fbpx

Κάηκε αλλά δικαιώθηκε για τον γιο του!

Κάηκε αλλά δικαιώθηκε για τον γιο του!

Μεγαλώνοντας έβλεπε τον πατέρα του να προπονεί σούπερ-σταρ του ΝΒΑ και άκουγε τις ίδιες ερωτήσεις. «Έχεις γνωρίσει τον Λεμπρόν Τζέιμς», «έχεις το τηλέφωνο του Στεφ Κάρι»; Την ίδια ώρα ο μεγάλος του αδελφός Ελάιζα αγωνιζόταν στο πανεπιστήμιο του Μπάτλερ και έδειχνε ικανός να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, όπως πράγματι συνέβη. Κάλλιστα, λοιπόν, ο Κάμερον Μπράουν θα μπορούσε να είχε τραβήξει τον ίδιο δρόμο, πλην όμως δεν ήθελε να βρίσκεται στην σκιά και στην μόνιμη σύγκριση με τον πατέρα του.

Έτσι, λοιπόν, ο γιος του προπονητή των Σακραμέντο Κινγκς αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική ρότα και πριν από δύο μέρες, λίγο έλειψε να ζήσει το απόλυτο όνειρο: Να στεφθεί πρωταθλητής του NFL, ως βοηθός των Σαν Φρανσίσκο 49ers. Ας όψονται, όμως, ο Γιώργος Καρλάφτης, ο Τράβις Κέλσι, η… Τέιλορ Σουίφτ και οι υπόλοιποι Κάνσας Σίτι Τσιφς, που του χάλασαν το όνειρο, αλλά δεν κατάφεραν να χαλάσουν την ωραία και… περιπετειώδη ιστορία του.

Ο Κάμερον ήρθε στην ζωή την 27η Μαΐου του 1998. Συγκρατείστε την ημερομηνία, καθώς είναι σημαντική…

Όταν ο πατέρας του ήταν στον πάγκο των Λέικερς, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ και φούτμπολ στο γυμνάσιο Μάτερ Ντέι, αλλά όταν ο Μάικ ανέλαβε (για δεύτερη φορά) τα ηνία των Καβαλίερς, μετακόμισε στο Ουέστλεικ, δυτικά του Κλίβελαντ. Με ύψος 1,86 και ογκώδη σωματότυπο, κατάλαβε ότι η πορτοκαλί θέα, μάλλον δεν του ταιριάζει κι αφοσιώθηκε στην… καφετί. Άλλωστε ο θείος του Άντονι Μπράουν είχε κάνει καλή καριέρα στο NFL, αρχικά με τους Σινσινάτι Μπέγκαλς και στην συνέχεια στους Πίτσμπουργκ Στίλερς.

Ο Κάμερον μαζί με τον πατέρα και τον θείο του

Ο Κάμερον πήρε υποτροφία για το πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, αλλά μετά από ένα χρόνο «μετακόμισε» στην τρίτη κατηγορία του NCAA. Στο άσημο Ουέστερν Ρισέρβ, εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς της κατηγορίας, έστω κι αν η καριέρα του λίγο έλειψε να σταματήσει απότομα.

Στις 27 Μαΐου του 2017 κι ενώ βρισκόταν στο τέλος της δεύτερής του σεζόν, πήγε στο σπίτι του πατέρα του στο Κλίβελαντ για να γιορτάσουν μαζί τα 19α γενέθλια του. Ο Μάικ ήταν τότε στην πρώτη του χρονιά ως βοηθός του Στιβ Κερ στους Ουόριορς, οι οποίοι είχαν «σκουπίσει» με 4-0 τους Σπερς στους τελικούς της Δύσης και περίμεναν το ξεκίνημα της μάχης για τον τίτλο απέναντι στους Καβαλίερς του Λε Μπρόν Τζέιμς.

Φωτιά στην κουζίνα τη μέρα των γενεθλίων του γιου του

Ο νυν χεντ κόουτς των Κινγκς, λοιπόν, απολάμβανε το ρεπό του στο Κλίβελαντ για να γιορτάσει μαζί με τον δευτερότοκο γιο του και παράλληλα ετοιμαζόταν για ένα… χαλαρωτικό διήμερο στην Φλόριντα. Τα σχέδια του καταστράφηκαν, όταν άκουσε τον Κάμερον να φωνάζει βοήθεια. Ο Μάικ κατέβηκε γρήγορα τις σκάλες και είδε ότι η κουζίνα είχε πιάσει φωτιά, την ώρα που ο Κάμερον ετοίμαζε ένα γλυκό! Στην προσπάθειά του να σβήσει την φωτιά, γλίστρησε πάνω στο λάδι που είχε χυθεί και στη δεξιά του πλευρά έπιασε φωτιά! Μέσα στην ατυχία του υπήρξε τυχερός, καθώς αν φορούσε πολλά ρούχα, θα μπορούσε να είχε τυλιχθεί ολόκληρος στις φλόγες!

Πατέρας και γιος δεν κάλεσαν ασθενοφόρο, παρά οδήγησαν στο κοντινότερο νοσοκομείο που απείχε μόλις πέντε λεπτά. Αμέσως ο Μάικ μεταφέρθηκε στην εντατική, όπου του έγιναν δύο ενέσεις μορφίνης, για να ηρεμήσει από τον πόνο που του είχαν προκαλέσει τα εγκαύματα στο δεξί του πόδι.

Την επόμενη μέρα πήρε εξιτήριο και στις 2 Ιουνίου του 2017, ξεκίνησαν οι τελικοί απέναντι στους Καβαλίερς του Λε Μπρόν.

Τρία χρόνια νωρίτερα, ο «βασιλιάς» είχε επιστρέψει στο Κλίβελαντ και είχε καταστήσει σαφές πως δεν θέλει να ξανασυνεργαστεί με τον Μπράουν, υπό την καθοδήγηση του οποίου είχε παίξει στους πρώτους τελικούς της καριέρας του, το 2007.

Ο Μπράουν, λοιπόν, απολύθηκε το καλοκαίρι του 2014 και το 2017, απόλαυσε το 4-1 των «πολεμιστών» του Κάρι και του Ντουράντ απέναντι στους Καβς του Λε Μπρον και του Κάιρι. Ο πρώτος με τον οποίο έσπευσε να πανηγυρίσει τον τίτλο, δεν ήταν άλλος από τον Κάμερον!

Ο Μάικ Μπράουν πανηγυρίζει το πρωτάθλημα του 2017 παρέα με τον μικρό του γιο Κάμερον

Δουλειά σε εταιρία που πουλούσε κουζίνες…

Μετά από δύο χρόνια, ο Κάμερον αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και δίχως χρονοτριβή έπιασε δουλειά σε με εταιρία που (ω της ειρωνείας) πουλούσε κουζίνες! Δεν ήθελε να εξαρτάται οικονομικά από τους γονείς του και γι’ αυτό παράλληλα έκανε ατομικές προπονήσεις σε νεαρούς παίκτες του Αμερικανικού φούτμπολ.

Ακολούθως προσφέρθηκε να δουλέψει αμισθί ως βοηθός στο Ουέστερν Ρισέρβ και μετά από ένα χρόνο προσλήφθηκε κανονικά στο επιτελείο!  Ο πατέρας του βλέποντας το πάθος που είχε για την δουλειά, αποφάσισε να τον βοηθήσει. Πήρε τηλέφωνο τον προπονητή των Σαν Φρανσίσκο 49ers Κάιλ Σάναχαν και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει τον γιο του σαν μαθητευόμενο (intern) στην προετοιμασία της ομάδας του. Ο Σάναχαν απάντησε θετικά, αλλά μετά από μερικές μέρες τα πράγματα πήραν απροσδόκητη τροπή. Μερικά μέλη του επιτελείου του, αποδέχθηκαν καλύτερες προτάσεις κι έτσι ο Σάναχαν είπε ότι αντί για μαθητευόμενος, έχει τύχη να γίνει ένας από τους βοηθούς!

Ο Κάμερον Μπράουν τα πήγε εξαιρετικά στην συνέντευξη που έδωσε και πήρε την δουλειά!

Ο πατέρας του είχε εξιστορήσει την σειρά των γεγονότων λίγες μέρες πριν το SuperBowl ανάμεσα στους 49ers και τους Τσιφς.

YouTube video

Την μέρα του τελικού ο προπονητής των Κινγκς δεν δίστασε να εμφανισθεί στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τους Θάντερ, με την φανέλα των 49ers και να εκφράσει την στήριξη στον γιο του!

YouTube video

Το τρόπαιο μπορεί να χάθηκε, αλλά ο Μάικ και ο Κάμερον Μπράουν έχουν πολλούς λόγους για να πανηγυρίζουν!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ