fbpx

Ευρωπαϊκό ILCA 6&7: Πρωτιά Πορτοσάλτε στα ILCA 6 U21 – 3η η Καραγεώργου στα ILCA 6

Ευρωπαϊκό ILCA 6&7: Πρωτιά Πορτοσάλτε στα ILCA 6 U21 – 3η η Καραγεώργου στα ILCA 6

Ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο αγωνίζονται από σήμερα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 6 & 7, το οποίο δίνει 4 θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.  

Εδώ θα αναδειχθούν οι τέσσερις ιστιοπλόοι, δύο άνδρες στα ILCA 7 και δύο γυναίκες στα ILCA 6, που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι με την ελπίδα να υπάρξει πρόκριση και για την ελληνική ομάδα! 

Η άπνοια τις πρωινές ώρες δεν βοήθησε για να γίνουν κούρσες. Το απόγευμα ολοκληρώθηκε μόλις από μία κούρσα στα ILCA 6 ανδρών και γυναικών, αφού ο άνεμος έκανε τερτίπια. Τα ILCA 7 δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ούτε την μία κούρσα και γύρισαν άπραγα στην στεριά. 

2024 ILCA Senior Europeans and Open European Trophy

Η Ευαγγελία Καραγεώργου που κάνει την δική της προσπάθεια για μία θέση στο Παρίσι είναι μετά την μια και μοναδική κούρσα 3η με 3 βαθμούς και σε ισοβαθμία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια 2023 Μαρία Ερντι από την Ουγγαρία.

Την πρώτη θέση μοιράζονται οι Κροάτισσα Βορόμπεβα και η Λιθουανή Αντρουλίτ, ενώ την 2η οι Γερμανίδες Μπούσελμπργκ και Κούλμαν. 

Ο Κωνσταντίνος Πορτοσάλτε έχει κάνει το ιδανικό ξεκίνημα στην κατηγορία ILCA 6 κάτω των 21 ετών. Στην 2η θέση είναι ο Νίκος Κομιανός και στην 3η ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης

Συνολικά συμμετέχουν 320 αθλητές, 142 στα ILCA 7, 107 στα ILCA 6 γυναικών και 71 στα ILCA 6 ανδρών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Εθνικές Ομάδες