fbpx

Τζέρεμι Σόσαν: Στο Rising Stars απ’ το «παράθυρο» αλλά και δίκαια (pic & video)

Τζέρεμι Σόσαν: Στο Rising Stars απ’ το «παράθυρο» αλλά και δίκαια (pic & video)

Το καλοκαίρι του 2022 ένας 18χρονος ονόματι Τζέρεμι Σόσαν επιλέγεται στην 9η θέση του πρώτου γύρου στο NBA draft, από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ο Πολωνο-Αμερικανός έως τότε έπαιζε στο NCAA για λογαριασμό των Baylor Bears (Baylor University) στο Τέξας.

Το 2019 είχε κατακτήσει το βραβείο του MVP στο EuroBasket U16, με την ομάδα της Πολωνίας, με την οποία έχει επιλέξει να αξωνιζευ, αφού η μητέρα του είναι από εκεί.

Η ένταξη στον μαγικό κόσμο

Δεν ήταν δύσκολο για τα Σπιρούνια να εντοπίσουν τον ύψους 2,3 πάουερ φόργουορντ και να τον επιλέξουν.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Τζέρεμι έκανε το πρώτο ματς καριέρας καθώς πέτυχε 23 πόντους, ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ ενάντια τους Νιου Ορλίν Πέλικανς.

Μάλιστα, εκείνη την σεζόν πήρε το βραβείο στην κατηγορία Big 12 Sixth Man of the Year και στην Big 12 All – Freshman Team.

YouTube video

Ο Σόσαν την φετινή σεζόν επιστρατεύτηκε ως point guard (μια θέση που είχε έως τότε ο Τζόουνς). Η κίνηση αυτή ήταν ένα πείραμα από τους Σπερς, όμως, και γύρισε στην φυσική του θέση (power forward), μετά από 17 αγώνες.

Τον Νοέμβριο του 2023, ο νεαρός παίκτης «τρέλανε» κόσμο, αφού πέτυχε 33 πόντους κόντρα στους Ατλάντα Χοκς.

YouTube video

Στις 28 Ιανουρίου του 2023, ο παίκτης της ομάδας του Σαν Αντόνιο, έλαμψε ξανά καθώς έκανε career high κοντά στους Φοίνιξ Σανς, αφού σημείωσε 30 πόντους, παρότι η ομάδα του ηττήθηκε με 128-118.

Οι περιπέτειες ελεύθερες

Αυτό που σήκωσε συζήτηση, ακόμη και τώρα, είναι η ανορθόδοξη τεχνική του στις ελεύθερες βολές, καθώς ρίχνει την μπάλα με το ένα χέρι.

Αυτό συνέβη μετά από μια παρότρυνση του Γκρεγκ Πόποβιτς, που το πρότεινε ώστε ο παίκτης να αυξήσει το ποσοστό του από την γραμμή της φιλανθρωπίας.

Στην αρχή η ευστοχία του ήταν στο 30% και δεν είχε ενθουσιάσει κανέναν, όμως τον Νοέμβριο του 2023, κατάφερε να ανεβάσει το ποσοστό σε 57% και ο ίδιος δήλωσε «επιτέλους τα κατάφερα, νομίζω ότι έτσι θα συνεχίσω να ρίχνω βολές».

YouTube video

Η φετινή σεζόν, είναι η δεύτερη του Τζέρεμι Σόσαν στον μαγικό κόσμο του NBA, με τα ποσοστά του να είναι εμφανώς ανεβασμένα σε όλους τους τομείς και έχει αρχίσει να γίνεται καθοριστικός παίκτης για τους Σπερς.

Αυτό το μαρτυρά και η επιλογή της λίγκας να βρίσκεται στο φετινό Rising Stars Game, καθώς ήταν ο πρώτος επιλαχών μετά τον τραυματισμό του Σέιντον Σαρπ των Πόρτλαντ Μπλέιζερς.

Μπορεί ο παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς να μην είχε επιλεχθεί αρχικά, πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς, καθώς έχει βελτιωθεί αρκετά και θεωρήθηκε άδικο. Ο τραυματισμός του Σαρπ έδωσε την ευκαιρία που έχασε άδικα ο Σόσαν.

Όμως τώρα είναι έτοιμος να αποδείξει πως δεν είναι τυχαία εκεί και πως θα έπρεπε να βρίσκεται στην λίστα από την αρχή.

Άλλωστε πως γίνεται να μην είσαι πάντα στις μεγάλες βραδιές όταν σε προπονεί και ο Γκρεγκ Πόποβιτς(;)

Εκεί θα βρει και τον συμπαίκτη του Βίκτορ Γουεμπανιάμα, ο οποίος έχει βαλθεί να σπάει όλα τα κοντέρ από την πρώτη του σεζόν στο NBA.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ