fbpx

Γ. Αντετοκούνμπο: Η απορία και το «μήνυμα»

Γ. Αντετοκούνμπο: Η απορία και το «μήνυμα»

Η δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο πριν από το Ολ-Σταρ στον ρεπόρτερ του Athletic Έρικ Νεμ πως «θα πρέπει να το βουλώσουμε και να αναρωτηθούμε αν πραγματικά το θέλουμε», προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, οι οποίες συνεχίστηκαν και μετά το τριήμερο στην Ινδιανάπολη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται επί καθημερινής βάσης στο προσκήνιο και στην εκπομπή First Take του ESPN, τέθηκε την Πέμπτη (22/2) το ερώτημα, αν ο Greek Freak, σκέφτεται το ενδεχόμενο αποχώρησης του από το Μιλγουόκι, έστω κι αν πριν από μερικούς μήνες υπέγραψε επέκταση συμβολαίου ως το 2023.

«Ακούγεται ο Γιάννης σαν κάποιος που θέλει να μείνει μακροπρόθεσμα στους Μπακς», ήταν το θέμα συζήτησης και οι δημοσιογράφοι της εκπομπής εξέφρασαν την άποψη πως ο Έλληνας σούπερ-σταρ δεν θέλει να φύγει, αλλά προσπαθεί να περάσει το μήνυμα του σε όλα τα μέλη της ομάδας.

Βέβαια ο ίδιος στη συνέντευξη που έδωσε εν μέσω του εορταστικού τριημέρου στην πολιτεία της Ιντιάνα, στην Μαλίκα Άντριους του ESPN είχε καταστήσει σαφές πως δεν επιχειρεί μέσω των δηλώσεων του να αφυπνίσει την ομάδα του. «Δεν προσπαθώ να στείλω κανένα μήνυμα στους συμπαίκτες μου», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα. «Αν ήθελα να τους πω κάτι, θα τους το έλεγα απευθείας, δεν είμαι ο τύπος που στέλνει μηνύματα μέσω του Τύπου.

Κάθε μέρα, κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και ρωτάω «το θέλεις, το χεις μέσα σου»; Και ξέρω μέσα μου ότι το θέλω.

Πρέπει να δουλέψουμε, να παίξουμε μπάσκετ και να το θέλουμε. Θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να τα καταφέρω. Αλλά πρέπει να το θέλουμε πολύ άσχημα, σαν η ζωή μας να εξαρτάται από αυτό».

Μπορείτε να δείτε τις σχετικές δηλώσεις του στο τρίτο λεπτό, του ακόλουθου βίντεο.

YouTube video

Στην Αμερική, προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις του Αντετοκούνμπο και για τον Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ενώ εξέφρασε με εμφατικό τρόπο τη στήριξη στον νέο συμπαίκτη του, μια ατάκα του, δημιούργησε αρκετή ίντριγκα. «Είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός του», είπε για τον Dame και συνέχισε σε ανάλογα αποθεωτικό ύφος. «Στα καλά ή στα κακά, είμαι μαζί του μέχρι το τέλος. Το έχω πει πολλές φορές. Αυτή η ομάδα είναι δική του. Στις κρίσιμες στιγμές θα πάρει την μπάλα. Δεν θα κάνουμε τίποτε άλλο, δεν ξέρω πώς να το πω διαφορετικά, για να γίνει αντιληπτό».

Τι ήταν αυτό, όμως, που δημιούργησε απορία; «Στο τέλος της ημέρας, όμως, πρέπει να το πιστέψει κι αυτός», ανέφερε στον επίλογο του και πολλοί ερμήνευσαν αυτή την ατάκα σαν «μήνυμα» του Γιάννη προς τον συμπαίκτη του.

Από τις δηλώσεις, πάντως, είναι βέβαιο ότι δύσκολα μπορεί να βγάλει κανείς συμπέρασμα. Άλλωστε κι ο Λίλαρντ έσπευσε να τονίσει πως το All-Star βοήθησε τη σχέση του με τον Έλληνα αστέρα. «Όταν πηγαίνεις κάπου εκτός του πλαισίου της ομάδας σου, με έναν συμπαίκτη σου, συνήθως του ανοίγεσαι περισσότερο και συζητάς πολύ περισσότερο. Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ θετικό διήμερο για μας, γιατί κάναμε πολλές κουβέντες. Και για το που βρίσκεται η ομάδα μας και για το πως θα βοηθήσουμε περισσότερο ο ένας τον άλλον. Είναι πολύ χρήσιμο, όταν είσαι πρόσωπο με πρόσωπο με τον άλλον και δένεσαι μαζί του».

Η ουσία, λοιπόν, θα φανεί τους επόμενους μήνες. Αν ο Γιάννης και ο «Δαμιανός» καταφέρουν να συγχρωτισθούν καλύτερα εντός του παρκέ και οι Μπακς καλπάσουν ως το τέλος του δρόμου, αυτόματα θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Αν ο δρόμος των «ελαφιών» στα πλέι-οφ αποδειχθεί μικρός, τότε είναι σίγουρο ότι ο θόρυβος θα μεγαλώσει και η συζήτηση για το μέλλον του Γιάννη στο Μιλγουόκι θα ανάψει για τα καλά…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ