fbpx

Women’s Champions League: Η Σαμπαντέλ επανήλθε στον θρόνο της βασίλισσας της Ευρώπης, 9-8 τη Ματαρό

Women’s Champions League: Η Σαμπαντέλ επανήλθε στον θρόνο της βασίλισσας της Ευρώπης, 9-8 τη Ματαρό

Η Σαμπαντέλ είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης Γυναικών και, μάλιστα, σήκωσε το τρόπαιο μέσα στο σπίτι της. Στον μεγάλο τελικό του Final-4 του Women’s Champions League, που έγινε στο Σαμπαντέλ, η διοργανώτρια ομάδα νίκησε την επίσης ισπανική Ματαρό με 9-8 και κατέκτησε ξανά το πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό κύπελλο στην υδατοσφαίριση Γυναικών, ύστερα από 4 χρόνια. Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια  ο Ολυμπιακός είχε σηκώσει την κούπα, ενώ τη σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρώθηκε η διοργάνωση λόγω κορονοϊού.

Για τη νέα βασίλισσα της Ευρώπης Σαμπαντέλ είναι το 6ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και με αυτό πλησιάζει την ιταλική Οριζόντε Κατάνια (κέρδισε 14-12 στον μικρό τελικό την Ντουναϊσβάρος και πήρε την τρίτη θέση) που έχει οκτώ τρόπαια. Βέβαια, η ομάδα του Πάλμα έχει έξι Champions League τα τελευταία 11 χρόνια, όπου έχει φτάσει σε 9 τελικούς και έχει χάσει μόλις τρεις.

Η Σαμπαντέλ προηγήθηκε με 6-2, αλλά η Ματαρό του Μπαγιάρτ επέστρεψε στην τελευταία περίοδο, μείωσε στο γκολ, πέντε λεπτά πριν από το τέλος (8-7), με τη Ρουίθ να γράφει το 9-7 στην επόμενη επίθεση για τη Σαμπαντέλ. Η Φαν ντε Κράατς μείωσε σε 9-8, η Ματαρό «έβγαλε» μία άμυνα με παίκτρια λιγότερο, αλλά στην τελευταία επίθεση η Έστερ, η έμπειρη Ισπανίδα τερματοφύλακας, απέκρουσε το σουτ της Σέβενιχ και το ματς δεν πήγε στα πέναλτι.

ΜΑΤΑΡΟ – ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ 8-9

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-4, 2-2, 4-2.

ΜΑΤΑΡΟ (Ντανιέλ Μπαγιάρτ): Σάντσεζ, Μορέλ, Φαν ντε Κράατς 2, Γκουάλ, Σέβενιτς, Κρεστέλι – Νάγκι 2, Καμπράι 2, Νόγκουε, Αβένιο 1, Μπερτράν, Εσπάρ 1, Κλαβέρια, Καρμόνα.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Νταβίντ Πάλμα): Εστέρ, Ορτίθ Ρέγες Μ. 1, Λέιτον, Βαν Ντερ Σλουτ 1, Σεράνο, Στέφεντς 1, Ρουίθ 1, Γκαρσία 1, Φόρκα 3, Ορτίθ Μουνιόθ Μπ.., Πέρεθ 1, Γκονζάλες, Καράσκο.

Στις απονομές των μεταλλίων και του τροπαίου ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, με την ιδιότητά τους ως Α’ Αντιπρόεδρος της LEN.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πόλο