fbpx

Ξέσπασε και επικρίνεται ο Πιτίνο

Ξέσπασε και επικρίνεται ο Πιτίνο

Η σεζόν ξεκίνησε εξαιρετικά, αλλά πλέον πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με συνέπεια ο Ρικ Πιτίνο να ξεσπάσει μετά την τελευταία ήττα του Σεντ Τζον’ς και παράλληλα να βρεθεί για πρώτη φορά στο επίκεντρο της κριτικής από τον αμερικανικό Τύπο!

«Μας λείπει τόσο πολύ η αθλητικότητα που δεν μπορούμε να μαρκάρουμε κανέναν χωρίς να του κάνουμε φάουλ. Και δεν τα λέω αυτά επειδή χάνουμε. Ακόμα κι όταν νικάμε, βλέπω το βίντεο και παρατηρώ πόσο μη αθλητικοί είμαστε, βλέπω παίκτες που δεν τριπλάρουν, που απλά θέλουν να σουτάρουν γρήγορα. Είναι μια απογοητευτική χρονιά», ήταν μερικές από τις ατάκες του, μετά την εντός έδρας ήττα από το Σίτον Χολ με 68-62.

Το πρωτοφανές ξέσπασμα κατά των παικτών του, σχολιάστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και ήταν ένα από τα πρώτα θέματα της εκπομπής του ESPN Pardon the Interruption. Οι παρουσιαστές Μάικλ Ουίλμπον και Τόνι Κορνχάισερ, τόνισαν πως ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, κακώς «άδειασε» τους παίκτες του, καθώς ο ίδιος έφερε 12 καινούριους παίκτες και μόλις δύο έμειναν από την περσινή ομάδα. Μάλιστα ο Κορνχάισερ, είπε ότι αν ο Πιτίνο έχει μετανιώσει που ανέλαβε την «Red Storm» και θέλει να φύγει μετά από ένα χρόνο παρουσίας, δεν πρόκειται να τα καταφέρει, καθώς όπως του ανέφερε «πηγή» του, το πανεπιστήμιο δεν σκοπεύει να τον αποδεσμεύσει.

«Παραήταν σκληρά τα λόγια του Πιτίνο», αναρωτήθηκαν στο ESPN

Το Σεντ Τζον’ς ξεκίνησε με ρεκόρ 12-4 και σπουδαίες νίκες απέναντι σε καλές ομάδες, όπως το Βιλανόβα και το Μπάτλερ. Πλέον, όμως, έχει χάσει τα οκτώ από τα τελευταία δέκα παιχνίδια που έχει δώσει και η τελευταία του ήττα από το Σίτον Χολ, προκάλεσε την οργή του 71χρονου χεντ-κόουτς, καθώς η ομάδα του έχασε διαφορά 19 πόντων, που είχε στο πρώτο μέρος.

«Είναι η λιγότερο ικανοποιητική εμπειρία που είχα από τότε που προπονώ», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε σε πολύ οξύ ύφος. «Αν πω ότι είμαι απογοητευμένος θα ήταν το understatement της χρονιάς. Η έλλειψη ταχύτητας στα πλάγια βήματα και η έλλειψη σκληράδας μας, είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί στα χρόνια που κοουτσάρω. Απλά δεν κουνάμε τα πόδια μας. Σε κάθε παιχνίδι οι αντίπαλοι μας έχουν πολύ περισσότερες βολές. Χάνουμε τις διαφορές που χτίζουμε, γιατί δεν είμαστε σκληροί».

Ο Πιτίνο πάντως είπε ότι δεν μετανιώνει που ανέλαβε το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ενώ όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι οι 12 από τους 14 παίκτες αποτελούν δικές του επιλογές, με τον γνωστό διπλωματικό του τρόπο, άλλαξε το… αφήγημα. «Δεν είχα άλλη επιλογή. Έπρεπε να πάρουμε όποιον ήταν διαθέσιμος. Έτσι κι αλλιώς δεν πίστευα πως θα κερδίζαμε στον πρώτο μου χρόνο, γιατί όταν βιάζεσαι να φτιάξεις την ομάδα, δεν βλέπεις τους παίκτες. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούσαμε να κάνουμε».

Καθώς οι δηλώσεις του προκάλεσαν εντύπωση, η εφημερίδα «Newsday», επικοινώνησε μαζί του την επόμενη μέρα και τον ρώτησε αν θέλει να κάνει κάποια διευκρίνιση. «Νιώθω μια χαρά με αυτά που είπα», ανέφερε και εξήγησε πως… «δεν προσπάθησα να κατηγορήσω κάποιον. «Εξηγούσα απλά γιατί χάσαμε. Δεν είμαι πάντα ήρεμος και σίγουρα δεν προσπαθούσα να κατηγορήσω κάποιον. Θέλω απλά μερικές φορές οι παίκτες μου να ακούν και να διαβάζουν τα λόγια μου. Αυτή ήταν η πρόθεση μου».

Η ουσία είναι ότι το Σεντ Τζον’ς με ρεκόρ 14-12, θα πρέπει να κάνει ένα πολύ δυνατό τελείωμα στην περίοδο, για να καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία του στο τελικό τουρνουά του Μαρτίου.

Στους επόμενους δύο μήνες, θα φανεί αν το ξέσπασμα του Πιτίνο ήταν αυθόρμητο όπως ο ίδιος τονίζει, η «προγραμματισμένο» ώστε να προαναγγείλει την αποχώρηση του…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ