fbpx

Ευρωπαϊκό ILCA 6&7: Ο ΝΟΠΦ κέρδισε μετάλλια και τις εντυπώσεις! (pics)

Ευρωπαϊκό ILCA 6&7: Ο ΝΟΠΦ κέρδισε μετάλλια και τις εντυπώσεις! (pics)

Η εξέλιξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 6&7 δεν είχε για την ελληνική ομάδα πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ωστόσο, η 3άδα των νικητών στα ILCA 6 ανδρών αντιστάθμισε το συναίσθημα με τους Έλληνες ιστιοπλόους να αφήνουν μια χαραμάδα ελπίδας για το άθλημα στην Ελλάδα. Μετά από μια εβδομάδα αρκετών διακυμάνσεων λόγω χαμηλής έντασης ανέμων κρίθηκαν οι 4 θέσεις για την Ευρώπη (2 θέσεις στους άνδρες και 2 θέσεις στις γυναίκες) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. 

Στην κατηγορία ανδρών ilca 7, η πρόκριση χάθηκε για μόλις πέντε βαθμούς. Mε μια εξαιρετική εμφάνιση του Γιώργου Παπαδάκου, αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου, που τον έφερε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης και την 12η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στην κατηγορία ILCA 6 γυναικών, 5 Ελληνίδες αθλήτριες κατάφεραν να βρεθούν στον χρυσό στόλο, όμως μακριά από την πρόκριση. Aυτή κρίθηκε στις πέντε πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Οι ελληνικές θέσεις αναλυτικά: 27η Ευαγγελία Καραγεώργου, 46η Χριστίνα Μαρία Μένη, 50η Ερμιόνη Γκίκα, 53η Μιράντα Παπαδάκη, 54η Μαρία Ζάμιτ

Στην μη-ολυμπιακή κατηγορία ilca 6 ανδρών, η Ελλάδα έδειξε την απόλυτη κυριαρχία της κατακτώντας τις θέσεις από 1-5. Χρυσό ο Μάριος Σταθάς, αργυρό ο Βασίλης Κουκούδης, Χάλκινο ο Νίκος Κομιανός, 4η θέση ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, 5η θέση ο Διονύσης Καλπογιαννάκης και 10η θέση ο Θεόφιλος Στυλίδης. Επόμενη και τελευταία ευκαιρία για μια θέση στο Παρίσι θα περιμένει τους ΈΛληνες αθλητές στο Παγκόσμιο του Ιέρ της Γαλλίας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου αναδείχθηκε σε μεγάλη δύναμη στο άθλημα αφού οι αθλητές του έκαναν τις καλύτερες εμφανίσεις. Με ανάρτησή του ο όμιλος συγχαίρει όσους βοήθησαν σε αυτ’η την επιτυχία: «Τα τρομερά παιδιά των ILCA του ΝΟΠΦ ξαναχτύπησαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που με επιτυχία διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου. Πρωταθλητής Ευρώπης ILCA6 ανδρών ο Μάριος Σταθάς, 3ος ο Νικόλας Κομιανός, 4ος ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, για 4 μόνο βαθμούς έχασε την ολυμπιακή πρόκριση ο Γιώργος Παπαδάκος στα ILCA 7 μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα που έκανε και πολλά υποσχόμενη η απόδοση της Εβελίνας Καραγιώργου στα ΙLCA 6 γυναικών. Τα παραπάνω αποτελέσματα καθιστούν τον ΝΟΠΦ πανευρωπαϊκή δύναμη στα ILCA και επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά την πολύχρονη μεθοδική δουλειά των προπονητών μας Νίκου Χρυσού και Αποστόλη Μάκρη! Συγχαρητήρια για τη προσπάθεια σε όλη την ομάδα του ΝΟΠΦ που συμμετείχε στον σημαντικό και δύσκολο αυτό αγώνα και στους γονείς των αθλητών που είναι συνεχώς δίπλα τους και στηρίζουν.»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Εθνικές Ομάδες