγου αλλά χρειάζονται κι άλλες για να νιώσουν ασφαλείς.

Στο +4 από τον αντίπαλό του βρίσκεται ο Ερμής που υποδέχεται στο Σχηματάρι τον Αίαντα Ευόσμου στις 17:00. Οι γηπεδούχοι μετά από δύο σερί νίκες έχουν αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση και θα αναζητήσουν την δωδέκατη νίκη τους και όγδοη στο Σχηματάρι. Οι φιλοξενούμενοι μετά την οριακή νίκη επί του Πανερυθραϊκού ανάσαναν και στοχεύουν στην όγδοη νίκη τους και δεύτερη μακριά από τον Εύοσμο.

Για… χαλαρό απόγευμα (17:00) προετοιμάζεται η Μύκονος, όταν φιλοξενεί το τελευταίο στον βαθμολογικό πίνακα, Ψυχικό. Οι παίκτες της Μυκόνου, μετά τη σπουδαία νίκη στην Ελευθερούπολη, θα ψάξουν την όγδοη νίκη τους σε δέκα παιχνίδια στο νησί των ανέμων. Οι φιλοξενούμενοι αναζητούν την τρίτη τους εκτός έδρας νίκη και 5η στο σύνολο.

Στις 16:00, ο Πανερυθραϊκός υποδέχεται τον Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα από τον Αίαντα Ευόσμου, την πρώτη τους στο 2024, θέλουν να αντιδράσουν και να φτάσουν στις οκτώ νίκες. Οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν αντίδραση μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μεγαρίδα.

Να διευρύνει την απόσταση των δύο βαθμών που τη χωρίζει από τον Αμύντα θα επιδιώξει η Δόξα, στη Λευκάδα, στις 17:00. Οι νησιώτες προέρχονται από δύο σερί νίκες και θέλουν να… τριτώσει το καλό στο νησί του Ιονίου, όπου έχουν ρεκόρ πέντε νίκες σε εννέα ματς. Οι Αθηναίοι, στο δέκατο παιχνίδι τους μακριά από τον Υμηττό, θα αναζητήσουν την πρώτη τους νίκη εκτός έδρας.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών στο μπάσκετ (Elite League) έχει ως εξής:

Α2 ΑΝΔΡΩΝ-Elite League

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3/2/2024)

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Καλαϊτζής 16:00 Πανερυθραϊκός-Ηρακλής Τηγάνης-Σκανδαλάκης-Ξυλάς (Νιγιάννης)
Μεγάρων 16:30 ΝΕ Μεγαρίδος-Έσπερος ΓΣ Λαμίας Μαρτινάκος-Τσαχάκης-Τζίμης (Παπάντος)
Παπάγου 16:30 Παπάγου-Ελευθερούπολη Τσώνος-Ρίζος-Αγγελής (Ηπιώτης)
Σχηματαρίου 17:00 Ερμής Σχ.-Αίας Ευόσμου Μάνος-Λεβεντάκος-Αναστασίου (Μπλέτσας)
Χανιώτη 17:00 Μύκονος-Ψυχικό Ζιώγας-Θεοδωρόπουλος-Καραμπιτσάκος (Κουλούρης)
Λευκάδας 17:00 Δόξα Λευκάδας-Αμύντας Κατωτικίδης-Ελευθεριάδης-Εκίζογλου (Καραδήμας)
Ήλιδας 17:00 Κόροιβος-Πανιώνιος Ζακεστίδης-Μαλαμάς-Λιότσιος (Θεοδωρόπουλος)
Μεσολογγίου 17:00 Χαρ. Τρικούπης-Μίλων Μπακάλης-Λόρτος-Παπαγερίδης (Δημόπουλος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

Πανιώνιος 32
Ελευθερούπολη 30
Μίλων 29
ΝΕ Μεγαρίδος 29
Ερμής Σχηματαρίου 29
Κόροιβος Αμαλιάδας 28
ΑΟ Μυκόνου 28
Ηρακλής 27
Παπάγου 27
Δόξα Λευκάδας 27
Αίας Ευόσμου 25
Πανερυθραϊκός 25
Αμύντας 25
Έσπερος Λαμίας 25
Χαρίλαος Τρικούπης 24
Ψυχικό 22

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ