fbpx

Η αναβολή λόγω πανδημίας αύξησε τα κέρδη!

Η αναβολή λόγω πανδημίας αύξησε τα κέρδη!

Η ιδέα να τοποθετηθεί ένα κανονικό γήπεδο του μπάσκετ δίπλα από την αίθουσα αφίξεων, μετέτρεψε το αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης σε hotspot στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Την ίδια στιγμή το All Star Weekend έχει μετατρέψει την πόλη σε προορισμό των celebrities, κάτι που θα μεταφραστεί σε κέρδος αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Ιντιάνα έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν τους υπολογισμούς τους και ήδη τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Όχι μόνο για τα οφέλη, αλλά και γιατί η αρχικά ατυχής για τους ίδιους (και για ολόκληρο τον κόσμο) συγκυρία της πανδημίας, εντέλει αποδείχθηκε blessing in disguise, όπως λένε εδώ στην Αμερική.

Για ποιο λόγο; Διότι η έλευση του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, αλλά και οι βελτιωμένες συνθήκες στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης έχουν ανεβάσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον την τελευταία διετία και εκτιμάται πως ο τζίρος από το All-Star μπορεί να είναι ο διπλάσιος από αυτόν του 2021, όταν είχε αρχικά προγραμματισθεί να γίνει στην Ινδιανάπολη. Το συγκεκριμένο τριήμερο, όμως, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας covid-19 και τη σεζόν 2020-21 είχε γίνει στην Ατλάντα υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα μόνο ο αγώνας, παρουσία 1.500 ανθρώπων.

Το ΝΒΑ είχε ήδη αναθέσει τα επόμενα δύο All-Star στο Κλίβελαντ και το Σολτ Λέικ Σίτι και καθώς ο προγραμματισμός γι’ αυτό το κολοσσιαίο για τον αθλητισμό των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκινάει τρία με τέσσερα χρόνια πιο πριν, δεν μπορούσαν να δώσουν κάποιο από τα δύο στην Ιντιάνα. Η πρώτη «κενή» ημερομηνία ήταν το 2024 και στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν οι Πέισερς, από μια… αδιάφορη ομάδα της Ανατολής, μετατράπηκε σε μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις της λίγκας, έχοντας για «πρόσωπό» της τον Χαλιμπέρτον.

Ο τελευταίος έφυγε από το Σακραμέντο τον Φεβρουάριο του 2022 και μέσα σε δύο χρόνια έχει εξελιχθεί σε σούπερ-σταρ και φυσικά έχει κάνει τον Σαμπόνις (που ακολούθησε το αντίθετο δρομολόγιο) να ξεχαστεί. Παράλληλα, ο επιπλέον χρόνος βοήθησε τους ανθρώπoυς των Πέισερς να ολοκληρώσουν με άνεση την ανακαίνιση του Gainbridge Fieldhouse, που κόστισε 360 εκατομμύρια δολάρια. Επιπροσθέτως, μπόρεσαν δίπλα από το γήπεδο να δημιουργήσουν έναν πρόσθετο χώρο εμπορικών χρήσεων με εστιατόρια και μαγαζιά.

Πώς μεταφράζονται όλα αυτά; Ο τζίρος που θα γίνει στη διάρκεια του All Star εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πάνω από 30.000 άνθρωποι θα επισκεφτούν την πόλη. Στο αεροδρόμιο η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Μέγκαν Κάρικο, δεν είχε ακριβή νούμερα για τον αριθμό των πτήσεων, αλλά ήξερε με ακρίβεια ένα πράγμα: Ότι τουλάχιστον 100 ιδιωτικά τζετ θα προσγειωθούν αυτές τις μέρες στο Indianapolis Internationar airport, αριθμός ο οποίος δεν συμπληρώνεται ούτε στη διάρκεια ενός ολόκληρου μήνα!

Η Ινδιανάπολη δεν αποτελεί προορισμό για τους… rich n famous του αμερικανικού τζετ σετ και ο τεράστιος αριθμός πτήσεων με ιδιωτικά αεροσκάφη έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση.

Πέρσι στο Salt Lake City σημειώθηκε ρεκόρ, με 33.000 κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία ή σε πλατφόρμες ενοικίασης και τζίρο που άγγιξε τα 300 εκατομμύρια δολάρια! Φέτος δεν θα είναι ανάλογα, πλην όμως θα είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά που θα είχαν καταγραφεί αν το All Star είχε γίνει το 2021.

Εν ολίγοις, ενώ η αρχική συγκυρία της αναβολής ένεκα της πανδημίας προκάλεσε έντονη δυσθυμία, εν τέλει αποδείχθηκε ευνοϊκή για την πολιτεία της Ιντιάνα….

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ