fbpx

Ευρωπαϊκό ILCA 6 & 7: Πρωταθλητής ILCA 6 ο Σταθάς – Χωρίς πρόκριση στο Παρίσι

Ευρωπαϊκό ILCA 6 & 7: Πρωταθλητής ILCA 6 ο Σταθάς – Χωρίς πρόκριση στο Παρίσι

Πρωταθλητής Ευρώπης στα ILCA 6 ανδρών αναδείχθηκε ο Μάριος Σταθάς μετά και την τελευταία σημερινή κούρσα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 6 & 7.

Το πρωτάθλημα, το οποίο και αποτελούσε κριτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ολοκληρώθηκε σήμερα στον ΝΟ Καλαμακίου χωρίς κανένα ελληνικό πλήρωμα να εξασφαλίσει πρόκριση. Οι ιστιοπλόοι «βασανίστηκαν» όλες τις ημέρες περιμένοντας τον άνεμο, αλλά τα ελληνικά σκάφη στα ILCA 6 αγοριών φάνηκαν δυνατά. 

Ο Μάριος Σταθάς, λοιπόν. είναι 1ος στα ILCA 6 ανδρών με 37 β.π. Και 3ος στην μοναδική σημερινή κούρσα. Δευτεραθλητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Κουκούδης με 118 βπ. και τρίτος τερμάτισε ο Νίκος Κομιανός με 54 βαθμούς. Ακολούθησαν στην 4η θέση ο Νίκος Ελευθεριάδης και στην 5η ο Διονύσης Καλπογιαννάκης, ενώ είναι 10ος ο Θεόφιλος Στυλίδης, 13ος ο Αλέξανδρος Κυφίδης, 15ος ο Ευαγγελος Κουκούδης, 17ος ο Κωνσταντίνος Πορτοσάλτε και 21ος ο Γιώργος Ζυγούρης.

Στα ILCA 7 ο Γιώργος Παπαδάκος είχε εν τέλει το καλύτερο πλασάρισμα από την ελληνική ομάδα με τελική 13η θέση μετά και τις 3 medal race (3,30.37). Επόμενος Έλληνας ήταν στην 28η θέση ο Τάσος Παναγιωτίδης και στην 33η ο Ιάσων Κεφαλλονίτης.

Η Ευαγγελία Καραγεώργου μετά και την σημερινή μία κούρσα αποχαιρέτησε με την 27η θέση και η Μαρία Χριστίνα Μένη με την 46 θέση, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα ILCA 4 Ερμιόνη Γκίκα έμεινε 50ή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Εθνικές Ομάδες