fbpx

O Πιτίνο θέλει σάλαρι-καπ στο NCAA!

O Πιτίνο θέλει σάλαρι-καπ στο NCAA!

Ο Ρικ Πιτίνο έχει πάρει φορά και τώρα που το NCAA δέχεται επί καθημερινής βάσης κλυδωνισμούς, φροντίζει να ρίχνει κι αυτός τα «χτυπήματα» του.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/2) μετά την άνετη νίκη της ομάδας του επί του Ντε Πολ με 85-57, ο προπονητής του Σεντ Τζον’ς τόνισε πως το κολεγιακό πρωτάθλημα, πρέπει να θεσπίσει σάλαρι-καπ ακολουθώντας το πρότυπο του ΝΒΑ.

Τούτη τη φορά, αφορμή αποτέλεσε η δικαστική νίκη των παικτών του Ντάρτμουθ, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από το Εθνικό Εργατικό Συμβούλιο ως υπάλληλοι του πανεπιστημίου τους, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν συνδικάτο και να αξιώσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως και οι παίκτες του ΝΒΑ! Αν αυτό συμβεί (μιας και υπάρχει περίπτωση έφεσης από το Ντάρτμουθ), τότε το τοπίο στο κολεγιακό πρωτάθλημα θα αλλάξει πλήρως και γι’ αυτό ο Ricky P πρότεινε την εφαρμογή σάλαρι-καπ, το οποίο θα διαφέρει για τα κολέγια των πέντε ισχυρότερων περιφερειών (δηλαδή της ACC, Big-12, Big-10, Pac-12, SEC), σε σχέση με τις υπόλοιπες.

«Οι κομισάριοι του Power-5 πρέπει να συναντηθούν και να δημιουργήσουν ένα σάλαρι-καπ που θα είναι μεταξύ 1,5 και δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Τα συμβόλαια όλων των παικτών, θα κατατίθενται στο πρωτάθλημα και στις διοικήσεις των πανεπιστημίων. Όλες οι υπόλοιπες περιφέρειες θα έχουν το δικό τους, γιατί όλοι πρέπει να έχουν δικαίωμα παρουσίας στο τελικό τουρνουά. Προφανώς το φούτμπολ είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση, καθώς μερικοί παίκτες του ήδη βγάζουν περισσότερα χρήματα απ’ ότι επαγγελματίες του NFL».

Στη συνέχεια, ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, τόνισε πως το NCAA πρέπει να βγει τελείως από την εξίσωση. «Ας τελειώσουν οι επιστολές δέσμευσης (letters of intent) των παικτών και ας υπογράφουν διετή συμβόλαια, σαν τους επαγγελματίες παίκτες, γιατί είναι ακριβώς το ίδιο κι αυτοί», είπε σχετικά και συμπλήρωσε με το γνωστό γλαφυρό του τρόπο. «Το NCAA δεν πρέπει να έχει σχέση, από τη στιγμή που χάνει περισσότερες υποθέσεις και από τους συνηγόρους υπεράσπισης στην (σ.σ. τηλεοπτική σειρά) Law&Order».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ