fbpx

Δράμα στο Μιλγουόκι: What’s up Doc?

Δράμα στο Μιλγουόκι: What’s up Doc?

O ίδιος ο Doc δήλωσε ότι κάποιοι παίκτες ήταν ήδη πνευματικά στο Κάμπο, στο γνωστό θέρετρο του Μεξικό, όπου συνηθίζουν να… πετάγονται για σύντομες αποδράσεις οι παίκτες του ΝΒΑ.

Μετά την ήττα από τους Γκρίζλις, όμως, ο Ντοκ Ρίβερς άρχισε ήδη να νιώθει την πίεση να αυξάνεται γύρω από το πρόσωπο του και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με πρώτο το ESPN, να αναδεικνύουν το πέραν κάθε απαισιόδοξης πρόβλεψης αρνητικό ρεκόρ των Μπακς, από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία τους, στη θέση του Έιντριαν Γκρίφιν.

«What’s up doc», ήταν ένα από τα ευφυολογήματα που χρησιμοποίησε το δίκτυο που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΝΒΑ, για να περιγράψει την κατάσταση στην ομάδα του Μιλγουόκι. Το χαμένο παιχνίδι στο Μέμφις ήταν το έβδομο στα δέκα που ο 63χρονος τεχνικός βρίσκεται στον πάγκο των «ελαφιών», αλλά το χειρότερο, καθώς οι Γκρίζλις έπαιζαν χωρίς τους τρεις καλύτερους τους παίκτες. Δίχως τους τραυματίες Μοράντ, Τζάκσον και Μπέιν, έμοιαζαν με εύκολη λεία, ιδίως από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όχι μόνο δεν είχε το μυαλό του στο τριήμερο της Ινδιανάπολης, αλλά έκανε μια από τα πιο αποτελεσματικές εμφανίσεις του, με 35 πόντους και 12 ασίστ!

Ήταν η τρίτη ήττα σε τέσσερα παιχνίδια με ομάδες που έχουν αρνητικό ρεκόρ και στην καθημερινή πρωινή εκπομπή του ESPN «Get Up» , η κάρτα που προβλήθηκε είχε τίτλο «Όχι αυτό που ζήτησε ο γιατρός» κα από κάτω τον αρνητικό απολογισμό 3-7 του Μιλγουόκι στην εποχή του Ρίβερς.

Ο σχολιαστής της εκπομπής και παλιός νικητής του διαγωνισμού τριπόντων Τιμ Λέγκλερ αναρωτήθηκε αν οι Μπακς είναι διεκδικητές (contenders) του τίτλου η απλά υποκριτές (pretenders) και τόνισε πως η χημεία τους δεν έχει βελτιωθεί μετά την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο τους.

Το σίγουρο είναι πως η διακοπή για το All-Star έρχεται στο κατάλληλο σημείο για την ομάδα του Greek Freak. Η πρώτη θέση της ανατολικής περιφέρειας επί της ουσίας έχει χαθεί, καθώς με μόλις 27 αγώνες για το τέλος της κανονικής περιόδου, οι Σέλτικς έχουν εννέα λιγότερες ήττες (12) από τους Μπακς (21). Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να χάσουν 11 από τα τελευταία τους 26 ματς (ανάμεσα στα οποία και τα δύο εναπομείναντα με τα «ελάφια») και οι Μπακς να έχουν ρεκόρ 24-2, για να τους υποσκελίσουν.

Ακόμα και η δεύτερη θέση δείχνει άπιαστη, δεδομένης της αγωνιστικής «έκρηξης» των Καβαλίερς, πλην όμως για τους Μπακς αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι τόσο το πλασάρισμα τους στην κανονική περίοδο, όσο το να βελτιώσουν τη «χημεία» τους και κυρίως την άμυνα τους. Η τελευταία προσθήκη του Ντανίλο Γκαλινάρι τους δίνει ακόμα έναν αξιόπιστο σουτέρ δίπλα στον Γιάννη, αλλά συνάμα και έναν ακόμα αργό αμυντικό.

Δεν είναι τυχαίο πως οι ομάδες με τα τέσσερα καλύτερα ρεκόρ, αντίστοιχα έχουν και την καλύτερη αμυντική αξιολόγηση. Πρώτοι είναι οι Τίμπεργουλφς με 108,2 πόντους ανά 100 κατοχές, δεύτεροι οι Καβαλίερς με 110,3 , τρίτοι οι Σέλτικς με 110,5 και τέταρτοι οι Θάντερ με 111,9.

Οι Μπακς είναι μόλις 17οι με 115,9 πόντους ανά αγώνα και στη διάρκεια της διακοπής, ο Ντοκ Ρίβερς θα πρέπει να βρει τον τρόπο να αλλάξει τις αμυντικές τους συνήθειες.

Αν το πράξει, τότε θα αλλάξει την μοίρα τους.

Διαφορετικά στο τέλος της σεζόν, το ερώτημα θα παραμείνει ίδιο. «What’s up doc»…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ