fbpx

Παίρνει πτυχίο στα 51 του ο Καλλίνικος Κρεάνγκα

Παίρνει πτυχίο στα 51 του ο Καλλίνικος Κρεάνγκα

Μετά από μια μακρόχρονη και άκρως επιτυχημένη καριέρα, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα σημείωσε ακόμα μια επιτυχία, αυτή τη φορά εκτός αγώνων.

Ο διαχρονικά κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης παρουσίασε και κατέθεσε την πτυχιακή εργασία του στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών παίρνοντας ξεχωριστή χαρά και αναγνώριση.

Ήταν πριν από 2,5 χρόνια περίπου όταν, έχοντας μειώσει αισθητά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αποφάσισε να επιστρέψει με συνέπεια στα μαθήματα της Σχολής του και να ρίξει όλο το βάρος στο διάβασμα. Στα 51,5 χρόνια του πλέον είναι στον δρόμο του πτυχίου και σήμερα στο αμφιθέατρο της Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών είδε τη δικαίωση του δικού του κόπου, αλλά και την επιβράβευση από καθηγητές και συμφοιτητές για τον μεγάλο στόχο, που υλοποιεί σε αυτή την προχωρημένη ηλικία.

Ο θρυλικός αθλητής μας είχε εισαχθεί στα τότε ΤΕΦΑΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1994. Από την περίοδο 1994-1995 και για κάποια χρόνια παρακολουθούσε κάποια μαθήματα και έπαιρνε μέρος σε εξεταστικές, αλλά το βαρύ αγωνιστικό του πρόγραμμα στην επιτραπέζια αντισφαίριση δεν του επέτρεπε ούτε τη συνέπεια στις επισκέψεις ούτε την κατάλληλη μελέτη. Το καλοκαίρι του 2021 όμως, βρήκε τον χρόνο και το κίνητρο να γυρίσει στη Σχολή, αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με επαγγελματισμό και πολύ καλά έπραξε…

Το θέμα της εργασίας του είχε ζωηρό ενδιαφέρον και φέρνει και την τεράστια γνώση που απέκτησε, δεκαετίες τώρα, στα αγωνιστικά τραπέζια: Η «Θεωρητική Μελέτη Διεκδίκησης και Εφικτότητας Διεξαγωγής Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην πόλη της Αθήνας». Με επιβλέποντα καθηγητή τον υπεύθυνο του μαθήματος Νίκο Αποστολίδη ο Κρεάνγκα παρουσίασε σε 52 σελίδες το πώς μπορεί να καταστεί εφικτή και να διεκδικηθεί η διεξαγωγή μίας τέτοιας κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης στην ελληνική πρωτεύουσα.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε σε ενότητες τη βιομηχανία των μεγάλων διοργανώσεων του αθλήματος, τη σημασία και τον σκοπό της έρευνας, τη μελέτη περίπτωσης διοργάνωσης, τον σχεδιασμό αγώνων και τα πολλαπλά οφέλη από την ανάληψή τους, το στρατηγικό οικονομικό πλάνο, τη διαδικασία διεκδίκησης κ.α.

Όταν ολοκλήρωσε τη σύνοψη της εργασίας του, ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα, δέχτηκε θερμό χειροκρότημα και ο καθηγητής Νίκος Αποστολίδης τόνισε: «Ο Καλλίνικος είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων, που σε τέτοια ηλικία και με τόσες αγωνιστικές υποχρεώσεις έκανε τα πάντα για να πάρει το πτυχίο του». Επίσης, η Διάνα Ζέρδιλα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, υπεύθυνη για το μάθημα της επιλογής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών και πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας Μεσογειονίκης και Βαλκανιονίκης του αθλήματος, συμπλήρωσε ότι «ένας τεράστιος αθλητής με 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλες μεγάλες διακρίσεις, κατάφερε να δει τα πράγματα μέσα από άλλο πρίσμα και να μας μιλήσει για τη διεκδίκηση και οργάνωση σπουδαίων διεθνών αγώνων στη χώρα μας».

Στην ξεχωριστή αυτή στιγμή για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα ήταν παρούσα και η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στέλλα Νικολουδάκη. Τη διαδικασία της παρουσίασης των πτυχιακών εργασιών οργάνωσε ο διευθυντής του Τομέα αθλοπαιδιών της Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κωνσταντίνος Νούτσος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ