fbpx

Πιτίνο: «Οι παίκτες μου είναι ο αέρας που αναπνέω»! (video)

Πιτίνο: «Οι παίκτες μου είναι ο αέρας που αναπνέω»! (video)

Το ξέσπασμά του Ρικ Πιτίνο μετά την ήττα από το Σίτον Χολ αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης στον αμερικανικό αθλητικό Τύπο και τον έριξε σε δυσμένεια στα μάτια των παικτών του και της κοινής γνώμης. Πως ο Ρικ Πιτίνο διαχειρίστηκε την κρίση που προέκυψε; Με τον κλασικό του τρόπο…

«Εκτός από τον αέρα που αναπνέω, η οικογένεια και οι παίκτες μου αποτελούν τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου», ήταν η πρώτη από τις… Πιτινίστικες ατάκες που εκστόμισε μετά τη νίκη του Σεντ Τζον’ς επί του Τζόρτζταουν τα ξημερώματα της Πέμπτης. «Γι’ αυτούς προπονώ ακόμα. Είναι ο αέρας που αναπνέω. Τους αγαπώ μέσα από την καρδιά μου. Ποτέ δεν θα ήθελα να τους ντροπιάσω, ή να τους πληγώσω».

Ο Ricky P εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, έχοντας στο πλευρό του, τον τεταρτοετή γκαρντ Τζόρνταν Ντινγκλ και τον δευτεροετή φόργουορντ Αρ Τζέι Λιούις, οι οποίοι κουνούσαν συγκαταβατικά το κεφάλι τους, όση ώρα ο προπονητής τους, επιχειρούσε μια εντυπωσιακή… αναδίπλωση. «Αυτά τα παιδιά δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Εγώ τους απογοήτευσα που δεν τους έχω μάθει τα βασικά. Πήγα αμέσως στην ομάδα και τους είπα «σας αγαπώ παιδιά. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα στόχο να σας εκθέσω. Αλλά το λάθος είναι δικό μου, εγώ φταίω».

Ο χεντ κόουτς της Red Storm πρόσθεσε πως την επόμενη μέρα μετά τα επικριτικά του σχόλια, οι παίκτες του αντέδρασαν κάνοντας την καλύτερη προπόνηση της σεζόν. Πριν από το τζάμπολ του αγώνα με το Τζόρτζταουν αρκετοί έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και η ομάδα του παρουσιάστηκε απόλυτα συγκεντρωμένη. Προηγήθηκε με 35-14 στο 13’, αλλά με 43’’ για το τέλος οι «Hoyas» πλησίασαν σε 84-81! Τούτη την φορά, το Σεντ Τζον’ς κατάφερε να μην χάσει και ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, ήταν έμπλεος… μετάνοιας. «Ρώτησα τους βοηθούς μου, αν κάποια παιδιά είχαν ενοχληθεί. Μου είπαν ότι κάποιοι είχαν πληγωθεί. Τους είπα ότι δεν έπρεπε να αναφερθώ με ονόματα, ήταν λάθος μου. Δεν το εννοούσα. Είμαι βετεράνος προπονητής και στους νέους συναδέλφους μου λέω πως πρέπει να δείχνετε αξιοπρέπεια τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και απολογούμαι πλήρως γι’ αυτό που έκανα».
Μπορείτε να δείτε όλη την απολαυστική ομιλία του στο βίντεο που ακολουθεί…

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ