fbpx

Η γ.γ. της ΕΦΟΕπΑ Ξ. Στάθη καταγγέλλει απειλητικά και χυδαία μηνύματα σε βάρος της από αθλητή της εθνικής

Η γ.γ. της ΕΦΟΕπΑ Ξ. Στάθη καταγγέλλει απειλητικά και χυδαία μηνύματα σε βάρος της από αθλητή της εθνικής

Μεγάλο εσωτερικό θέμα στην ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης δημιουργεί με δημόσια καταγγελία της η ίδια η γενική γραμματέας της Ξένια Στάθη. Στην ενότητα GWomen της ιστοσελίδας Gazzetta έκανε λόγο το απόγευμα της Τρίτης 06/02 για μηνύματα προς το πρόσωπό της με περιεχόμενο απειλητικό, εκφοβιστικό και χυδαίο από αθλητή της εθνικής ομάδας.

Η καταγγελία δημοσιεύτηκε λίγες ώρες αφότου ο Παναθηναϊκός ΑΟ ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον διεθνή Νίκο Αντωνιάδη. Η γενική γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας δεν αποκαλύπτει από ποιον αθλητή προέρχονταν τα μηνύματα, που έφτασαν τα χέρια της και αφορούσαν την ίδια, όμως σε κάποιο σημείο αναφέρει τον Παναθηναϊκό και προσθέτει ότι «εκτιμώ που ο σύλλογος έλυσε τη συνεργασία μαζί του και, μάλιστα, με ευχαρίστησαν που τους γνωστοποίησα το θέμα»…

Η Στάθη μιλάει για γραπτά μηνύματα μέλους της εθνικής ομάδας προς συναθλητές του, που προσέβαλαν την ίδια για το σώμα της και την απειλούσαν με χυδαίο τρόπο. Τονίζει ότι θα είχε κλείσει άμεσα το θέμα με μία συγνώμη αλλά δεν την πήρε και ζητάει την αποπομπή του αθλητή και από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.   

Η κατάσταση όμως, γίνεται και για άλλους λόγους εξαιρετικά σοβαρή για την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η οποία αύριο 07/02 έχει διοικητικό συμβούλιο. Η γ.γ. υποστηρίζει ότι ο διεθνής αθλητής έχει σηκώσει χέρι σε αθλήτρια παλιότερα, πληροφορίες τη θέλουν διατεθειμένη να κινηθεί νομικά, ενώ ζητάει και την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού προπονητή των ανδρών (σ.σ. του Κώστα Βατσακλή, του οποίου το όνομα επίσης δεν αναφέρει)!.. Άλλες πληροφορίες δε, λένε ότι και ο αθλητής από την πλευρά του είναι αποφασισμένος να καταφύγει στη δικαιοσύνη…

Αναλυτικά η καταγγελία της Ξένιας Στάθη στο GWomen:

«Κάνω υπομονή πολύ καιρό, αισθάνομαι πως είμαι σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας και δεν το δέχομαι όλο αυτό. Ο βασικός λόγος που έρχομαι και κάνω αυτή την καταγγελία είναι γιατί, πέρα από το ότι αισθάνομαι προσβεβλημένη ως γυναίκα, αν αυτό έρχεται και το κάνει ένας άνθρωπος σε έναν άνθρωπο δυνατό και με κύρος, όπως είμαι εγώ, φαντάσου τι κάνει στα άλλα τα παιδιά.

Εγώ δεν ανήκω στις παλιές κλίκες και τις οικογένειες των αθλημάτων, ήμουν για πολλά χρόνια αθλήτρια του πινγκ πονγκ, ήμουν στο κλιμάκιο και έπαιξα για πάνω από 10 χρόνια. Στον χώρο επανήλθα αφού αποστρατεύτηκα από το ναυτικό, με το παιδί μου που είναι μέλος της Εθνικής γυναικών τα τελευταία αρκετά χρόνια. Ξεκίνησα ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην ομοσπονδία και στην πορεία έγινα Γενική Γραμματέας.

Όταν παραλάβαμε την ομοσπονδία, το προπονητικό κέντρο που βρισκόταν στο ΣΕΦ χωριζόταν με μία κουρτίνα, με ένα τοίχος ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Είχαν πρόβλημα οι άνδρες να παίζουν με τις γυναίκες, είπαν, και ο προπονητής τους δεν ήθελε να συνεργαστεί. Εδώ και χρόνια προπονούνταν μαζί άνδρες με γυναίκες, κι εγώ είχα παίξει σε αυτό το κλιμάκιο και ήμασταν πάντα μεικτά. Αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση στην ομοσπονδία, γιατί είχε μεγάλη επίπτωση στις γυναίκες.Μετά από πάρα πολύ κόπο, δουλειά που πήρε πάνω από δύο χρόνια για να γίνει, η κουρτίνα σηκώθηκε αλλά αυτό δημιούργησε αντιδράσεις και συνέχισαν να μην συνεργάζονται. Και αυτό το λέω για να γίνει το αντιληπτό το κλίμα που υπήρχε.

Με τον συγκεκριμένο αθλητή έχουν προηγηθεί πολλά. Έχει τύχει σε αγώνα να τραυματιστεί και να μπω μέσα, ως αρχηγός της ομάδας, να σιγουρευτώ πως είναι καλά και μαζί να πάμε στο φαρμακείο, και έπειτα να μου στείλουν επιστολή από το ΔΣ πως δεν ασχολήθηκα μαζί του. Ο ίδιος, που ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού, μετά από περιστατικά που είχαν προηγηθεί στο ΔΣ με την ομάδα του Ολυμπιακού, είχε έρθει σε αγώνα στο ΣΕΦ μεθυσμένος και είχε επιτεθεί στον προπονητή της ομάδας. Τότε, μπήκαμε στη μέση εγώ και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα που βρισκόμασταν εκεί εκείνη τη μέρα. Τη συμπεριφορά του, την τόσο κακή, την είχαμε δει.

Είχα μάθει για ομαδικές συνομιλίες που σχολιάζονταν άσχημα πολλά πράγματα, είχαν προηγηθεί καταστάσεις που δεν υπήρχε σεβασμός. Στην πρώτη προπόνηση μετά την Πρωτοχρονιά, πήγα στο ΣΕΦ και ζήτησα στην ομάδα να τα σταματήσουν όσα κάνουν. Συγκεκριμένα μίλησα για ομαδικές συνομιλίες και κλίκες, που ξέρω πως υπάρχουν, και ζήτησα να κοπούν. Δεν ανέφερα πρόσωπα ή έδειξα κάποιον συγκεκριμένο.

Μετά από λίγο έφτασαν στα χέρια μου μηνύματα, από μία ομαδική συνομιλία που λεγόταν «Κλίκα Εθνικής». Ήξερα ότι λένε πράγματα με την ανοχή του προπονητή και τότε έμαθα πως με έβριζαν.

Είδα, λοιπόν, από τον συγκεκριμένο αθλητή απειλητικό μήνυμα και τη συζήτηση που γινόταν, που μπορεί να είναι μόνο μία πρόταση αλλά δείχνει πως υπάρχει υπόβαθροΤι σημαίνει πως είναι όλα έτοιμα που έγραψε; Πως με περιμένει και πως θα έρθει η ώρα μου; Είναι απειλητικό! Έψαχναν με οποιονδήποτε τρόπο να με βρουν κάπου λάθος.

Τότε, εγώ είπα να μην το τραβήξω και είπα πως αν μου ζητήσουν συγγνώμη το θέμα θα λήξει, αρκεί οι συνομιλίες αυτές να κλείσουν. Ενημέρωσα τον Πρόεδρο, που είναι και έφορος των Εθνικών ομάδων, και τον Αντιπρόεδρο οι οποίοι προσπάθησαν να το λύσουν με πιο ήπιο τρόπο όμως ο αθλητής είπε πως δεν θα ζητήσει καμία συγγνώμη σε μένα. Ενημέρωσα τον σύλλογο της ομάδας τον Παναθηναϊκό και είπα πάλι πως μία συγγνώμη θα μου αρκούσε για να κλείσει το ζήτημα. Καμία μετάνοια, ωστόσο. Εκτιμώ που ο σύλλογος έλυσε τη συνεργασία μαζί του και, μάλιστα, με ευχαρίστησαν που τους το γνωστοποίησα.

Μάλιστα, γνωρίζω πως ξανά με την ανοχή του προπονητή συνεχίζει να μιλάει γι’ αυτό το ζήτημα στην προπόνηση της Εθνικής, αναζητά ποιος με ενημέρωσε γι’ αυτό, συνεχίζει να απειλεί. Μάλιστα, έπιασε αθλητή να του ρίξει την ευθύνη που τα μηνύματα έφτασαν στα χέρια μου. Ο προπονητής το μόνο που έχει πει είναι πως δεν θέλει να τιμωρήσει κάποιον και γνωρίζω πως δεν έκανε καμία απολύτως επίπληξη στον αθλητή, δεν πήρε θέση.

Αυτό για μένα είναι απαράδεκτο, γιατί τον είχα ενημερώσει η ίδια, και έτσι θεωρώ πως ένα μεγάλο βάρος πέφτει στον προπονητή καθώς με τη στάση του στηρίζει αυτές τις συμπεριφορές. Δεν επέπληξε κανέναν, ποτέ, ακόμη και 10 μέρες μετά το συμβάν!

Απευθείας με τον αθλητή δεν έχω μιλήσει, όχι. Να σου πω την αλήθεια, φοβάμαι και να πάω. Γιατί αν μου πει μία κουβέντα, δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια. Επειδή ο ίδιος έχει σηκώσει χέρι σε αθλήτρια παλιότερα, επειδή τον έχω δει μπροστά μου να σηκώνει χέρι στον προπονητή του Ολυμπιακού, δείχνει πως είναι ένα άτομο ικανό να βλάψει σωματικά έναν άλλον άνθρωπο. Είναι και ένας από τους λόγους που το φτάνω ως εδώ. Αν αυτός χτυπήσει κάποιον αργότερα, τι θα λέμε; Πως το βλέπαμε και δεν κάναμε τίποτα; Το πιστεύω πως είναι τέτοιος χαρακτήρας, η συμπεριφορά του ήταν έτσι και στο παρελθόν έχει τιμωρηθεί!

Αν αυτό γινόταν από έναν παράγοντα προς έναν αθλητή, δεν θα ζητούσαμε την τιμωρία του; Αμέσως αυτό θα γινόταν! Το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται σε όλες τις καταστάσεις. Υπάρχει και αθλητής της Εθνικής ο οποίος δέχεται φοβερό πόλεμο. Τον λένε χοντρό, δεν τον ενημερώνουν για όσα συμβαίνουν σε βαθμό που το παιδί έχει επηρεαστεί πάρα πολύ. Και άλλες αθλήτριες δέχονται bullying.

Η κόρη μου, που είναι πρωταθλήτρια και χρόνια στην Εθνική ομάδα, έμαθε για όλα αυτά από αλλού,δεν της είπα εγώ τίποτα για ευνόητους λόγους. Και η κατάσταση αυτή την επηρεάζει κι εκείνη. Της είπα πως δεν θα είναι εύκολο, αφού αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε και να μην ασχοληθώ.

Εδώ που φτάσαμε τώρα, θέλω την τιμωρία του γιατί είναι κακό παράδειγμα για τον χώρο μας και για να είσαι μέρος της Εθνικής ομάδας, πρέπει να έχεις μία συγκεκριμένη συμπεριφορά. Δεν λέω πως οι ομάδες είναι παρθεναγωγεία όμως είναι άλλο να αισθάνεσαι πως απειλείται η σωματική σου ακεραιότητα και πιστεύω πως αυτός ο άνθρωπος, σε μία ενδεχόμενη διαμάχη, μπορεί να σηκώσει χέρι σε κάποια αθλήτρια ή κάποιον αθλητή. Επίσης, επιθυμώ την απομάκρυνση του προπονητή της Εθνικής καθώς με τη στάση του υποστήριξε αυτές τις συμπεριφορές.

Απώτερός μου σκοπός σε όλο αυτό, τελικά, είναι να καθαρίσει το τοπίο και να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Να σταματήσει αυτός ο εκφοβισμός της κλίκας που χτίζεται τόσα χρόνια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ