fbpx

Πινγκ πονγκ: Επίσημα εκτός Παγκοσμίου η Ελλάδα

Πινγκ πονγκ: Επίσημα εκτός Παγκοσμίου η Ελλάδα

Λιγότερες από 100 μέρες απομένουν πλέον για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού στην επιτραπέζια αντισφαίριση και γίνεται γνωστή και επίσημα η απουσία της Ελλάδας. Σε ρεπορτάζ της η διεθνής ομοσπονδία (ITTF) ανακοίνωσε τις 40 ομάδες ανδρών και τις 40 ομάδες γυναικών, που προκρίθηκαν και θα αγωνιστούν για τη δόξα στο Μπουσάν της Κορέας και, όπως ήταν αναμενόμενο, τα εθνικά μας συγκροτήματα έμειναν εκτός και αυτή τη φορά.

Είχαν λείψει και από το αμέσως προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και καθώς δεν βελτιώθηκε αισθητά και η θέση τους στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης θα είναι ξανά απούσες από την κορυφαία διοργάνωση, που τα τελευταία χρόνια έχει όριο συμμετοχών.

Από κει και πέρα ο κόσμος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανυπομονεί για το πολυαναμενόμενο ITTF World Team Table Tennis Championships Finals Busan 2024. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Busan (BEXCO) από τις 16 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024 κι έχουν ξεχωριστή σημασία για δύο λόγους.

Βασικά γιατί είναι η πρώτη φορά, που θα τους φιλοξενήσει η Δημοκρατία της Κορέας. Μάλιστα, επρόκειτο να γίνει εκεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 και είχε ακυρωθεί λόγω της πανδημίας Covid-19. Επίσης, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα χρησιμεύσει ως προκριματική διοργάνωση για το Παρίσι 2024, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο σημασίας στη διοργάνωση. «Το Busan 2024 σηματοδοτεί μια πραγματικά αξιοσημείωτη στιγμή, καθώς η Δημοκρατία της Κορέας μπαίνει στο προσκήνιο, φιλοξενώντας τους πρώτους τελικούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ITTF.

Με τη διαχρονική κληρονομιά της Δημοκρατίας της Κορέας στο άθλημα, έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της Κορέας (KTTA) για να προσφέρει μια εξαιρετική διοργάνωση που όχι μόνο θα αναδεικνύει κορυφαίο ανταγωνισμό, αλλά και με μια βιώσιμη προσέγγιση και νοοτροπία στην υλοποίηση της διοργάνωσης, καθώς και τη ζεστή φιλοξενία του Μπουσάν. Με την πλούσια κουλτούρα και τη δυναμική ενέργεια της πόλης, είμαστε σίγουροι ότι αυτό το πρωτάθλημα θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τους αθλητές και τους φιλάθλους», δήλωσε η πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Πέτρα Σέρλινγκ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ