fbpx

Γιάννης Αντετοκούνμπο – The Marvelous Journey: Συγκίνηση, χιούμορ και αποκαλύψεις!

Άλλοτε συγκινητικό, κάποιες φορές σκληρό. Άλλες ευαίσθητο και χαρούμενο. Αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπινο και με τη σφραγίδα του Greek Freak.

Η νέα ταινία-ντοκιμαντέρ με τίτλο Γιάννης Αντετοκούνμπο – The Marvelous Journey (το φανταστικό ταξίδι) κάνει πρεμιέρα σήμερα 19 Φεβρουαρίου στο κανάλι Prime της Amazon και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους φαν του μπάσκετ και όχι μόνο να μάθουν άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του Έλληνα σούπερ-σταρ.

Στα 108 λεπτά της διάρκειάς της η ταινία στηρίζεται κυρίως στις αφηγήσεις τριών ανθρώπων. Του Γιάννη Αντετοκούνμπο (κυρίως), της συντρόφου και μητέρας των παιδιών του Μαράϊα και της μητέρας του Βερόνικα με “παρεμβολές” από τα αδέρφια του Θανάση, Κώστα και Αλεξ αλλά και σχόλια του πρώτου του ανθρώπου που πρώτος πίστεψε στο ταλέντο του πρώην GM των Μπακς Τζον Χάμοντ, του πρώτου του προπονητή στο ΝΒΑ Τζέισον Κιντ, του θρυλικού ρεπόρτερ των Μπακς Τζιμ Πάσκε, των ατζέντηδών του Αλεξ Σαράτση και Γιώργου Πάνου (ο οποίος είναι και ένας από τους παραγωγούς της ταινίας) του βοηθού προπονητή των Μπακς Βιν Μπέικερ και του επίσης βοηθού Τζος Οπενχάιμερ αλλά και δημοσιογράφων στις ΗΠΑ και την Ελλάδα όπως Μαλίκα Άντριους, Ερικ Νεμ και Νίκο Παπαδογιάννη.

Το κλάμα του Γιάννη

Η ταινία έχει ορισμένες πολύ δυνατές στιγμές όπως αυτή στα πρώτα της λεπτά όπου ο Γιάννης αφηγείται τα πρώτα δύσκολα χρόνια στην Ελλάδα όπου λόγω χρώματος δέρματος προσπαθούσε με τον αδερφό του Θανάση να προστατέψουν τα μικρότερά τους αδέρφια Κώστα και Άλεξ. Ο Giannis ξεσπάει σε κλάματα όταν θυμάται το “παιχνίδι” που είχαν σκαρφιστεί με τον Θανάση για να κάνουν τα αδέρφια τους να τρέχουν στους δρόμους και τις γειτονιές στα Σεπόλια για να γλιτώσουν από τους ρατσιστές.

Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το κομμάτι που αφορά στον θάνατο του πατέρα του Τσαρλς όπου αποκαλύπτει πως το έμαθε από τη σύντροφό του Μαράϊα η οποία με τη σειρά της δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν αφηγείται τις δύσκολες εκείνες στιγμές.

“22.800 δολάρια; Γιατί δεν μας τα έδιναν;”

Υπάρχουν βέβαια και στιγμές χαράς και γέλιου όπως όταν ο Γιάννης αφηγείται το πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ για το ντραφτ του ΝΒΑ μαζί με τον αδερφό του Θανάση και τον ατζέντη του Γιώργο Πάνου και την έκπληξή του όταν είδε ότι τα εισιτήρια πρώτης θέσης που τους είχαν κλείσει οι Μπακς κόστιζαν… 22.800 δολάρια. “Γιατί δεν μας τα έδωσαν για να τα χρησιμοποιήσουμε καλύτερα από το να τα δαπανήσουν για τα εισιτήριά μας”, είχε πει τότε καθισμένος στη θέση του στο αεροπλάνο ο Giannis.

Φυσικά ο Αντετοκούνμπο και οι υπόλοιποι σχολιαστές μέσα από ένα πολύ γρήγορο και δυνατό μοντάζ και πολύ όμορφα και σε πολλές περιπτώσεις πρωτότυπα πλάνα ακόμη και από τα κινητά Γιάννη και Θανάση που ποτέ δεν είχαν βγει έως τώρα στη δημοσιότητα “ακολουθούν” όλη την πορεία του Greek Freak στο ΝΒΑ από τότε που ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα επειδή δεν ήταν μαζί του η οικογένειά του μέχρι που κατέκτησε την κορυφή.

YouTube video

Στα πρόθυρα απόσυρσης από τη δράση!

Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν πολλά πλάνα και συνέντευξη του Γιάννη από το σπίτι του στο Μιλγουόκι παρέα με τα δύο από τα τρία παιδιά του με τα οποία πλάνα τον δείχνουν να παίζει, ενώ μιλάει για τις πληγές που του άφησαν οι αποτυχίες του 2019 και ειδικότερα του 2020 με τις χαμένες ευκαιρίες κατάκτησης του τίτλου στο ΝΒΑ. Τότε όπου όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά έφτασε στα πρόθυρα του να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση και να σταματήσει το μπάσκετ αλλά και πόσο τον βοήθησε η οικογένειά του, τα αδέρφια και η σύντροφός του αλλά και η συνδρομή ψυχίατρου.

Μετά κάνει ειδική αναφορά στους τελικούς του ΝΒΑ και το πως κατάφερε με τη δύναμη της θέλησης και την πίστη του να επιστρέψει από έναν ζόρικο τραυματισμό και να κατακτήσει τον κόσμο ενώ η ταινία “κλείνει” με την υπόσχεση του Γιάννη ότι θα δώσει το παρόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με την Εθνική ομάδα αν αυτή καταφέρει να προκριθεί.

Το The Marvelous Journey δεν έχει φυσικά καμία σχέση με το “Rise” την ταινία της Disney που ήταν “μεταφορά” της ζωής του Γιάννη και απευθυνόταν περισσότερο σε μικρό ηλικιακά κοινό. Είναι μία προσεγμένη παραγωγή που κρατάει τον θεατή για σχεδόν δύο ώρες και αποκαλύπτει πολλά πράγματα για τη ζωή και την πορεία του Αντετοκούνμπο από τις γειτονιές της Αθήνας στην κορυφή του κόσμου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ