fbpx

Ο Νίκος Μέμμος μιλάει για το Athens Challenge European Cup που φέτος κλείνει τα 19 χρόνια (vid)

Ο Νίκος Μέμμος μιλάει για το Athens Challenge European Cup που φέτος κλείνει τα 19 χρόνια (vid)

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Kickboxing (WAKO) ξεκίνησε μια σειρά Q&A με τον νεαρό εκπρόσωπό της Zeljko Pelevic. Στο πρώτο επεισόδιο καλεσμένος ήταν ο Νίκος Μέμμος, ο διοργανωτής του Athens Challenge WAKO European Cup 2024 που φέτος γιορτάζει τα 19 του χρόνια.

Ο Νίκος μιλάει για το πώς ξεκίνησε το τουρνουά το 2004 και πώς εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα. Συμμερίζεται τη σκληρή δουλειά που απαιτείται για τη διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου event και τονίζει τη σημασία της ποιότητας, του αθλητισμού και της συνεχούς βελτίωσης. Το επεισόδιο μας προσφέρει μια ματιά στις προκλήσεις μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης και στα σχέδια του Νίκου για το μέλλον της.

  • Το Athens Challenge ήταν πάντα μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Μπορείτε να μας πείτε ένα σχόλιο για τον μακρύ δρόμο που οδήγησε στο event και πότε ξεκίνησε?

Για μένα προτεραιότητα πάντα ήταν η ποιότητα και το υψηλό επίπεδο. Το Athens Challenge ξεκίνησε το 2004 σε μια πολύ όμορφη αρένα, με πολύ μεγάλα και εντυπωσιακά έπαθλα, με υψηλού επιπέδου αθλητές όπως ο Raymond Daniels, Jadi Tantion και πολλούς ακόμα δυνατούς Ευρωπαίους αθλητές. Ο λόγος που ξεκίνησε αυτό το event ήταν γιατί ήθελα να δημιουργήσω ένα αξιόλογο πρωτάθλημα όπως το Irish Open και το Best Fighter τα οποία εκείνο το διάστημα ήταν τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

  • Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο είναι μία ναυαρχίδα στα αθλητικά/ μαχητικά events επομένως είναι κύριο επίκεντρο προσοχής. Τι αποτελέσματα περιμένετε από αυτό το event?

Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να περιμένω πολλά πράγματα γιατί όπως ξέρετε είναι το πρώτο επίσημο Ευρωπαϊκό κύπελλο αυτή τη χρονιά. Οπότε αυτό που θέλω είναι άπαντες να ευχαριστηθούν το πρωτάθλημα. Οι προπονητές, οι διαιτητές, οι γονείς και το κοινό αλλά περισσότερο από όλους οι αθλητές και κυρίως οι νεαροί αθλητές που είναι το μέλλον. Και αν καταφέρουμε να έχουμε και ποσότητα μαζί με την ποιότητα, θα ήταν το ιδανικό.

  • Πείτε μας για την ατμόσφαιρα στο Athens Challenge. Τι σας αρέσει περισσότερο?

Βασικά θα ήθελα να ακούσω αυτή την απάντηση από τους αθλητές αλλά αν έχω να ξεχωρίσω κάτι, είναι η αγάπη που δίνω αυτές τις 3 μέρες, η οποία μου επιστρέφει πίσω διπλή. Και αυτό είναι φανταστικό. Οι καλύτερες στιγμές του πρωταθλήματος είναι να βλέπω πολύ καλούς και υψηλού επιπέδου αθλητές ή την ευγενή άμιλλα μεταξύ των αθλητών και των προπονητών γιατί για μένα το άθλημα είναι σεβασμός. Κάθε χρόνο κρατάω στιγμές στο μυαλό μου που μου αποδεικνύουν γιατί είμαι ερωτευμένος με αυτό το άθλημα. Κάθε χρόνο μου αρέσουν τα σχόλια που παίρνω για τη διοργάνωση του Athens Challenge αλλά ακόμα και κάπου, κάτι να είναι μην είναι αρκετό, πιστέψτε ότι ο κύριος στόχος μου είναι τον επόμενο χρόνο να το κάνω ακόμα καλύτερο.

  • Ποιες είναι οι κύριες προκλήσεις στο να ετοιμάσετε τα πάντα για αυτό το event?

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να οργανώσω ένα τόσο μεγάλο event, με τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα στο μυαλό μου που πρέπει να σκεφτώ και να οργανώσω. Φυσικά τίποτα δε θα μπορούσε να γίνει μόνο με έναν άνθρωπο. Μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων δουλεύει για αρκετές μέρες για να πάρουμε το σωστό αποτέλεσμα. Και επί της ευκαιρίας θα ήθελα να τους ευχαριστήσω. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι κοιτάνε μόνο τους αριθμούς. Για μένα δεν είναι οι αριθμοί. Για μένα πρέπει όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι με τα πάντα στη διοργάνωση. Με τον καιρό, το φαγητό, τη διαμονή, τους αγώνες, το πρόγραμμα των αγώνων, το επίπεδο των αθλητών, την ποιότητα των διαιτητών. Με τα πάντα.

  • Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 Ευρωπαϊκά κύπελλα. Ανταλλάζεται εμπειρίες και σωστές πρακτικές με τους υπόλοιπους promoters?

Έχουμε ήδη ανταλλάξει γνώμες σύμφωνα με τις εμπειρίες του καθένα. Είναι δύσκολο από την μεριά μας να στηρίξουμε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο καθώς μόλις πριν λίγο διάστημα πήραν έγκριση τα 4 Ευρωπαϊκά κύπελλα. Στο μέλλον σίγουρα θα συνεργαστούμε για το καλό του αθλήματος που υπηρετούμε.

  • Πως αισθάνονται οι Έλληνες αθλητές με αυτή τη διοργάνωση και ποιες χώρες είναι παραδοσιακά το νούμερο 1?

Φυσικά και τους αρέσει. Κάθε Έλληνας μαχητής σκέφτεται αυτό το πρωτάθλημα όλο το χρόνο. Πάντα είναι ωραίο να αγωνίζεσαι στη χώρα σου έχοντας την ευκαιρία να δεις από κοντά τους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης κι αυτό γιατί μόνο ένα μικρό κομμάτι των αθλητών έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν για αγώνες εκτός της χώρας. Τα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής δεν είναι εύκολο να τα αντέξουν οικονομικά. Οπότε το να έρχεσαι στην Αθήνα ειδικά όταν έχει καλό καιρό είναι τέλειο γιατί μπορεί κανείς εκτός των αγώνων να επισκεφθεί όμορφα και ιστορικά μέρη. Η Αθήνα είναι πανέμορφη. Πριν την περίοδο του COVID η νούμερο 1 ομάδα ήταν η Ιταλία. Πέρσι ήταν η Βουλγαρία. Μετά τον COVID η νούμερο 1 ομάδα είναι η Βουλγαρία.

  • Εμείς στη WAKO προσπαθούμε να θέσουμε κάποια standards για τις διοργανώσεις. Οι ελάχιστες προϋποθέσεις που ορίζονται μπορεί να φαίνονται πολύ παρόμοιες και τυποποιημένες για κάθε ευρωπαϊκό κύπελλο. Πιο είναι το σχόλιο σας πάνω σε αυτό?

Κοιτάξτε, σαν Ευρωπαϊκό κύπελλο φυσικά είναι ωραίο και απαραίτητο να υπάρχουν κάποια standards. Η ερώτησή μου είναι αν εμείς οι διοργανωτές μπορούμε να τα υποστηρίξουμε στο έπακρο γιατί όπως ξέρετε είναι πολλές οι περιστάσεις που όλοι θέλουμε να τις πηγαίνουμε όλο και πιο ψηλά. Οπότε πρέπει φέτος να δω και να νιώσω πως θα πάει και μετά θα είναι όλα πιο εύκολα. Τότε θα μπορούμε να να κάνουμε ένα πιο ουσιαστικό σχόλιο.

  • Τι θα θέλατε να ζητήσετε από την διοίκηση της WAKO Europe να κάνει ώστε να βοηθηθούν οι διοργανωτές των Ευρωπαϊκών κυπέλλων στο μέλλον?

Κοίτα, αυτή δεν είναι μια συζήτηση που μπορούμε να την κάνουμε τώρα. Έχω κάτι στο μυαλό μου αλλά πρέπει πρώτα να δούμε πως θα πάει η φετινή χρονιά με τα άλλα 3 Ευρωπαϊκά κύπελλα. Ένα πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι πιστεύω στη WAKO, εμπιστεύομαι όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών κυπέλλων της WAKO.

  • Και μία τελευταία ερώτηση. Τι θα θέλατε να πείτε ως μήνυμα στους συμμετέχοντες του κυπέλλου?

Πρώτα απ’ όλα να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι, να απολαύσουν τους αγώνες στο απόλυτο χωρίς τραυματισμούς. Το μήνυμά μου για αυτούς είναι όχι μόνο ως διοργανωτής αλλά και ως αθλητής με 27 χρόνια συνεχόμενη καριέρα, να μην αφήσουν τίποτα να καταστρέψει αυτό που αγαπάνε, να απολαύσουν τους αγώνες ασχέτως αποτελέσματος και να προσπαθήσουν να γράψουν τη δική τους ιστορία και όχι απλά όμορφες στιγμές.

Το Athens Challenge European Cup θα πραγματοποιηθεί 26, 27 και 28 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων. Eίναι ένα από τα τέσσερα μόνο αδειοδοτημένα European cup της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kickboxing (WAKO) ενώ αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερες από 25 χώρες με πάνω από 2000 συμμετοχές και 35 διεθνείς διαιτητές.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κικ Μπόξινγκ